Nintendo Switch

 Lägg i lista  Jämför
 • Spelkonsol som fungerar både ansluten till tv:n och handhållen.
 • Upplösning i full-HD, men saknar HDR-stöd.
 • Två handkontroller medföljer.
 • Saknar många appar som Xbox och Playstation har.
 • 32GB inbyggt lagringsutrymme.
 • Lanserades under 2017.
Stäng
 • Spelkonsol som fungerar både ansluten till tv:n och handhållen.
 • Upplösning i full-HD, men saknar HDR-stöd.
 • Två handkontroller medföljer.
 • Saknar många appar som Xbox o...
Läs mer
Jämför pris på alla Nintendo Spelkonsoler (29)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.61)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag har nu haft min Nintendo Switch ett tag och kan skriva ihop en liten review.
  Först wow, vilken fantastisk bra skärm den har, skarp, klar, ljus och bra färger. Fast den bara är i 720p är den otroligt skarp. (1080p i TV mode)

  Första gången man packar upp den så blir man lite förvånad, wow är den så liten? Otroligt vad mycket man har lyckats packa in i denna lilla manick. Vad man sett på bilder så tar batteriet upp nästan halva innehållet.

  Switchen var lätt att installera, man får bra hjälp att komma igång. Snabb firmware uppdatering och enkelt att komma igång. Switchen har snabba och bra menyer, ljusår snabbare en Wii U.

  Switchen är nästan helt tyst vid användning, den har en liten fläkt i sig men låter inget vid använding.

  Switchen är en hybrid så den fungerar både som en stationär tv konsol och en bärbar. Du kan "Switcha" snabbt mellan dessa två lägen genom att bara ta ut eller sätta in Switchen i "Dockan" som är i sin tur kopplad till tvn via HDMI.

  Switchen har en handkontroll som heter Joy Cons, den består av 2 sepparata kontroller som du kan fästa på sidan om Switchen för bärbar läge eller sätta in i en Joy Con grip och använda dom som en traditionell handkontroll.

  Jag hara dock spelat mest med en Pro Controller som är helt fantastisk bra. Rekommenderas.

  Spelen kommer på mycket små kasetter och ingen för installation behövs. Spelen laddar snabbt. Spel kan även köpas digitalt i eShop och laddas hem.

  Switchen har bara 32GB lagringsminne men kan enkelt utökas med microSDXC kort. Jag satt in ett 64GB. Kommer räcka rätt länge för mig.

  Batteriet ska hålla ca 3-6 timmar beroende vad man spelar, har mest spelat i TV läge.
  Har spelat Zelda i rätt många timmar nu och det spelet kan rekommenderas starkt!

  WiFi är snabbt, det finns hastighetstest att göra under systeminställningar.

  Rätt lite "övriga appar" så som Netflix och sådan, men det ska komma lite senare.

  Det finns redan nu rätt många spel att köpa och även ladda hem och det är massor på väg, över 150 st ut annonserad.

  Tack för mig!
 • Bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Hårdvaran och mjukvaran känns mycket mogen och responsiv. Allt flyter på bra och kontrollen är skön att använda.

  Tyvärr finns bara ett ordentligt spel och det är Zelda: Breath Of The Wild som iofs verkar vara riktigt bra av det lilla jag hunnit testa, men kom igen? Ett ordentligt releasespel?

  Priset? All ny hårdvara kostar mer pengar än när det landat. Så är det bara.

  Jag ångrar inte att jag köpte den, men kanske ska genomsnittsanvändaren vänta tills det finns lite fler spel. Jag gillar att leva på "the bleeding edge". ;-)

  Kan bli bra, men det är för tidigt att säga just nu.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Uppdaterat betyg:
  Jag tror att switch är värt att höja sitt betyg från mitt gamla!
  Efter att ha lagt ner ett par 100 timmar i spel som Zelda: mario tennis, Mario Rabbids, Octopath samt hyrule warriors kan jag säga KÖP KÖP KÖP.

  Switch kommer nog bli en av de största RPG konsollerna genom tiderna. Väldigt många Japan-rpg släpps via shoppen. Stora spel som dark souls och skyrim adapteras till switch.
  Inte nog med det utan även nintendos E-shop håller priserna nere!
  Två spel jag köpt till detta har båda varit billigare än billigaste sidan lanserat här på prisjakt.
  Det enda negativa är väl att man måste köpa ett micro SD till switchet.

  Problematiken med små kontroller som sitter lite havlkasst och inte känns stabilt är kvar. men i helhet så är det värt!

  Gamla recentionen:

  Nintendo Switch är innovativt och prisvärt.
  Den är familjevänlig i sitt sätt att kunna spela på en bärbarskärm och inte endast på tv. Funkar bra för samboförhållanden ;) eller i familjeförhållanden då flera personer kanske vill olika saker med tv:n.

  Som helhet gillar jag den och gillar man nintendo är det lätt värt att köpa!

  Men det finns några neråt sidor:
  -Wiiu kontrollen kommer vara som jämförelse här. Wiiu kontrollen var både stabil och mer ergonomisk att hålla i än vad jag förstår trodde. Nintendo Switch däremot... den känns plastig. Skärmen är väldigt tunn. Poängen jag försöker göra är att som vuxen känns det för "bräckligt" att hålla i. Den känns dålig. Som om minsta stöt kommer spräcka skärmen.
  Kontrollerna är även oergonomiska. Trånga knappar och man får in i fingrarna.
  Köpte en pro kontroller dag 2.
  Ångrar mig inte.

  Kontrollerna är gjorda för barn!

  Detta gör att det får ett "ok" i betyg. Även att få spel är lanserade vid start och få spel är bekräftade för framtiden.

  Pumpar nintendo ut spel kan detta bli en riktig hit!
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  2 mån sedan
  Har inte mycket att tillföra från övriga recensioner förutom:

  Inget in-app purchase vad jag sett. Lysande. Jag hatar in-app purchase. Har man en gång köpt spelet i Nintendo Switch store är det mitt!
 • Acceptabel
  3 mån sedan
  Konsolen har nu funnits på marknaden ett bra tag men fortfarande är de sparsamt med exklusiva(och non re-releaser) top spel.

  Bästa tipset jag kan ge är att titta på spelutbudet och jämför med andra konsoler för att se om det är tillräckligt för dig.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Väldigt bra spelkonsol, köpte den till min son och han gillar den.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Kul att spela, använder mer än mitt xbox one
 • Bra
  6 mån sedan
  Lite småundermålig byggkvalité. DU BÖR köpa ett skärmskydd om du ska använda den ens 2% av tiden i bärbart läge. Den medföljande plastskärmen har fått så otroligt dåligt betyg på repfronten att det är en skam. Bara snålt att inte ha med något som följer med på precis varenda telefon idag.

  Online-funktionerna dröjer. Virtual console dröjer (retrospel). Allt ska komma men kommer inte, utan fördröjs gång på gång.

  Online funkar dessutom rätt så dåligt. Ingen support för textchatt eller röstchatt, vilket bara är förlegat år 2018.
 • Mycket bra
  6 mån sedan
  Alla exklusiva titlar gör att det är ett bra köp. Roligt att kunna spela både handhållet och via tv.

  Minus för att utbudet fortfarande är lite klent
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Mario lever än...klart skönt komplement till PS4an

  Har dock tappat en av handkontrollerna i golvet vilket gjort att tryck knappen på denna inte riktigt vill fungera. mao lite tveksam bygg kvalite

  Spela med den bärbara skärmen - briljant!
 • Bra
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Har du Kids i yngre ålder? Är då ett givet köp (kanske även för pappa).
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Nintendo har gjort en skarp U-sväng från den dystra Wii U eran till en mycket lovande framtid med Switch. När jag fick min konsol vid premiären förra året var den främst en Zelda-maskin, det fanns då runt 10 spel. I april började det med jämna steg annonseras fler spel och biblioteket växte. Nintendo lägger även mycket fokus på indiespel och med tanke på dess portabla natur tycker jag passar Switch väldigt bra. Idag finns det över 500 spel och fler släpps varje vecka. Enheten i sig är mycket snygg med skärmen som visar mycket fina färger i 720p. Otroligt att man faktiskt kan spela Zelda eller Mario när man sitter och sk*ter, tekniken har gått långt på tio år! :)

  Det råder en ytterst unik situation kring Wii U ports under början av 2018, då många missade spela Wii U kommer Hyrule Warriors, Donkey Kong och Captain Toad släppas under året. I min mening är det förståeligt att de väljer att ta den vägen.

  Svagheter:
  [-] Ingen Virtual Console. De har så mycket potential med det här, det är helt galet vad jag hoppas på möjligheten att spela GC spel på Switch. Det verkar som att VC är på väg nu till höst inbyggt i deras onlineservice på något sätt, vi får se hur det blir.

  [-] Vänner. Man kan fråga sig vad vänner på konsolen fyller för funktion. Om jag idag lägger till en vän som jag möter online finns det inget sätt att få kontakt med dem, eller universellt bjuda in dem till fler matcher. Det är tråkigt att inbyggda sociala funktioner som tas för givet på andra plattformar saknas helt på Switch.

  Styrkor:
  [+] Spelen. 2017 var det bästa året på länge för spel Kvalitén på första parts spelen är mycket hög. Breath of the Wild, ARMS, Splatoon 2, Odyssey kom bara första året. De verkar ha lärt sin läxa och sätter nu fokus på att släppa spel med jämnare mellanrum.

  [+] Portabel. Den främsta anledningen, att du kan spela vart du vill börjar tala sitt tydliga klarspråk. Alla gånger jag flyger, pendlar eller ligger i sängen kan jag spela konsol-spel. Det sparar så mycket tid, men framför allt är det bekvämt. Att konsolen följer efter din vardag istället för tvärtom, betyder så mycket.

  Slutsats:
  Med tiden tror jag det här blir en konsol med en varm plats i hjärtat hos många människor. Kan inget annat än rekommendera Switch till de som uppskattar god spelglädje!
 • Bra
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Köptes mest för att kunna spela tillsammans med familjen och barnen på 11, 9 resp. 6 år istället för att alla sitter med sitt. Så detta blir mest hur det fungerar för dem. Var först helt inne på Xbox eller PS4 men spelutbudet för lägre åldrar är ju obefintligt där så det blev denna.

  Allt fungerar jättebra och Nintendo fattar verkligen att spelglädje är viktigare än lite snyggare skuggor och texturer. Det de däremot inte riktigt prickat är att det är en hel del plockande med kontroller som ska plockas av huvudenheten och ihop sen med en grej för extra knappar, och det går rätt trögt så det klarar inte den minsta av. Spelen som spelats mest av barnen är Mario Cart, Just dance och Rayman Legends.

  Jag har mest spelat Mario Oddesey och är helt såld på Zelda. Dessa är lite för avancerade motoriskt för barnen så de tröttnar rätt snabbt när de dör hela tiden. Speciellt på Mario hade man tyckt att det borde finnas olika lägen på kontrollerna och svårighet på monstren, där de minsta kan få lite hjälp med avancerade moves och mer hjälp vad de ska göra. Som de gjort i Mario Kart.

  Men, det hade de nog kunnat lära sig, men då kommer vi till det som inte jag tänkte på som är det stora problemet, att de inte förstår. Odessey, Zelda och många andra spel är väldigt historiedrivna med långa filmsekvenser, vilket är jättekul om man förstår. Men allt är ju på engelska, och många svåra ord. Det gör att de helt enkelt tappar intresse för de blir inte engagerade i storyn. Detta är den största problemet. Ett större språkstöd, även om det varit på rak google translate-nivå hade ökat intresset och målgruppen något oerhört för t.ex. odessey, som ju ändå inte innehåller talad dialog. Hur svårt hade det varit...

  Att den är bärbar har inte använts över huvud taget, och tror inte det kommer det heller.

  Så, bättre generiskt språkstöd, rimlig prissättning på tillbehör samt om det inte vore så mycket plockande med delar hade det varit full pott. Nu blir det en sjua och jag tror tyvärr livslängden kommer att vara ganska kort.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  jätte bra. bästa konsollen just nu.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Nintendo Switch har snabbt seglat upp till att bli den konsollen jag lirar mest, inte pga. att den har mest eller bäst spel eller bäst grafisk utan helt enkelt för smidigheten som den erbjuder.

  Känns gedigen och välbyggd, bra skärm och ser bra ut på min 65 tummare hemma, kan hålla med om att några fler A titlar från andra utvecklare än Nintendo behövs (många är på ingång) men förutom det så är det en fantastisk konsoll.

  Rekommenderad!
 • Utmärkt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Trevlig konsol med klassiska spel som passar även lite yngre barn. Vi hade kunnat undvara portabiliteten, men den är å andra sidan inget problem.
 • Utmärkt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Skön spelkonsoll!

  Kunde önska 4K upplösning men spelen är trots allt riktigt bra.
  Något ömma handkontroller, fick byta en redan efter ca 10 dagars spelande då tryck knappen slutade att fungera.
 • Utmärkt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Toppen!
  Älskad av hela familjen.
  Inte bästa grafiken (1080p) men med många bra spel
 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Riktigt härlig liten sak, Nintendo lyckades vända floppen med WiiU till dundersuccé med Switchen.

  Nintendo har pumpat ut riktigt bra spel redan om jag än tycker att både Zelda och Mario har fått oförtjänt höga betyg (Speciellt Mario).

  Switchens stora potensial ligger i alla indie-spel som pumpas ut, gamla som nya.
  En helt ny värld öppnades upp med Switchen och vad man kan spela på resande fot.

  Nintendos egna titlar är grymt snygga och oftast är indie-spel lättdrivna saker som tuffar på i samma grafik som på tex PC.

  Trots skärmens upplösning på 720P ser allt fantastisk ut då det är hög kvalité på panelen.

  Det enda riktigt negativa jag har att anmärka på är minnet som är 32gb bara, men går givetvis att utöka med minneskort.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Hej deta va bäst
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Älskar den! Lätt att använda, bra gränssnitt och perfekt att kunna spela när man har en stund över. Aldrig haft några problem med batteritider osv. Spelen är fantastiska där fokus är på spelupplevelse och inte främst grafik. Väldigt nöjd och rekommenderar den varmt till andra!
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  10/10
 • Knappt godkänd
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Nja, det här var inget för mig. Batteritiden sänker betyget mest. Men även den tråkiga skärmen och att den väger så mycket, inte alls så portabel och trevlig att ha på bussen, gick ganska snabbt tillbaka till mobilen.

  Hemma så slåss den mot en PS4 Pro och jag är lite bortskämd med 4K och HDR. Efter att ha provat några spel känner jag att det var ett felköp och prisbilden är lite i överkant med så undermålig prestanda, speciellt på mjukvara och tillbehör, så mitt betyg är ändå rätt generöst. Den kunde varit bekvämare att spela på och jag undrar hur folk kan ge den maxbetyg här, för perfekt är den då inte. Som någon sa så känns den verkligen inte premium på något sätt. Knappt godkänd, på gränsen till dålig. Trodde den skulle ligga bättre i handen än WiiU och inte vara lika plastig.

  Hade gärna prisat den som många andra här, men känner mig lite lurad på hypen. Har redan packat ner för att sälja, uppdateringen lockar inte att behålla, mest för att jag har en S8+ nu som är betydligt roligare att ha på bussen och att den nostalgiska ådran inte var så stark när det kom till kritan. Hade förväntat mig mycket mera efter all hype.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Mycket nöjd!
 • Utmärkt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Wow! Vilket år för Nintendo och de som spelar deras spel. Jag är säker på att Switch kommer gå ner i historien som mångas favorit konsoll någonsin!

  First party spelen är det främsta som lockar, bärbar och hemkonsoll i ett, grafiken och prestandan är förvånadsvärt bra när man tänker på att det essentiellt är en tablet som de optimiserar för, väldigt många indie släpp och stora publishers har verkligen börjat falla för den nyligen också så det kommer många större 3rd party spel i framtiden!

  Jag ser verkligen fram emot att få veta mer om 2018 releases! Enda nackdelarna som gör att betyget inte är perfekt är relaterade till hur out of touch Nintendo är när det gäller online upplevelser. Friend codes? Varför?! Att spela socialt på nätet är näst intill icke existerande för tillfället men jag har sparsamma förhoppningar på deras kommande online subscription service. Önskat att man kunde välja ifall man vill ha alla dessa säkerhets skydd och så vidare ifall man inte är ett barn eller någon som vill vara privat av sig. Ska inte behöva gå någon annanstans på nätet för att hitta lite online vänner att spela med och sedan ett annat program som discord för att kunna prata i voice chat. Skärpning på den delen Nintendo :'(

  Overall 9/10 dock, älskar min Switch och kommer aldrig att sälja den! Stör mig bara på att säkerhet för barn tvingas på alla istället för de som vill.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Riktigt läcker konsol (med bra spel! inom många olika kategorier så den passar hela familjen).
  För oss som växt upp med Zelda spel...köp!
  Klart enklare att förstå sig på än ex Xbox och PS4 tack vare ett enklare användargränssnitt
 • Utmärkt
  12 mån sedan
  Uppdaterat: 12 mån sedan
  Använder min Nintendo switch nästan dagligen. Perfekt att kunna spela både hemma vid sin tv och ta med och spela när man är iväg.

  Det finna just nu ett väldigt bra utbud av spel till alla åldrar.
 • Perfekt
  12 mån sedan
  Uppdaterat: 12 mån sedan
  Helt enkelt perfekt!

  Nu kan Sambon ha tv'n medans man själv kan lira i soffan :)
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Riktig bra konsol, funkar utmärkt som en vanlig eller portabel konsol. Kontrollerna är bra, var lite konstigt i början då mina händer är stora men efter ett tag så kändes det helt okej.

  Skulle gett 10/10 om det bara hade funnits mer spel, utbudet är inte så stort än men blir bara större och större.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  jätte bra. bästa konsollen just nu.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Sjukt rolig enhet. Tyckte kontrollen var larv när jag läste om den, framförallt att man kan dela på den och spela två personer. Men nu när jag gjort det med frun och dottern så måste jag bara säga, vilken fiffig idé! I de flesta fallen spelar man själv och då är kontrollen klockren. Men de få gånger man spelar två, så vill man inte köpa en till kontroll.

  Dock lite dyra spel
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Utmärkt konsol har haft den nu sen den kom ut och jag älskar den.

  Zelda och Mario är ett måste
 • 1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Härlig konsol men en massa roliga (barnvänliga spel). Tyvärr är handkontrollerna väldigt känsliga och går lätt sönder. Två har åkt i golvet och då har sidoknapparna slutat att fungera
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Som gammal Vitaägare fick jag till slut inse att Sony gett upp så det fick bli en Switch. Detta trots att jag egentligen har svårt för Nintendos prispolitik.

  Överlag är det en bra konsol. Den är välbyggd och tål att släpas med på flygplanet. Dockan fungerar bra även om den är oväntat tom på innehåll. Känns billig. Det sagt har jag nära nog uteslutande använt Switchen i bärbart läge.

  Skärmen är tjusig men jämfört med många moderna telefoner är den upplevt avgjort sämre. Spel ser bättre ut på min iPhone än på Switchen. Antar storleken spelar roll. Dyrt med många punkter på stor yta.

  Gränssnittet är precis så enkelt som man vill det ska vara. Mycket mer iPhone än PS4 eller - ännu värre - Xbox One. Här är det bara ikoner för spel och inställningar. Trevligt.

  Spelutbudet började inte bra men har blivit okej, om än inte bra på något sätt. Mycket snabbkonverterade telefonspel och gamla Neogeotitlar.

  Jag tyckte inte särskilt bra om Zelda, Mario Kart och nu senast Super Mario. Alla tre är riktigt välgjorda men inte min stil, helt enkelt. Mario vs Rabbids var däremot riktigt kul och Splatoon 2 värt pengarna. Även Disgaea 5 verkar ok så här långt.

  Utöver de stora titlarna finns mängder av mindre spel som i de flesta fall finns på andra plattformar. Frustrerande nog är Switchversionen oftast många gånger dyrare. Sine Mora kostar till exempel 100kr på Vita och PC; 300kr på Switch. Och att ta 200kr för Wonderboy är direkt förolämpande. Ovan nämnda Disgaea är för övrigt 100kr dyrare på Switch än på PS4. Reorna är dessutom färre och sämre än hos konkurrenterna.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag är 31 år och köpte Wii U på lanseringsdagen för jag ville ha det nya Zelda tyvärr som vi i efterhand lärt oss så dröjde Zelda tills när Switch släpptes så Wii U köpet har jag ångrat dessutom var den seg...

  Switch blev tack och lov en helt annan upplevelse som jag också köpte på lanseringsdagen denna gången med Zelda(4000 kr) på samma dag i lite bättre grafik än vad det fick till Wii U samma dag.

  Switch startar direkt till skillnad från Wii U som var seg.

  Detta är ingen konsol med kraften av en pc/ps4/xbox men för 3400 kr kan man inte förvänta sig det speciellt när man kan ta med sig den och spela var som helst utan en tv/ström i 3-6 timmar med tanke på allt detta i åtanke så har den ändå kraft nog för att ge en härlig grafik när man tar med switch:en hemifrån eller kopplar den mot en tv som inte är allt för stor(jag hade självklart hellre betalt 6000 kr och fått grafik som varit bättre på en 65 tum tv men för 3000 kr så är den lätt värd ett köp).

  Sen om sambon kommer hem kan du frikoppla din switch från tv:n direkt och fortsätta spela utan avbrott om hon/han vill ha tv:n...

  Spel må vara dyrare men om du är villig att sälja dom efter du är klar så får du nästan nypris på tradera så på så vis är dom extremt billiga!

  Jag har inget emot att spela bärbart på bussen till och från jobbet men rekommenderar som många andra att för en vuxen är Pro Controllern helt klart värd pengarna när man spelar hemma vid tv:n så om du inte trivs med joycons köp pro controllern du kan alltid pröva den i upp till 30 dagar på Elgiganten för att se om du tycker den är värd pengarna(du kan även koppla den till din pc även om det är lite klurigt)! Nån annan skrev också att den är speciellt bra för att den har en D-pad, vilket underlättar i fighting och plattforms spel.

  Angående skärmen så pröva jag den faktiskt innan sommaren tog slut på min balkong och skärmen hade gärna fått vara lite ljusstarkare men det går spela i solljus trots allt och upplösningen är tillräcklig på en skärm som endast är 6 tum.

  Längtar fortfarande till när Virtual console släpps vilket förhoppningsvis inte dröjer allt för mycket länge till men med tanke på att det finns 200 tal spel idag den även om många är indie spel så finns det väldigt många AAA titlar(Mario + rabbids, Mario kart, Super Mario odyssey..) finns något för alla och fler på väg!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Nintendo har lyckats bra med Switch.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag bara älskar denna konsol! Mindre generiska prepubertala fps-spel och bara REN spelglädje. Bara Zelda är värt ett köp!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bästa som har hänt för spel industrin.
  Har alla konsoler och en bra spel dator,
  men föredrar smidigheten med denna maskin.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Perfekt konsoll.
  +bra display.
  +multiplayer lokalt.
  +simpelt UI
  +bra hårdvara
  +förvånansvärt bra kontroll
  -dåligt med exlusiva spel, men de är på väg.
  -dyra spel
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fantastiskt vad Nintendo har kunnat klämma in i den här lilla manicken! Har kört en hel del Zelda och Snipperclips och båda rekommenderas starkt. Jag har själv upplevt lite av JoyCons som tappar kontrakten lite men prokontrollen är fläckfri och sitter perfekt i handen! Spel är jag inte orolig för eftersom Nintendo verkligen gjort allt de kan för att få med 3:e-partsutvecklare. Devkit-versionen kostar ca 5000 kr jämfört med ps4 och Wii U som kostar ca 25000 kr vardera. Den stöder också moderna spelmotorer som Unreal Engine 4. Många har också rapporterar att det är otroligt lätt att både utveckla och porta spel till så jag är inte orolig över att det blir en Wii U-flopp åter igen.

  Edit 3 mån senare:
  Lagt till Mario Kart 8 Deluxe till spelkollektionen vilket verkligen är den ultimata Mario kart-upplevelsen. Fick min vänstra Joy-Con fixad av Bergsala utan extra kostnad och alla nya switch som produceras ska inte ha anslutningsproblemet i vänster Joy-Con. E3 2017 såg lovande ut och framtiden ser ljus ut för den som gillar Mario, Zelda, Metroid, Yoshi, Pokémon, Kirby, Fire Emblem/Warriors, Xenoblade, Rocket League, Rabbids och Minecraft. (Rocket League och Minecraft kommer få cross-platform-play). Finns även planer från ett företag att göra en app vid namn Rainway som kommer låta dig streama PC-spel till din switch.

  Edit 6 mån senare:
  Spelen bara strömmar in och argumenten mot switchen för att det inte finns spel är bara löjliga vid det här laget. Spelutbudet inklusive utannonserade spel täcker alla typer av spelgenrer. Höjdpunkter sedan senaste uppdateringen är Splatoon 2 och Mario + Rabbids kingdom battle. Nästa stora spel är Mario Odyssey om drygt en månad som bara blir bättre för varje ny bit av information Nintendo släpper.
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jäkligt liten o nice. Gött att man enkelt kan bära med sig skärmen o spela med den. Som ett lyxigt gameboy. Joycons är i minsta laget men det funkar. Kan alltid köpa till grymma pro kontrollen. Lite dyr kanske men väldigt nice
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bättre än wii U. Bara det är värt 10.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Extremt kul pryl. Man måste ha röd/blå versionen för rätt feeling :)
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Otroligt nöjd! Har ägt enheten sedan releasen och har haft stor nytta av flexibiliteten att kunna spela i olika rum. Spelutbudet är enligt mig mycket bra och hårdvaran är numera stabil. Kan säga att motion control i Splatoon 2 gör underverk (men det kan ta ett tag att bemästra).
  Rekomnderas starkt!
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Hur kan man sätta 10:a på denna? Snacka om förblindade N-bots.. Zelda är helt ok, men inte värt att lägga 4000 kr på. Konsolen är på tok för dyr, har fortfarande många hårdvaruproblem, ett obefintligt spelutbud och saknar de flesta standard-funktioner som man kan begära av en modern konsol.
  Det värsta är ändå Nintendos s.k. onlinelösning, alla borde bojkotta Switch enbart pga detta. Att behöva en separat app för voicechat är illa nog, man behöver även en adapter mellan konsolen och telefonen för att kunna koppla in ett headset (!). Mobilen måste dessutom ha appen öppen hela tiden, och du kan inte göra något annat på mobilen samtidigt, om skärmen slocknar eller ifall du får ett telefonsamtal avbryts man från chatten. Den ursprungliga Xboxen från 2001 hade en överlägsen onlineupplevelse jämfört med Switch år 2017..
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Episk! reser mycket i jobbet och den här är fantastisk att ha med dig. Hade kunnat önska lite mer batteri men förutom det så finns det inger att klaga på.

  KÖPKÖPKÖP
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Underbar!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Riktigt najs spel med schysst skärm. Men det kostade skjortan.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  + Nintendo
  + Bärbar
  + NINTENDO
  + Snabba och tydliga menyer
  + Riktigt bra byggkvalitet

  - Batteri tid
  - Inga media spelare ännu
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  En intressant övning i mobilspelande med möjlighet till uppspel på tv, något som passar min annars huvudsakligen padd-spelande sjuåring väl. Väldigt väldesignad, ingen skam skall falla på hårdvaru-teamet. Dessvärre är spelutbudet hemskt och tredjeparts-appar obefintligt (Netflix, et c). Köpte in det på releasedagen tillsammans med Zelda, som jag förstått är ohyggligt populärt men inte passade mig personligen, sedan dess har det kommit få intressanta releaser, egentligen bara två re-releaser av Wii-spel: "Mario Kart" och den för mig något oväntade hiten "Lego City: Undercover". Tech-demot "1-2-switch" är riktigt kasst, inte ens min sjuåring eller hans klasskamrat höll intresset uppe mer än några minuter, kanske kan funka som party-spel om samtliga parter är så pass kraftigt berusade att de helt saknar omdöme att kvalificera underhållning.

  Demo-releaserna, att man får spela ett spel i en timme på ett eller fler specifika datum, är kul och bygger upp förväntan, men dessvärre var senast Arms en stor besvikelse (fick känslan av ett något förfinat Wii Sports-minispel).

  Om du inte kan japanska och/eller brinner för JRPG, är försvinnande få bekräftade spel på roadmapen speciellt intressanta. Det övervägda valet är förmodligen att vänta in ett bra jul-erbjudande (Mario ser intressant ut).

  +Innovation
  +Hårdvarudesign
  +Kvalitet
  +Remaken av "Wonder Boy 3: The Dragon's Trap" var oväntad och väldigt kul för oss nostalgiker. Skulle enkom kunna köpa Switch för en remake av "Wonder Boy in Monster Land."

  -Spelutbudet är det klart sämsta jag varit med om hos en större (förmodligen även nischad) konsol under mina 30 år som aktiv spelare. Levereras symptomatiskt utan spel.
  -Innovation att spela både handhållet och TV blir en kompromiss där Switchen blir en medelmåtta på båda - eller en gyllene medelväg, beroende på hur man ser det.
  -Spel på cartridge är lite för högt prissatta.
  -Batteritiden är sådär, men förväntad. Konsolen måste laddas i en docka som omöjliggör att man samtidigt kan spela den på annat än TV.
  -Trots att det är en förväntad barnkonsol, så registrerar kontrollerna barnrörelser exceptionellt dåligt i spel som 1-2-switch (flera minispel gick inte ens att spela med barn, till trots dom gjorde identiska rörelser som jag om än med ökad frustration).
  -Kringutrustning är chockerande dyr, en joypad/kontroller för 800 kr och en AC-adapter för 400 kr (se batteritid).
  -Mycket talar för att Lego Dimension kanske aldrig kommer till Switch.

  tl;dr
  Innovativ och kvalitativ konsol som kan spelas både handhållet och på TV. Något dyr om du planerar att köpa till ett spel, en extra kontroller och en AC-adapter (c:a 1800 kr extra, totalt c:a 5400 kr*). Extremt magert utbud av spel. Kan utvecklas till en fantastisk konsol om ett par år, när spelutbudet hinner ikapp och priset sjunker.

  *) Om jag inte är helt ute och cyklar var release-priserna för PS4 och Xbox One c:a 4000 kr (harmoniserat KPI sedan 2013 är c:a 3 %-enheter)
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Grymt Nintendo, som tidigare skrivit så förvänta er inga block buster titlar med höga grafik krav. Älskar man att spela spel som är bra och kan åsidosätta att det inte kommer se ut som verkligheten så är det ingen tvekan på att man ska köpa Switch.
  Själv så kör jag PS4 och Switch och det kompletterar min familj perfekt.
  Både ögonvattnande spel samt spel som är snygga men som kittlar ens spelglädje och roa hela familjen om det behövs.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Tyvärr hade jag nog större förväntningar än vad den kan leverera. Finns nästan inga riktiga spel och ser inget intressant som kommer före slutet av 2017. Att fylla ut med några gamla klassiska spel räcker inte. Deras online shop imponerar inte, känns gammalt och omodernt.

  Hårdvaran verkar ok, men dyr. Kan inte ge högre betyg med den bristande mjukvaran.