Prisjakt

Samsung Galaxy Buds 3 Pro recension

Författarprofilens avatar

Daniel Haaf

Kategorispecialist

Uppdaterad: 25 oktober 2024

Galaxy Buds 3 Pro är välsittande in-ear-lurar som känns mycket stabila och bekväma i mina öron. De levererar bra ljudkvalitet, har en rimlig batteritid, och är tillräckligt vattentåliga för att klara regniga dagar utan bekymmer. Jag hade en mycket positiv upplevelse med hörlurarna under testperioden helt enkelt. Här är allt du behöver veta om Galaxy Buds 3 Pro innan du bestämmer dig för att köpa dem.

Galaxy Buds 3 Pro i sitt fodral.

Bild: Daniel Haaf

TL;DR

  • Välsittande hörlurar med riktigt bra ljudkvalitet
  • Sömlös integration med din nyare Samsung-telefon
  • Utmärkt brusreducering
  • Batteritiden är rimlig utan att vara i toppklass
  • Tåligt byggt laddningsetui
  • Wear-appen är bra, men finns bara till Android

Viktigt om recensionen

Produkten som recenserades var ett låneexemplar som tillhandahölls av Samsung. Produkten returnerades till avsändaren efter att recensionen skrevs. Alla åsikter i recensionen är skribentens egna.

Nya in-ear-lurar-med AI

Jag använder hörlurar en stor del av dagen. På kontoret föredrar jag over-ear-lurar, men annars använder jag in-ear-lurar både hemma och när jag är ute. För mig är det viktigt att brusreduceringen fungerar bra, att lurarna sitter bekvämt och säkert i öronen, och att de integreras smidigt med min mobiltelefon. Ljudkvaliteten spelar också en roll, men den är inte lika avgörande som de andra faktorerna.

Hörlurarna jag använder dagligen just nu är AirPods Pro 2 eftersom jag har en iPhone. När jag använder Android-telefoner är det Samsung Galaxy Buds 2 Pro som gäller. Båda hörlursmodellerna har sina styrkor och svageter, men jag har alltid uppskattat in-ear-lurar med en stam lite mer. Nu har Samsung äntligen lanserat Galaxy Buds 3 Pro som har just en sådan.

Galaxy Buds 3 Pro är hörlurar av hög kvalitet som vid lanseringen kostade runt 3 000 kronor. De har en omarbetad design med en stam på lurarna, inbyggd LED-belysning, och ett helt nytt laddningsetui. Samsung har dessutom integrerat stöd för AI-funktioner, inklusive realtidsöversättning av tal.

Lästips: Inspiration inför valet av din nya mobiltelefon

Galaxy Buds 3 Pro sitter som ett smäck i örat.

Bild: Tor Haaf

Anslutning och passform

Att ansluta Galaxy Buds 3 Pro till en nyare Android-telefon är enkelt. Ladda både etuiet och hörlurarna, placera etuiet nära telefonen och öppna locket. På skärmen visas en avisering om att parkoppla lurarna med telefonen. Följ bara instruktionerna härifrån.

Hela processen, inklusive installation av Wear-appen via Google Play Store, tar bara någon minut. Jag lät min son parkoppla hörlurarna åt mig och han hade inga problem att få igång dem.

Om du vill använda hörlurarna med en iPhone går det också, men processen är något annorlunda. Du ansluter dem via Bluetooth som med vilken annan icke-AirPods-modell som helst. Det är dock viktigt att komma ihåg att Wear-appen inte är tillgänglig för iPhone, vilket innebär att du inte kan uppdatera lurarna eller justera många av de viktiga inställningarna som appen erbjuder.

När installationen är klar är det bara att ta ur hörlurarna från etuit, sätta dem i öronen och börja lyssna.

Lurarna levereras med silikonproppar i tre olika storlekar. För mig fungerade de förinstallerade propparna perfekt, och lurarna satt stabilt och bekvämt i öronen. En kollega som provade dem upplevde samma utmärkta passform. Min son däremot, som är van vid Galaxy Buds 2 Pro, ville däremot inte använda dem alls. De satt inte kvar i hans öron oavsett vad han gjorde, inte ens med den minsta storleken på propparna.

En anledning som han pekade på var stammen till hörlurarna. Stammen har en triangulär form som han upplevde som hindrande och obekväm mot ansiktet. För mig passar formen däremot utmärkt och hjälpte till att stabilisera hörlurarna i öronen. Jag har hört fler som tycker att stammen är obekväm, så det kan vara värt att prova dem själv innan ett köp.

Galaxy Buds 3 Pro med syskonmodellen Galaxy Buds 3.

Bild: Daniel Haaf

Wear-appen och ljudkvalitet

Om du har använt Galaxy Buds 2 Pro tidigare vet du att det kan vara lite knepigt att placera dem helt rätt i öronen, särskilt innan man vant sig vid den rundade designen. Åtminstone behövde jag trixa lite extra innan de är på plats. Med Galaxy Buds 3 Pro hade jag inga som helst problem att sätta dem rätt. De är enkla att placera i öronen, vilket kanske kan verka som en liten detalj, men för mig är det en viktig förbättring.

Efter parkopplingen till mobiltelefonen använde jag Wear-appen för att ställa in de viktigaste funktionerna. Jag aktiverade högre ljudkvalitet både för musikuppspelning och samtal, kontrollerade passformen med hjälp av den inbyggda testfunktionen, och letade efter tillgängliga uppdateringar. Dessutom testade jag den inbyggda equalizern, men först efter att ha lyssnat igenom ett antal låtar.

Den första låten jag spelade var "Swoon" av Beach Weather, följt av "Last Resort (Reimagined)" av Falling in Reverse. Sedan lyssnade jag på en blandning av låtar från Queen, Seether, The Weeknd, OneRepublic, Eminem och Nightwish. Jag passade också på att spela några låtar med Josh Groban och Adele för att testa hur hörlurarna hanterar kraftfulla röster.

Basen är kraftfull utan att vara överväldigande, och mellanregistret är detaljerat och klart. Diskanten kan vara något skarp, men efter korrigering i EQ presterar Galaxy Buds 3 Pro riktigt bra. Ljudet känns välbalanserat och det var riktigt bekvämt att gå runt med lurarna i öronen även längre perioder.

Även samtalskvaliteten imponerar. Talet är tydligt åt båda hållen, även när jag avaktiverade den högre ljudkvaliteten i Wear-appen.

Laddningsetuit är tåligt byggd med en magnetisk baksida.

Bild: Daniel Haaf

Batteritid och laddningsetuit

Det var inga problem att använda Galaxy Buds 3 Pro i mer än två dagar mellan laddningarna. Batteritiden är kanske inte bättre än konkurrenterna, men det finns heller inget att klaga på. Givetvis glömde jag att klocka användningarna så jag har inga exakta batteritider att rapportera. Däremot har jag inte klagat en enda gång på att batteriet skulle vara dåligt under min recensionstid. Helt klart bra nog för mig.

Laddningsetuiet till Galaxy Buds 3 Pro och syskonmodellen Galaxy Buds 3 verkar vara nästan identiska. Etuiet är robust och ger en gedigen känsla. Materialet varken flexar eller knakar oroväckande när jag klämmer åt runt etuit med händerna. Framsidan och sidorna är helt solida medan baksidan har ett litet hålrum precis under gångjärnet som gör att plasten kan röra sig lite när jag knackar på det.

Gångjärnet är utmärkt och har en smidig rörelse när jag öppnar och stänger det genomskinliga locket. Den enda visuella skillnaden mellan etuierna är att Galaxy Buds 3 Pro-etuiet verkar ha lite mer utrymme på insidan för lurarna.

Plastmaterialet som Samsung har använt känns hållbart även på själva lurarna. Vissa menar att lurarna känns plastiga eller till och med billiga, men det är inte den känsla jag får.

En intressant detalj är att lurarna är färgkodade: blå markering på vänster lur och röd på höger. Samma märkning finns på respektive plats i etuiet. Det gör att du enklare ser vilken lur som placeras vart i etuit.

Baksidan på laddningsetuit är magnetiskt.

Bild: Tor Haaf

Summering

Samsung Galaxy Buds 3 Pro är imponerande in-ear-lurar som levererar utmärkt ljudkvalitet och pålitlig batteritid till ett rimligt pris. Brusreduceringen håller hög standard, och jag uppskattar hur smidigt de integreras med Samsungs mobiltelefoner. Wear-appen fungerar utmärkt på Android, och laddningsetuiet är både robust och välbyggt. Passformen är mycket bra för mina öron, men den kan variera beroende på öronform. Om du har möjlighet att prova Galaxy Buds 3 Pro innan du köper dem, rekommenderar jag starkt att du gör det.

De viktigaste egenskaperna

  • Ljudkodek: AAC, SBC, SSC
  • Brusreducering: Aktiv
  • Anslutning: Bluetooth 5.4
  • Vattentålighet: IP57 (endast lurarna)
  • Batteritid: upp till cirka 40 timmar (lurar + etuit)
  • Vikt (lurarna): 5,4 gram
  • Vikt (etuit): 46,5 gram