Asus ZenFone 5Z ZS620KL (6GB RAM) 64GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Mobiltelefoner (35)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Min första ASUS-telefon.
  Efter första helgens användande så känns den riktigt bra. Prisvärd, 4990:- med Snapdragon 845, 6GB Ram och 64GB lagring.
  Den tar MicroSD-kort också så man kan stoppa i mera lagringsminne om man vill.

  Zenfone 5z finns i andra varianter också med mera lagringsminne och 8GB Ram, men de verkar inte komma till Sverige tyvärr, jag hade annars gärna lagt till lite pengar för att få en med mera än 64GB lagring från början.

  Hur som haver, här följer lite plus och minus.
  +Nästan inga becels (dödytor runt skärmen), mobilen är kompakt trots stor skärm (6,2").
  +Prestandan är grym med Snapdragon 845. Höjde till max på grafiken i World of tanks blitz och det flyter på perfekt ändå.
  +6GB Ram, jag blev förvånad när jag växlade mellan tunga appar och den gjorde det utan att behöva ladda om data på nytt vilket min gamla telefon fick göra tack vare mindre minne.
  +Kameran i mörker, den tar förvånansvärt bra bilder i dåliga ljusförhållanden.
  +Skärmen.
  +Generöst innehåll i kartongen, man fick med ett vettigt headset och även ett gummiskal att sätta på telefonen. Tack Asus. Här väljer många andra tillverkar att inte skicka med något headset alls.
  +3,5mm-jack för headset. Fler och fler tillverkare rationaliserar bort det nu från sina moderna mobiler så man är hänvisad till bluetooth. Men jag behöver det fortfarande och använder 3,5mm-jacket rätt ofta.
  +Det verkar inte som att ASUS har bloatat Android med massa appar som ingen vill ha.
  +Man kan ha dubbla sim-kort om man behöver det. Bra om man tex har ett privat- och ett arbets-abonnemang.
  +MicroSD-kort plats, fler och fler tillverkare verkar rationalisera bort det, men i denna finns det och det är för mig ett STORT PLUS, jag använder det, t.o.m behöver det för att jag har så mycket bilder och videoklipp som jag fört över från mina gamla mobiler. Dock kan man inte använda dubbla sim-kort om man har ett MicroSD-kort.

  -Nästan inga becels, jag är van vid lite mera och kommer åt skärmen när jag inte vill.
  -Min gamla mobil tar bättre bilder i dagsljus, visserligen bara marginelt bättre men ändå.
  -Ingen IP-certifiering vilket innebär att inga garantier finns mot fukt och damm.

  SAMMANFATTNING: Grym prestanda, bra kamera, smidig trots stor skärm. Mycket mycket bra telefon för pengarna. Det blir 10 av 10 för att priset på 4990.- är väldigt bra. Den är billigare än konkurrenterna med liknande hårdvara, den enda som är nästan lika billig är Oneplus6 som också är grymt bra.

  UPDATE: har nu haft mobilen ett tag, och den fungerar fortfarande utmärkt, och har bra batteritid. Fortfarande toppbetyg eftersom priset är så bra för så mycket mobil. Den enda verkliga konkurrenten i denna prisklass är Oneplus6, en sådan har min son fått och han är otroligt nöjd med sin mobil också.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Första Asus-telefonen för min del. Lite av ett impulsköp då min gamla S6 E+ sjöng på sista versen och det inte finns en chans i världen att jag pungar ut mer än 5-6K för en ny telefon. Diverse Samsungar och iPhones av senaste snitt faller därmed snabbt bort.

  Herrejösses vilken skillnad! Snabbheten (finns en "överklockningsfunktion" inbyggd dessutom, AI-boost), det obloatade fina omsorgsfullt genomtänkta UI:t, minimala bezels, stereohögtalare, dubbla SIM-platser. Känns som att den har det mesta för att bli lite av en entusiasttelefon framöver..

  Kameran är riktigt bra men inte bättre än på min tre år gamla S6+ som fortfarande tar grymma bilder (den är inte heller sämre direkt, plus för vidvinkeln!).

  Batteritiden är minst dubbelt så bra som det jag är van vid. Klarar lätt en hel dags intensivt användande med 30% till övers. **Efter ytterligare några dagar med telefonen har jag oftast över 50% kvar...då har jag använt BT i flera timmar och tittat åtskilligt på cmore och SVT. Mycket bra!

  Räckvidden på Wifi verkar vara lite sisådär då jag inte får riktigt lika många "bars" som jag är van vid hemma...märks dock ej på hastigheten hittills.

  Ljudet via bluetooth är riktigt bra och det finns mkt inställningsmöjligheter. Stereohögtalarna är en liten besvikelse dock, trodde (kanske i min enfald) att det skulle låta typ dubbelt så bra som med mono :)

  Telefonen är trots storleken överraskande enkel att hantera. Min tidigare var svårare att hålla i pga tunnheten och edgekanterna. Formfaktorn på Zenfonen känns bättre i handen. Utmärkt skal medföljer dessutom.

  Fingeravtryckssensorn på baksidan kräver lite tillväjning, ansiktsupplåsningen fungerar riktigt bra och är enligt min mening mycket bättre än på S8 som är det jag har tidigare erfarenhet av i sammanhanget.

  Ett kap för under 5000 med värstingprestanda! Måste du inte ha en miljard PPI, trådlös laddning, sönderbloatad androidversion och annat bjäfs så är de flesta dyrare telefoner pengar i sjön i dagsläget..
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Jättenöjd med telefonen. Som tidigare yrkesverksam fotograf är jag speciellt nöjd med kameran. Brusfria bilder tack vare färre pixlar på en något större sensor. Till skillnad från Sonys z1 där bilderna har brus i fullt dagsljus pga 21 miljoner pixlar istället för 12 som i Asusen. De två fasta objektiven är verkligen användbara. Bra inställningar där man snabbt låser skärpa och exponering genom att peka på en del av motivet. Många bilder på "Plastac retro" tas och lägg ut direkt med Asus Zenphone 5z.
 • Alla omdömen

 • Acceptabel
  9 dagar sedan
  Uppdaterat: 7 dagar sedan
  Snabb, godkänd kameraprestanda, 3,5 mm hörlursuttag, minneskortläsare, ok batteritid,
  snabb laddning, starkt ljud från inbyggda högtalare men skärm med rätt dålig kontrast och så är WI-FIImottagningen lite dålig. Sammantagets kommer jag att aldrig helt att kunna förlika mig med telefonen. Ska man bara använda telefonen som just telefon utan att läsa mycket dokument är väl synergonomin ändå ok. Det bör nämnas att mina två senaste telefoner hade OLED-display och 25% högre dpi. Något av barnen kommer få en fin födelsedagspresent....
 • Bra
  22 dagar sedan
  Uppdaterat: 22 dagar sedan
  Fantastiskt bra telefon i relation till priset. Fungerar utmärkt på allt och har en mycket bra batteritid. Men, jag vill även tillägga det negativa jag upplevt med denna telefon. Jag har ett Bose QC35 II headset (Bluetooth) som inte kan upplysa mig om vem som ringer när jag använder headsetet. Det enda jag hör är telefonnummret. Jag har varit i kontakt med både Bose och Asus om detta problem som inte går att lösa. Enligt Bose så är det Asus som brister på något sätt i sin mjukvara, vilket låter rimligt efter en hel del research från min sida. Det är därför jag lämnar ett omdöne på 7 stjärnor istället för 10. Om någon har en lösning till mitt problem så hade jag uppskattat om ni kunde dela med er lösningen.
 • Utmärkt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Så mycket bra med den här telefonen, så jag listar bara det som inte är bra...
  - Wifi-mottagning mycket sämre än min 5 år gamla HTC One m7. Det är på den nivån att jag måste byta till mobildata så fort jag är 7-8m från källan (bor i lägenhet). Har läst i forum att fler upplever detta.
  - Kameran inomhus i låg belysning inte vad jag har förväntat mig, då Asus ju använder kameran som sellingpoint...
  - Selfie-kameran inte mycket bättre än min gamla HTC.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  En riktigt bra telefon!

  Priset på black friday för denna telefon var 3 990 kr och det visade sig att det var ett riktigt bra köp. Telefonen är jättesnabb och fungerar utomordentligt i varje segment. LG G3 (Asus föregångare för min del) hade bra batteritid men den här har mycket bättre vilket är imponerande. Jag älskar Asus! Rekommenderas varmt!
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Grym telefon välbalanserad på alla sätt:

  +Kameran
  +Vikten 155g
  +Skärmen
  +Stereo högtalare inte alla mobiler har idag
  +Prestanda
  +Snabb laddningen
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Den bästa mobiltelefonen som jag haft Jämför man med Samsung S9 plus tycker jag att det skiljer skiljer väldigt lite Den är ute efter en bra telefon tycker jag att något är fel på den här mobiltelefonen jag rekommenderar den här👍
 • Utmärkt
  3 mån sedan
  Nästan full pott!
  Inget snack.... fantastisk hårdvara för en dessutom relativt låg peng. I jämförelse med konkurrenterna i vart fall.
  Anledningen till minus en stjärna är att kameran inte levererar till 100% i mörker.

  Allt annat top notch

  Rekommenderar verkligen denna telefon
 • Utmärkt
  3 mån sedan
  Väldigt nöjd med telefonen hittills. Tyckte den var lite stor till en början, men har nu vant mig vid den.

  + Grymt prisvärd
  + Bra ljud från 3.5 mm-uttaget
  + Lätt vikt (155 gram)
  + Dubbla SIM-kortsplatser
  + Gränssnittet ZenUI flyter på bra. Har inte känt behovet att installera Nova än så länge.
  + Bra batteritid
  + Snabbladdning

  - Spela in videofilm i inomhusmiljö är en stor besvikelse. Bilden blir väldigt grynig. Blev dock mycket bättre när jag installerade en annan kamera-app (Open Camera). Så problemet är nog delvis mjukvarurelaterat.

  Telefonen rekommenderas varmt!
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Hade en Zenfone 3 innan denna som jag gillade.
  Pris vs prestanda är fantastiskt.
  Valde mellan denna och OP6 men då den blev dyrare så var valet enkelt.
  Om man inte MÅSTE ha det fräckaste och "bästa" så är denna riktigt bra telefon för pengarna.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  ASUS har verkligen lyckats med den här mobilen! Vad man får för det här priset är oslagbart. Valde mellan denna eller OP6. Otroligt nöjd med valet! Kommer från Lg V30.. Mobilen är otroligt snabb med sd845 och med hela 6GB ram så klarar den alla senaste mobilspel du kan tänka dig.

  Ljudet likaså, att ha från LG's kända HiFi dac så kan jag verkligen inte klaga på ljudet på 5z heller. Samt högtalaren är stört bra, bättre än V30.

  Skärmen, ja det här med notchen har inte riktigt varit en sån hit för mig men gillar 5z's designen otroligt mycket. Den är bred som jag vill ha det, otroligt skarpt. Svart är tillräckligt svart jämnför med oled skärmen från V30.

  Än så länge så har jag inget minus jag kan säga om den här telefonen. GÅ OCH KÖP!
 • Utmärkt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Då min pixel 2 gick sönder och lagning kunde ta 5-8v slog jag till på denna. Saknar att klockan inte alltid visas på displayen. "always on display" kameran är inget vidare inomhus.
  Annars nöjd.
 • Utmärkt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Alltså vilken fantastisk smartphone
  Trodde att jag såg fel på priset.
  Omöjligt att en mobil 2018 kostar bara 4 990. Men det är ju sant.
  Riktigt bra display
  Otroligt bra ljud från högtalarna.
  Även via Bluetooth får du bra ljud.
  Snabb och enkel att använda.
  Varför ska man köpa en ny smartphone, som kostar 8 000 till 10000 kr. Är den verkligen så mycket bättre.?Du får 6gb ram. 64gb minne
  Snapdragon 845 och otroligt fin byggkvalite.
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Riktigt prisvärd lur

  +snabb (sd 845 plus 6 gb ram)
  +bra skärm (inte Samsung s9/Ipone X-bra, men nära)
  +plats för minneskort
  +billig för vad man får
  +verkar som Asus tar det på alvar med att skicka ut uppdateringar
  +ganska snygg
  +bra byggkvalitet

  -Kameran. Den är absolut inte dålig men kan inte gämföras med Samsungs flagskepp/Iphone/Google pixel. Men då är den också i en annan prisklass så den gämförelsen kanske inte är helt 100

  UPPDATERING: tar bort en stjärna då jag upptäckt att den främre kamerans video blir riktigt kass. Man ser sjuk ut när man har videosamtal
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Första Asus telefonen !
  Haft sen den kom ut fick dock min 22 juni .
  Efter nästan 2 veckor användning .
  Första intrycket är wow grym telefon .
  Skärm är perfekt , bra färger , ligger bra i handen
  Batteritid är mycket bra
  Prestanda är över förväntan snabb och rapp
  Kameran är grym haft flera olika mobiler under åren , men det är nog första gången jag kan säga att jag är nöjd med kameran i mobilen.
  Supernöjd över mitt köp
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Full pott för mig, otroligt skön och snygg telefon! Allt flyter på kanon, är verkligen prisvärd! Valet var mellan denna och en Oneplus 6 men jag är glad att jag valde denna telefon! Har inget negativt att skriva om den. Var lite orolig att storleken skulle vara stor men den känns väldigt bra i handen, även med det medföljande skalet!
  Riktigt nöjd med kameran, prestandan och skärmen. Väldigt bra batteritid också.
  Allt som allt en kanon telefon! Rekommenderas starkt!
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Efter att ha använt samtliga Galaxy S-telefoner samt ett flertal från Sony och Oneplus provar jag nu istället ASUS ZenFone 5Z

  Efter drygt en veckas användande är jag mycket nöjd.

  +Otroligt Snabb med Snapdragon 845. Märker klar skillnad mot tidigare lurar
  +Mycket attraktiv med tunna ramar runt om. Ser inga nackdelar med "Notch"
  +Mycket bra skärm
  +Kameran tar bra bilder. Något långsammare än mina tidigare lurar dock.
  +Bättre ljud ur 3.5m-uttaget än med min tidigare Samsung-telefon.
  +Dual Sim (eller Sim+Microsd)
  +Gränsittet ZenUI fungerar bra i min mening och slöar inte ner telefonen
  +Mycket prisvärd (4995:-)

  -Ej IP-Certifierad.
  -Saknar Trådlöst laddning(om man nu använder det)

  Allt som allt en mycket bra telefon för 4995:-
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Extremt mycket prestanda för pengarna. Den är bra på allting den erbjuder till ett mycket attraktivt pris. Testade först en Zenfone 5 som redan den var prisvärd och presterade bra men den här är ännu snabbare och har ett av de bästa flyten jag har upplevt i en telefon.

  Skärmen är riktigt imponerande med en god kontrast och bra färger. När en LCD är så här bra så saknar jag inte Amoled. Visst, du får inte total svärta men svärtan är så pass bra så det är inget som märks i 90% av alla förhållanden. Väldigt ljusstark panel med goda kalibreringsmöjligheter. Man kan även ställa in färgmättnad med ett reglage utöver vitbalans. Mycket ovanligt. Skärmen är en fröjd att titta på och man sätter gärna på telefonen enbart för att titta lite på den.

  Kameran är mycket kapabel för sitt pris men jag har inte hunnit pressa den alltför hårt än så länge men jag gillar det jag ser än så länge. Ni kan se några bilder jag tagit här:

  https://swedroid.se/forum/threads/zenfone-fototrad.157367/#post-2279720
  https://swedroid.se/forum/threads/zenfone-fototrad.157367/#post-2277053
  https://swedroid.se/forum/threads/zenfone-fototrad.157367/#post-2278105
  https://swedroid.se/forum/threads/zenfone-fototrad.157367/#post-2279820

  Kameran har även ett utmärkt manuellt läge för de gånger man vill ändra inställningar själv. Gillar även att de har en GIF-funktion för animerade GIF's genom kameran. Är det något jag vill klaga på med kameran så är det att en alltid tycks höjs ljusstyrkan till max automatiskt när man öppnar appen vilket jag personligen finner mycket störande. Jag får stora problem att exponera korrekt i mörker pga detta för bilder ser alltid ljusare ut på skärmen pga den höga ljusstyrkan på skärmen. Så när man sen går in i galleriet och ljusstyrkan sänks så möts man av ett kraftigt underexponerat foto.

  Batteritiden är utmärkt med tanke på dess storlek och typ av skärm. Får konsekvent runt 6 timmars skärmtid på 2 dagars användning. Telefonen känns väldigt väloptimerad och har ett extremt gott flyt runtom hela systemet och den hackar väldigt sällan till. Den är dessutom rasande snabb. Allt detta trots ett relativt modifierat OS.

  Ljudet ut i hörlurar är godkänt även om det saknar den där sista rymden och dynamiken i ljudet som man gärna vill ha. Finns en kapabel Audiowizard där man kan konfigurera ljudet efter egen smak och tycke.

  Jag tycker OS'et har en ljus och snygg design men alla kanske inte gillar det. Man ser att de har hämtat mycket inspiration från Samsung's UI men det har jag personligen inga problem med då det jag tycker det är ett av de snyggare idag.

  +Skärmen
  +Batteritiden
  +Formfaktor och vikt, känsla i handen
  +3,5mm uttag som sitter i botten+
  +Snabb och väloptimerad
  +Stock launcher (faktiskt inte bytt till Nova)
  +Nämnde jag skärmen?

  -Inget egentligen för min del med tanke på priset förutom att ljusstyrkan höjs till max automatiskt i kameraappen
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Min första Asus-telefon. Har haft den i några dagar och än så länge inget att anmärka på.
  Bra pris för en telefon med hög prestanda.

  Användaren Nioh nedan har gjort en bra summering av telefonen och dess styrkor så jag kan bara bekräfta det.

  Det enda jag kan sakna är lite mer information om de olika funktioner som finns i telefonens snabbmeny. Är inte helt självklart för mig vad de gör. Är övertygad om att informationen finns dock, jag har bara inte letat.