Prisjakt
Annons

Grillar

1 903 produkter

Sortera efter:

Grillar

Ska du köpa en grill? Här hittar du kolgrillar, gasolgrillar, elgrillar och pelletgrillar från kända märken som Weber, Landmann, OBH Nordica och Muurikka. Välj i filtret för att se grillar med termometer, sidobord, för rökning och med inbyggda lådor. Här finns stora utekök för den entusiastiska grillmästaren med stor trädgård och kamadogrillar av keramik, ner till små bordsgrillar för utflykten och elgrillar för dig med balkong. Vill du bara se billiga och prissänkta grillar på rea kan du välja det i filtret. Produkter inom denna kategori kan också kallas Utegrillar, Utegrill och grill.

Frågor och svar om grillar

Stå på ett plant och stabilt underlag som är obrännbart. Placera grillen minst en meter från brännbar vägg, husvagn eller tält. Ha alltid en brandsläckare eller ordentligt med vatten i närheten.

Lämna aldrig en varm grill utan tillsyn. Tänk på att gnistspridning snabbt ökar risken, speciellt när det blåser.

Använd en eltändare istället för tändvätska om du har en kolgrill.

Använder du en gasolgrill ska du följa reglerna för gasolflaskor och regelbundet kontrollera så att det inte läcker från flaskan, ventiler eller slangar. Förvara gasolflaskan på ett säkert ställe.

Använd aldrig en gasolgrill eller kolgrill inomhus eller på platser utan bra ventilation.

Ställ aldrig en engångsgrill (helst ska du inte använda engångsgrillar överhuvudtaget) direkt på gräs eller annat brännbart material – undersidan blir nämligen extremt varm.

Brandskyddsföreningen skriver att grillen ska stå minst 1 meter från brännbar vägg, husvagn eller tält. Helst bör du stå betydligt längre bort än så, speciellt om det blåser så att gnistor kan flyga iväg. Ha gärna en brandsläckare eller ordentligt med vatten i närheten.

Ja, du får grilla på din egen tomt. Se till att du har en stadig plats att vara på där grillen står stabilt. Undvik att stå för nära byggnader och helst bör det inte osa alltför mycket så att det stör grannarna. Du får även grilla på egna tomten när det är eldningsförbud, men tänk på att ha en brandsläckare eller ordentligt med vatten i närheten på grund av brandrisken.

Ja, du får grilla på kvällen. Tänk bara på att dåliga ljusförhållanden ökar risken för skador när du grillar. Se till att platsen är väl upplyst.

Det är upp till hyresvärden eller bovärden om du får grilla på balkongen. Kolgrill och gasolgrill är normalt inte accepterade på balkonger, däremot är det vanligt att elgrillar får användas. Att använda en kolgrill i ett stängt utrymme är direkt livsfarligt.

Skrapa bort eventuella matrester medan grillen är varm (men akta så att du inte bränner dig). Det är lättare än när allt har stelnat på gallret.

Om du har en gasolgrill kan du stänga locket och bränna ur den ordentligt innan du slår av gasolen och låter den svalna.

När grillen är sval ska du slänga eventuella rester från kol och briketter, torka ur den ordentlig och rengöra gallret.

Fukt är grillens nemesis. Se till att grillen står torrt.

Om du grillar mycket och ofta så är gasolgrillen det bästa alternativet. Med en gasolgrill kommer du igång snabbare med grillningen och det är lättare att få rätt temperatur.

Du slipper krångla med rengöringen efter kolet och briketter (även om gasolgrillar så klart inte är underhållsfria).

Med en gasolgrill osar det mindre och om du väljer en mer avancerad modell så får du ibland smarta funktioner som inbyggd belysning, en praktisk instrumentpanel och parkoppling med mobiltelefonen i vissa fall.

Den klassiska kolgrillen är standardvalet för många och den fungerar utmärkt i de flesta fall. Inköpspriset är normalt betydligt lägre än vad gasolgrillar kostar och du hittar kol/briketter i princip överallt.

Kolgrillen är perfekt när du grillar lite då och då. Du vill inte ha en stor gasolgrill ståendes i trädgården eller hålla på med gasol. Fyll på med kol, använd lite tändvätska eller en annan tändmetod och du är igång!

Med en kolgrill blir det lättare att byta plats där grillen står, du behöver inte tänka på säkerheten kring gasolflaskor och du får en traditionell grillupplevelse som många uppskattar.

Elgrillen är perfekt när du inte har möjlighet att använda en kolgrill eller elgrill. Exempelvis på balkongen eller den lilla uteplatsen.

Med en elgrill slipper du både kol och gasol, allt som krävs är ett ledigt strömuttag. Du slipper oset från kolgrillen och kan grilla i princip vad som helst med rätt elgrill.

Dessutom kan du använda en elgrill inomhus, vilket inte är möjligt med varken kolgrill eller gasolgrill.