Guide till ryggsäckar – allt du måste veta
Oavsett om du ska på utflykt, långresa, skogspromenad eller bara pendlar till jobbet så är det viktigt att ryggsäcken är bekväm och praktisk. Här tipsar vi om sex viktiga saker du ska tänka på inför valet av din nya ryggsäck.
1. Typ av ryggsäck
Vi kan huvudsakligen gruppera ryggsäckar i två stora grupper: de som har ett stabiliseringssystem och de som inte har det.
Vilken du behöver beror så klart på hur du tänker använda ryggsäcken. Att promenera till gymmet med ett par skor och en handduk är inte samma sak som att luffa Asien runt i ett halvår.
Ett stabiliseringssystem är en metallkonstruktion som fördelar vikten i ryggsäcken och håller den på rätt plats.
Tidigare bestod stabiliseringssystemet av en synlig ram av metall på utsidan av ryggsäcken. Idag är ramen normalt inbyggd i själva ryggsäcken och används nästan uteslutande i större ryggsäckar för längre resor.
Om du ska bära en större mängd packning under längre tid är det viktigt med ett bra stabiliseringssystem.
Föredrar du mindre ryggsäckar och hellre går runt med lättare packning under korta perioder så behövs inte den stabiliserande ramen. En liten ryggsäck som är välbyggd sitter normalt riktigt bra ändå, förutsatt att den är anpassad för längden på din rygg.
Populära ryggsäckar med ryggstöd / aluminiumskena
- Lundhags Padje Light 60L2 030 kr
- SnigelDesign Mission 2.0 50L4 399 kr
- Osprey Rook 65L (Herr)1 538 kr
- Exped Lightning 60L1 714 kr
- Klättermusen Brimer 32L2 879 kr
- Fjällräven Stubben 27L(1)2 995 kr
- Exped Thunder 70L2 699 kr
- Arcteryx Mantis 26L1 566 kr
- Fjällräven Abisko Hike 35L2 306 kr
- Fjällräven Abisko Friluft 45L2 611 kr
- Tasmanian Tiger Mission MK II 37L2 262 kr
- Exped Thunder 50L2 099 kr
2. Ryggsäckens volym
Volymen anger storleken på utrymmet i ryggsäcken. Det är svårt att ge en definitiv rekommendation på storleken eftersom valet beror på många faktorer. Exempelvis hur mycket du måste ha med i ryggsäcken, hur bra du är på att packa dina saker effektivt och hur lång resan eller utflykten är.
Här är en generell rekommendation att ha i åtanke:
- 20-40 liter passar bra för vardagsanvändning och dagsturer.
- 40-60 liter passar bra för lite längre vandringar eller helgresor.
- 60-80 liter passar de som gör längre backpackingresor och campingturer.
3. Storleken på ryggsäcken
Det är viktigt att ryggsäcken har rätt storlek för din kroppsstorlek. Speciellt längden på ryggsäcken som bör vara anpassad för längden på din rygg.
Om du använder en ryggsäck som är för kort eller lång så får du inte rätt avlastning, vilket kan leda till obehag och att balansen i ryggsäcken inte är optimal.
Det är extra viktigt att hålla koll på längden om du ska bära tung packning under långa vandringar; däremot spelar det inte lika stor roll på korta pendlingen eller småpromenaderna.
Om ni är flera i familjen som ska använda samma ryggsäck så kan ni välja en modell med justerbar rygglängd.
Mät din rygglängd själv – så gör du
- Hitta kota C7 som är den utbuktning du känner i nacken när du lutar huvudet framåt
- Hitta en punkt mitt på ryggen i höjd med höftbenskammen
- Mät avståndet mellan kota C7 och den nedre punkten på ryggen
4. Remmarna avgör hur bekväm ryggsäcken är
En bra ryggsäck sitter som limmad på ryggen medan en dålig fladdrar omkring och får dig ur balans. Till stor del handlar det om hur ryggsäcken är konstruerad och skuren. Läs användaromdömen för att hitta vilka som verkar bra och prova gärna i butik innan du gör ditt val.
Det finns huvudsakligen tre remmar som då måste prova innan du väljer din nya ryggsäck:
- Axelremmarna: får gärna vara smidiga att reglera i längd och vara ordentligt vadderade. Om du har möjlighet, kontrollera att de hamnar på rätt plats på kroppen – så att du kan röra armarna fritt och utan att det skaver någonstans.
- Bröstremmen: sitter mellan axelremmarna och är till för att hålla ihop axelremmarna så att de inte halkar åt sidan. Den gör också att du kan spänna ryggsäcken tajtare mot ryggen, vilket gör att risken för att den dinglar omkring minskar. Mindre ryggsäckar saknar ofta bröstrem och om du inte ska bära några större mängder packning gör det inte så mycket.
- Höftremmen: spänner du runt höften. Särskilt i ryggsäckar där du packar tungt är det bra med en väl vadderad och placerad höftrem, eftersom den avlastar axlarna. Det är egentligen på höfterna som den största delen av tyngden bör vila när du vandrar långa sträckor. På mindre ryggsäckar är det inte lika viktigt, men kan ändå vara skönt.
Tänk på att alltid testa ryggsäcken när den har packning. Då får du en bättre presentation av känslan när du använder ryggsäcken på riktigt. Var inte rädd för att ta med något att lägga i ryggsäcken när du provar i butik.
Populära ryggsäckar med bröst- och höftrem
- Fjällräven Kånken(4)799 kr
- Db The Ramverk 26L Backpack(1)1 999 kr
- Db Hugger Backpack 20L1 596 kr
- Osprey Ultralight Stuff Pack 18L365 kr
- Haglöfs Corker 20L Backpack(3)818 kr
- Fjällräven Skule 28L (2022)(1)1 049 kr
- Osprey Farpoint 40L(1)1 559 kr
- Fjällräven Räven 28L(1)1 199 kr
- Osprey Fairview 70L (Dam)1 322 kr
- 7%Osprey Fairview 55L (Dam)1 260 kr
- Osprey Fairview 40L (Dam)1 675 kr
- Osprey Daylite522 kr
Så väljer du rätt skaljacka
Oavsett vilken ryggsäck du väljer att ha på ryggen så är det viktigt att komplettera med en bra skaljacka. En jacka som är ordentligt vädertålig samtidigt som den kan släppa ut fukt som bildas på insidan. Visste du att skaljackans förmåga att släppa ut fukt anges i gram och att 5 000 gram är en bra utgångspunkt?
Läs allt om hur du väljer en bra skaljacka i vår guidande artikel här.
5. Hur du kommer åt förvaringen
Eftersom ryggsäckar uteslutande handlar om förvaring, är det viktigt att fundera en stund över vilka förvaringskrav du har. Här är några punkter som du bör reflektera över innan köp:
Öppningarna
Olika ryggsäckar går att öppna olika mycket. I en ryggsäck som har blixtlås runt en stor del av framsidan är det lätt att packa och lätt att komma åt saker även om de råkar ligga längst ner på botten. Å andra sidan klarar ryggsäckar som bara har en öppning på toppen mer belastning när du packar. De är dessutom bättre skyddade mot väta.
Antalet fack
Vill du ha ett enda stort utrymme att packa i eller behöver du flera små. Risken med för många småfack är att du inte får plats med exempelvis en större tröja om du vill det. Risken med ett enda stort fack är att dina underkläder dansar ringdans med din halvmosade banan i botten.
Plats för skor eller sovsäck
Många större ryggsäckar har ett separat fack längst ner där du förvarar skorna eller sovsäcken så att de är enkelt åtkomliga från utsidan. Om det finns en mellanvägg mellan det nedre facket och resten av ryggsäcken bör den gå att ta loss. Det gör att ryggsäcken blir mer flexibel för olika situationer.
Expanderbarhet
Vissa ryggsäckar har justerbar storlek vilket betyder att du kan göra ryggsäcken fysiskt mindre med hjälp av speciella remmar. På större ryggsäckar går det ofta att justera topplocket för att ge mer eller mindre plats, på mindre väskor kan man inbland dra in sidorna och ryggen på ryggsäcken.
Vadderad datorficka
Ryggsäckar som är avsedda för vardagsbruk har ofta en inbyggd datorficka. Hur de ser ut och fungerar skiljer sig åt mellan olika modeller, men ofta består de av en enkel tygficka inuti eller ett extra fack placerat närmast ryggen. Om du redan har ett datorfodral behöver du kanske inte lägga allt för stor vikt vid just datorfickan.
Extra småförvaring
Det är vanligt med specifika och smarta förvaringslösningar för till exempel mobiltelefon, hörlurar och mynt. Stängbara fack för småsaker är praktiskt och kan vara placerade antingen inuti själva ryggsäcken eller på exempelvis axelremmar eller höftrem. Spana också efter ett smart sätt att förvara en vattenflaska hyfsat lättillgängligt.
Utanpåliggande remmar
Om du ska bära runt på en blöt handduk eller ett par smutsiga skor under en utflykt är det bra med remmar utanpå ryggsäcken där du kan fästa dem. Där kan du också fästa liggunderlag eller en regnjacka.
Populära ryggsäckar med fack för laptop och mobiltelefon
- Db Hugger Backpack 20L1 596 kr
- Osprey Ultralight Stuff Pack 18L365 kr
- Fjällräven Kånken No.2 Laptop 15"1 603 kr
- Fjällräven Skule 28L (2022)(1)1 049 kr
- Fjällräven Räven 28L(1)1 199 kr
- Osprey Fairview 40L (Dam)1 675 kr
- Thule Aion Backpack 40L1 594 kr
- Salomon Trailblazer 20L545 kr
- Haglöfs Tight Medium Backpack(2)714 kr
- Lundhags Padje Light 60L2 030 kr
- Tretorn Wings Daypack629 kr
- Vorn EV30 30L3 595 kr
6. Specialfunktioner
Ryggsäckar används i väldigt olika situationer – några sitter på ryggen på personer som åker buss till skolan, andra sitter på ryggen hos tävlingscyklister och ytterligare några på ryggen hos snowboardåkare. Alla dessa grupper har olika krav och förväntningar på sin ryggsäck.
Det här är några specialfunktioner som kan vara bra att spana efter beroende på vem du är:
Ventilerad rygg
Om du utför fysisk aktivitet är det bra med ventilerad rygg. I praktiken innebär det att ryggsäcken har ventilationskanaler eller material som andas och som därmed vädrar bort svett. Många ryggsäckar har någon form av system för det här, men det är ingen självklarhet.
Handtag och hjul
Om du reser med tåg eller flyg finns det ryggsäckar som har hjul och teleskophandtag. Det gör att du kan ta av dig ryggsäcken och rulla den efter dig. Både hjul och handtag gör dock att ryggsäcken blir tyngre. Det ökar också risken för problem eftersom hjul som slutar fungera blir en större belastning för den som bär väskan.
Ryggskydd
Om du utövar vintersport, åker mountainbike eller utövar andra sporter där det finns risk att skada ryggen så är en ryggsäck med inbyggt ryggskydd viktigt. Tänk på att ryggskydd ofta måste bytas ut om du ramlat med det. Kolla så att det finns ersättningsskydd till just din ryggsäck innan du gör ett köp.
Airbag
Det låter kanske märkligt, men det finns ryggsäckar med inbyggd airbag. Det är inte tänkt som ett skydd vid krockar i trafiken, utan som en livlina för den som åker offpist med skidor eller snowboard. Om du hamnar i en lavin löser airbagen ut så att sannolikheten att du hamnar ovanpå snön istället för under ökar.
Vätskesystem
Om du inte orkar hala fram vattenflaskan stup i kvarten så finns ryggsäckar med inbyggt vattensystem. De har en blåsa som du fyller med vatten och en slang som kommer ut på framsidan av ryggsäcken så att den alltid är åtkomlig. Då kan du enkelt ta dig en klunk när du känner för det. En del ryggsäckar har bara förberetts för vätskesystem, som sedan kan köpas separat.
Vattentät
Mer avancerade ryggsäckar uppges vara vattentäta, vilket brukar betyda att de klarar en del regn. Oavsett är det bra att se över saker som materialval, impregnering, sömmarnas konstruktion och hur fickor och öppningar är placerade. Även om du bara ska åka till jobbet eller skolan med ryggsäcken regnar det förmodligen emellanåt.
Vattentät ryggsäck – det här måste du tänka på
Fördelar med vattentät ryggsäck
- Innehållet är skyddat mot regn och rusk: Den här punkten är så klart den viktigaste och mest uppenbara. En ryggsäck som är byggd för att stoppa väta håller alla dina dyrbara prylar torra och säkra. Åtminstone till en gräns, beroende på modell och material så omfattar skyddet allt från stänk till duggregn och hällregn.
- Vattentäta ryggsäckar är slitstarka: En annan fördel är att många ryggsäckar som tåler väta också är rejält tåliga. För att stoppa regn och rusk så måste sömmarna vara förstärkta och det hjälper ryggsäcken att hålla längre. Även materialet är ofta extra tåligt mot yttre åverkan.
Nackdelar med vattentät ryggsäck
- Vattentäta ryggsäckar kostar lite mer: Du får räkna med att din nya, tåliga ryggsäck kostar några kronor mer än varianterna som inte är vattentäta. Anledningen är att det bättre materialet och designen kostar mer, och så klart finns en liten premiumkostnad i fördelen med att dina prylar är skyddade.
- Ryggsäckens vikt ökar: En annan negativ punkt är att vattentäta ryggsäckar kan väga lite mer än andra, icke-skyddade modeller. För normalanvändaren påverkar det inte, men du som går långa sträckor och ofta drar runt på ryggsäcken bör kolla extra mycket på viktpåslaget.
Viktigt att veta!
Även om både ryggsäck och jacka är vattentåliga så ökar risken för läckage när du använder dem samtidigt. Anledningen är att vattentåligheten minskar när de yttre materialen ligger emot varandra, och därför kan du uppleva läckage kring axlarna och ryggen om du exempelvis är ute i regn.
Glöm inte att även undersidan bör vara vattentät. Helst ska hela nedre delen vara klädd i ett material som helt stoppar vatten utifall att du råkar sätta ner väskan i exempelvis en vattenpöl.
Populära vattentäta ryggsäckar just nu
- Fjällräven Kånken(4)799 kr
- Osprey Ultralight Stuff Pack 18L365 kr
- Haglöfs Corker 20L Backpack(3)818 kr
- Fjällräven Kånken No.2 Laptop 15"1 603 kr
- Fjällräven Skule 20L995 kr
- Haglöfs Tight Large Backpack(2)824 kr
- Haglöfs Tight Medium Backpack(2)714 kr
- Thule Aion Bckpack 28L1 795 kr
- 6%Rains Rolltop Rucksack(1)629 kr
- Tretorn Wings Daypack629 kr
- Rains Backpack599 kr
- Fjällräven Splitpack1 696 kr
Tvätta din ryggsäck – så gör du
Det är viktigt att du tar hand om din ryggsäck på bästa sätt om du vill att den ska hålla i många år. Alla tillverkare har olika instruktioner för hur du ska göra med just deras modeller, men det finns också några universaltips som fungerar på de flesta ryggsäckarna som säljs idag.
- Torka av ryggsäcken: Om ryggsäcken blivit smutsigt eller har varit ute i ruskväder så bör du torka av den med en mjuk trasa. Inget material tycker om att vara blött hur länge som helst, så se till att borsta av smuts och torka eventuellt vatten som har samlats. Då slipper du dessutom att det samlas i en pöl på golvet. Är materialet smutsigt använder du ljummet vatten med mild såpa för rengöring.
- Borsta detaljerna med en tandborste: Med en tandborste som har ett mjukt borsthuvud kommer du åt vid alla sömmar och vrår när du rengör ryggsäcken. Doppa borsthuvudet i ljummet vatten med mild såpa och gör rent där du kommer åt. Glöm inte dragkedjorna!
- Smörj dragkedjorna: När du har rengjort din ryggsäck och låtit den torka är det dags att smörja dragkedjorna. Du behöver bara lite smörjmedel och det fungerar utmärkt med en gnutta parafin eller WD-40 som många redan har hemma. Smörj sparsamt och testa dragkedjan. Upprepa tills du är nöjd.
- Förvara torrt och mörkt: När du inte använder ryggsäcken bör den förvaras torrt och mörkt. Undvik fuktiga källarutrymmen. Helst bör den vara i en garderob med kontrollerade temperatur och luftfuktighet. Förvara aldrig ryggsäcken i direkt solljus eftersom det kan påverka tygets färg.
Om du måste göra en riktigt grundlig rengöring så kan du fylla upp ljummet vatten i en större spann, vask eller badkaret. Häll i lite mild såpa. Se till att hela ryggsäcken täcks av vattnet och använd en mjuk borste för att rengöra materialet. Tänk på att aldrig använda tvättmaskinen eller torktumlare till din ryggsäck.
Ett tips för att hålla ryggsäcken fin längre är att aldrig överpacka den. Undvik att trycka i den där sista saken som gör att hela utrymmet fylls så mycket att sömmarna töjs. Det påverkar materialets hållbarhet och även dragkedjorna kan gå sönder om du måste ta i för att stänga dem.
Hur packar man en ryggsäck?
- Packa de tyngsta sakerna högt upp och närmast ryggen. Det ökar komforten när du bär ryggsäcken under längre perioder. Undantag är för skidåkare som istället bör flytta de tunga sakerna längre ner för en lägre tyngdpunkt när de åker skidor.
- Regnkläder, första hjälpen-låda och liknande bör packas så högt upp som möjligt, eller helst i ett lättåtkomligt sidofack. Det gäller även andra viktiga saker som snabbt behöver nås. Sovsäck och annat oviktigt bör förpassas långt ner i ryggsäcken istället.
- Försök att packa ryggsäcken på samma sätt varje gång du ska använda den. Då är det lättare att komma ihåg vart olika saker är placerade. Det gäller inte minst dig som har många småfack för alla dina mindre prylar.
- Undvik att spänna alltför mycket baktill på ryggsäcken så minskar du risken för att den blir baktung och otymplig att bära. Extrasaker fäster du hellre på sidorna eller undertill om möjligt. Eller i värsta fall ovanpå ryggsäcken.
- Använd packpåsar! Och ha gärna extra påsar med utifall att det behövs. Packpåsar gör det mycket enklare att hålla ordning i stora ryggsäckar med stort, öppet utrymme att lägga saker i. Vi lovar att du kommer at uppskatta packpåsar om du aldrig använt dem tidigare.
Populära ryggsäckar just nu
Fjällräven ryggsäck
- Fjällräven Kånken(4)799 kr
- Fjällräven Kånken Mini(2)802 kr
- Fjällräven Kånken Laptop 15"(3)1 091 kr
- Fjällräven Kånken No.2 Laptop 15"1 603 kr
- Fjällräven Skule 28L (2022)(1)1 049 kr
- Fjällräven Kånken Laptop 17"(2)1 172 kr
- 5%Fjällräven Kånken No.2 Backpack1 134 kr
- Fjällräven Räven 28L(1)1 199 kr
- Fjällräven Skule 20L995 kr
- Fjällräven Skule Kids560 kr
- Fjällräven Splitpack1 696 kr
- Fjällräven Singi Stubben2 967 kr
Sandqvist ryggsäck
- Sandqvist Bernt(1)1 495 kr
- Sandqvist Ilon1 595 kr
- Sandqvist Dante(1)977 kr
- Sandqvist Ruben1 739 kr
- 15%Sandqvist Alva(1)1 497 kr
- Sandqvist Hege1 677 kr
- Sandqvist Arvid890 kr
- Sandqvist Roald Backpack1 139 kr
- Sandqvist Antonia2 139 kr
- Sandqvist Urban Outdoor Otis Reseryggsäck2 498 kr
- Sandqvist Dante Vegan1 395 kr
- Sandqvist Konrad1 124 kr
Haglöfs ryggsäck
- Haglöfs Corker 20L Backpack(3)818 kr
- Haglöfs Tight Large Backpack(2)824 kr
- Haglöfs Tight Medium Backpack(2)714 kr
- Haglöfs Vide(2)650 kr
- Haglöfs Corker 15L599 kr
- Haglöfs Jarve Multi 281 405 kr
- Haglöfs Bäck 38L1 388 kr
- Haglöfs Tight Small669 kr
- Haglöfs Bäck 28L1 599 kr
- Haglöfs Vide Large703 kr
- Haglöfs Tight Junior 15L599 kr
- Haglöfs Corker Junior529 kr
Douchebag ryggsäck
- Db Hugger Backpack 25L1 621 kr
- Db The Hugger 30L Backpack(1)1 724 kr
- Db The Ramverk 26L Backpack(1)1 999 kr
- Db Hugger Backpack 20L1 596 kr
- Db The Världsvan Essential Backpack 17L599 kr
- Db The Ramverk 21L Backpack1 759 kr
- Db The Base 15L(2)1 568 kr
- Db Skate Essential Backpack 15L738 kr
- Db The Ramverk 26L Pro Backpack2 649 kr
- Db Hugger Base Backpack 15L650 kr
- Db Skate Daypack 20L1 306 kr
- Db The Strøm 20L Backpack(1)1 596 kr
Osprey ryggsäck
- Osprey Ultralight Stuff Pack 18L365 kr
- Osprey Farpoint 40L(1)1 559 kr
- Osprey Fairview 70L (Dam)1 322 kr
- 7%Osprey Fairview 55L (Dam)1 260 kr
- Osprey Fairview 40L (Dam)1 675 kr
- Osprey Daylite522 kr
- Osprey Daylite Plus 20L Backpack561 kr
- Osprey Nebula 32L1 032 kr
- Osprey Renn 65L (Dam)1 519 kr
- Osprey Daylite 44 Carry-On Travel Pack(1)1 386 kr
- Osprey Farpoint Daypack 15L437 kr
- Osprey Ariel Plus 70L (2020)1 748 kr
Rains ryggsäck
- 6%Rains Rolltop Rucksack(1)629 kr
- Rains Backpack599 kr
- Rains Msn Bag479 kr
- Rains Trail Rolltop Backpack1 199 kr
- Rains Book Ryggsäck739 kr
- Rains Mini Backpack539 kr
- Rains Backpack MSN Mini W3699 kr
- Rains Mini Rolltop899 kr
- Rains Mountaineer Backpack1 235 kr
- Rains Rolltop ryggsäck ljusgrå699 kr
- Rains Mountaineer Bag1 299 kr
- 30%Rains Micro Backpack 5L419 kr
Vans ryggsäck
- Vans Old Skool Backpack199 kr
- Vans Realm Backpack289 kr
- Vans Alumni Backpack292 kr
- Vans Old Skool Classic876 kr
- Vans Obstacle Skatepack1 166 kr
- Vans Kids New Skool Backpack (Jr)479 kr
- Vans Realm Plus Backpack549 kr
- Vans Got This Mini Backpack239 kr
- Vans Skolryggsäck 42,5 x 32,5 x 12,5 cm656 kr
- Vans Construct Skool Backpack332 kr
- Vans Deana III401 kr
- Vans Benched Drawstring Bag100 kr
Adidas ryggsäck
- Adidas Tiro League Backpack 26L249 kr
- Adidas Multigame Backpack295 kr
- Adidas Power JR Backpack153 kr
- Adidas 4Athlts Camper Backpack327 kr
- Adidas Linear Gymsack74 kr
- Adidas Essentials 3-Stripes Gym Sack75 kr
- Adidas Classic Boxy Backpack289 kr
- 23%Adidas Motion Linear Backpack232 kr
- 6%Adidas Essentials Linear (HT4746)179 kr
- Adidas City Xplorer Backpack249 kr
- 16%Adidas Classic Badge of Sport 3-Stripes Backpack (HG0348)201 kr
- Adidas Classic Trefoil Backpack CD6061194 kr
Nike ryggsäck
- Nike Elemental 2.0 Backpack372 kr
- Nike Academy Team (Jr)269 kr
- Nike Hoops Elite Backpack (32L)999 kr
- Nike Brasilia Training XL Backpack499 kr
- Nike Academy Team Soccer Backpack329 kr
- Nike Hoops Elite Pro Basketball Backpack639 kr
- Nike Heritage Eugene Backpack507 kr
- Nike Performance Utility Speed Training Backpack819 kr
- Nike Sportswear RPM Backpack1 249 kr
- Nike Brasilia 9.5 Training Medium Backpack449 kr
- Nike Utility Power Training Backpack539 kr
- Nike Brasilia 9.0 Backpack M329 kr
Populära ryggsäckar med olika egenskaper
Ryggsäck med datorfack
- Apple AirPods Pro (2nd Generation) 2023 USB‑C(10)2 649 kr
- Sony PlayStation 5 Slim Digital Edition 1TB (PS5)(1)5 550 kr
- Apple AirPods (2nd Generation) Wireless In-ear med Lightning Laddningsetui(100)1 449 kr
- Apple iPhone 13 5G 4GB RAM 128GB(14)5 999 kr
- Apple iPhone 15 5G 6GB RAM 128GB(1)9 290 kr
- Apple AirPods (4th Generation) Wireless In-ear(1)1 735 kr
- Sony PlayStation 5 Slim 1TB (PS5)(8)6 601 kr
- Apple iPad 10.9" 64GB 2022 (10th Generation)(1)4 449 kr
- Sony PlayStation DualSense - White (PS5) (Original)(47)699 kr
- AMD Ryzen 7 9800X3D 4.7GHz Socket AM5 Box(1)6 449 kr
- Hitster (SV)249 kr
- Apple AirPods Max Wireless Over-ear Headset(48)6 066 kr
Vattentät ryggsäck
- Fjällräven Kånken(4)799 kr
- Osprey Ultralight Stuff Pack 18L365 kr
- Haglöfs Corker 20L Backpack(3)818 kr
- Fjällräven Kånken No.2 Laptop 15"1 603 kr
- Fjällräven Skule 20L995 kr
- Haglöfs Tight Large Backpack(2)824 kr
- Haglöfs Tight Medium Backpack(2)714 kr
- Thule Aion Bckpack 28L1 795 kr
- 6%Rains Rolltop Rucksack(1)629 kr
- Tretorn Wings Daypack629 kr
- Rains Backpack599 kr
- Fjällräven Splitpack1 696 kr
Liten ryggsäck (upp till 19 liter)
- Fjällräven Kånken(4)799 kr
- Fjällräven Kånken Mini(2)802 kr
- Osprey Ultralight Stuff Pack 18L365 kr
- Db The Världsvan Essential Backpack 17L599 kr
- Fjällräven Kånken Laptop 15"(3)1 091 kr
- Fjällräven Kånken No.2 Laptop 15"1 603 kr
- 5%Fjällräven Kånken No.2 Backpack1 134 kr
- Osprey Daylite522 kr
- 6%Rains Rolltop Rucksack(1)629 kr
- Tretorn Wings Daypack629 kr
- Rains Backpack599 kr
- Fjällräven Skule Kids560 kr
Frågor och svar om ryggsäckar
Ryggsäck för herr – tre populäraste modellerna
Ryggsäck för dam – tre populäraste modellerna
Ryggsäck för barn – tre populäraste modellerna
Text: Daniel Haaf
Publicerad: 22 juli 2021
Uppdaterad: 6 september 2023
Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten.