Global G-2 Kockkniv 20cm

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Global Köksknivar (172)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.25)
  •  
    Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

  • Mest gillade

  • Mycket bra

    Gillat omdöme
    2 år sedan
    Uppdaterat: 2 år sedan
    Global är snygga, mer lättskötta än många andra japanska knivar men blir inte lika skarpa (stålet är inte det hårdaste). De håller sig vassa även om en amatör sköter dem. En bra knivslip eller dylikt är ett måste, exempelvis Minosharp MC-550 fungerar bra. Detta gäller för alla knivar.

    För mig är det enda problemet med Global att jag får skav på tummen vid längre användning, knivryggen är för smal högst upp på handtaget.

    Glöm inte hålla dem torra, annars kommer rosten för eller senare. Vill du ha knivar du kan misshandla så köp IKEA eller något tyskt men då får du inte skärpan.
  • Alla omdömen

  • Mycket bra
    4 dagar sedan
    Uppdaterat: 3 dagar sedan
    Jag gillar att den är lätt, den känns då mindre än den är. Smidig nog att använda till finare arbeten med spetsen. Fint balanserad.

    Lagom hård för hemmabruk tycker jag. Hade en Miyabi som var lite hårdare tidigare men med varje liten mini-flisa blev jag mer nojig med den och till slut användes den för lite.

    Lättdiskad och lätt att torka av med den mjuka övergången mellan blad och handtag.

    Jag tyckte det var värt ett par minuter att linda lite fint sandpapper runt något hårt och dra ett par gånger med 45 graders vinkel mot hälens och bladets ovansidas kanter. De var väldigt vassa, nu är de mjuka och behagliga att lägga fingret mot.
  • Utmärkt
    2 år sedan
    Uppdaterat: 2 år sedan
    Den är väldigt lätt men har bra balans och sitter perfekt i mina händer som är normalstora till mindre.
    Väldigt vass, även efter slipning.
    Använder G-2 till allt men nästa köp blir en mindre modell till grönsaker och filé.
  • Perfekt
    3 år sedan
    Uppdaterat: 3 år sedan
    Ett säkert kort.
  • Perfekt
    4 år sedan
    Uppdaterat: 4 år sedan
    10/10
  • Perfekt
    4 år sedan
    Uppdaterat: 4 år sedan
    Fantastisk!
    Allt, precis allt i kylen förvandlas till smör under denna vassa klinga.
    Kolla tester, prova själv, högre kvalitet än detta finns bara inte.
    Dyr kniv men den slår också konkurrenterna med hästlängder!
  • Perfekt
    6 år sedan
    Uppdaterat: 5 år sedan
    Nöjd med min kniv än så länge, även frun godkände den.
    Extremt vass.
    För 549 var den prisvärd, finns säkert bättre knivar men knappast till det priset.
    Gäller bara att se upp så man inte får en kopia, finns tydligen gott om dom.
    Efter 6 mån har jag nu lyckats få några hack i den så den är nog ömtålig, antagligen har den använts felaktigt av någon annan i hushållet. Ska lämna in den på slipning så småningom.
  • Ganska dålig
    6 år sedan
    Uppdaterat: 6 år sedan
    blev väldigt besviken på denna kniv......
    saknar vikten i den jag tycker den är för lätt att använda
  • Mycket bra
    6 år sedan
    Uppdaterat: 6 år sedan
    Mycket bra kniv, slår faktiskt min Kyocera keramik kniv vilket jag inte trodde men fick se mig överbevisad!

    Sen att NetOnNet hade super pris för den gjorde ju inte saken sämre!
  • Acceptabel
    6 år sedan
    Uppdaterat: 6 år sedan
    Denna kniven är en relativt kort kockkniv med hyffsad profil och tyvärr sämre prisvärdhet än vad som kan hittas på annat håll tycker jag. Stålet är lite hårdare och tunnare än i de flesta skitknivar många har hemma, därför är den också lite mer ömtålig. Men samtidigt är stålet bra mycket mjukare än många mer seriösa knivar. Men att stålet är för skört efter slipning eller har för hög molybdenhalt, eller rostar överdrivet är bara prat sålänge sliparen har gjort sitt jobb och man inte misshandlar kniven. Stålet har en inte alltför hög kolhalt och en rätt hög halt av krom, det är rätt rosttrögt, men kommer ändå rosta om det sköts dåligt.

    Summa summarum, dugligt stål, okej profil, tunt blad med rätt bra tapering inte förtjust i metallhandtag alls och jag tycker inte de är sköna att pinchgreppa. Påtok för dyr kniv, hör snarare hemma runt 400-500kr. Acceptabel är denna kniv helt enkelt.

    Sen hurpass vass en kniv är, ska man inte ge betyg efter riktigt då många bra knivar kommer i princip oslipade. Hur vass den blir beror i största delen på sliparen, sen hurpass lätt den är att få vass eller hur länge den håller det på slipvinkel och stålets egenskaper.
  • Mycket bra
    7 år sedan
    Uppdaterat: 7 år sedan
    Bästa kniven jag ägt (säger dock inte mycket då jag bara ägt skräpknivar från IKEA). Däremot känns den lite väl skör. Jag har varit extremt försiktig med kniven men har ändå fått en rejäl urgröpning (2 mm kanske) i bladet.
  • Perfekt
    7 år sedan
    Uppdaterat: 7 år sedan
    Sjukt bra kniv. Ligger bra i handen.

    Håller skärpan väldigt bra och rostar inte alls som någon skrev. Jag diskar alltid för hand och torkar av direkt.
  • Perfekt
    7 år sedan
    Uppdaterat: 7 år sedan
    Bästa kniven jag haft tills mina otroligt manliga superkrafter mötte en fryst kyckling och kniven gav vika..

    Rekommenderas!
  • Perfekt
    8 år sedan
    Uppdaterat: 8 år sedan
    Fantastisk. Skönt viktad, hypervass och snygg som fan.

    Rekommenderas som den kniv man skaffar först. Resten är komplettering.
  • Perfekt
    8 år sedan
    Uppdaterat: 8 år sedan
    Med hänsyn till priset tycker jag att den är klockren. Underbar balans och den håller skärpan bra.
    Tvärtemot vad någon skrev så rostar de inte alls, förutsatt att de sköts på rätt sätt. Dvs, diska och torka av direkt efter användning.
    Skärpan fixar man bäst med ett par stenar i olika grovlekar eller med en MinoSharp (det enkla alternativet)
  • Perfekt
    9 år sedan
    Uppdaterat: 9 år sedan
    Har den jämt, till allt.
  • Perfekt
    10 år sedan
    Uppdaterat: 10 år sedan
    En helt underbar kniv, min trogna tjänare.
  • Ganska dålig
    10 år sedan
    Uppdaterat: 10 år sedan
    Ganska snygg men den rostar! Blev förvånad över hur mycket den faktiskt rostar. Har 3 st som samtliga rostar. Dessutom tycker jag den är riktigt svår att slipa. Lämnade in den hos Göteborgs bästa slipare och då blev den bättre men eftersom den är så hård så bildas snabbt hack och sprickor, speciellt efter slipning. Välj hellre en kniv med lägre molybdenhalt.
  • Mycket bra
    10 år sedan
    Uppdaterat: 10 år sedan