Genomsnittsförbrukningen för en modern TV är 115 watt när den används. Det motsvarar 0,12 kWh per timme som den är igång. Om du kollar på en film som är två timmar så förbrukar TV:n cirka 0,24 kWh. Är TV:n igång fyra timmar om dagen i en hel månad så drar den cirka 14,9 kWh, då räknar på 31 dagar. Tänk på att förbrukningen ökar eller minskar beroende på hur den används och vilken modell det är.
1966: Den första färgsändningen genomfördes
1967: Den första rikstäckande färgsändningen genomfördes
1970: De första regelbundna färgsändningarna började genomföras
TV-storleken anges i tum och mäts alltid på diagonalen, från det nedre vänstra till övre högra hörnet. En tum motsvarar 2,54 centimeter. En 60-tums TV som har måttet 1,52 meter på diagonalen får då uträkningen 152 / 2,54 vilket ger oss 59,8, eller 60 tum.
OLED står för "Organic Light Emitting Diode" och är en teknik där varje enskild pixel avger ljus. Fördelen är att det inte behövs så kallad bakbelysning. Svärtan är mycket hög och svart är garanterat helt svart eftersom varje pixel kan stängas av helt. OLED är inte lika ljusstark som exempelvis QLED och fungerar bäst i mörkare rum.
QLED står för "quantum dot LED" och är i grunden ett Samsung-designat färgfilter ovanpå en traditionell LCD-panel. Vad filtret gör är att förstärka allt du ser på din tv, från färgerna till ljusstyrkan. Till skillnad från OLED så behövs bakbelysning, vilket oftast sker från belysning i sidorna på TV:n.
Neo QLED är en nyare och uppgraderad variant av QLED. Den stora skillnaden är att panelen använder miniLED som ökar ljusstyrkan, ger bredare betraktningsvinkel och reducerad så kallad "blooming" runt ljusa delar på skärmen. Dessutom får du en bredare färgrymd och mycket bättre "local dimming" för bättre svärta.
QNED står för "Quantum Nano-Emitting Diode" och är en kombination av Quantum-dot, mini LED och LG NanoCell-teknik. Målet med QNED är bättre färgåtergivning, bredare färgrymd och mindre så kallad "blooming".