Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Chef Matteo - Crosta 16”

20 augusti 2024

Expertens betyg:

Filled star 1Filled star 2Filled star 3Filled star 4Filled star 5
5.0

Betyg efter behov

Vi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.

För den pizzaälskande perfektionisten!

Filled star 1Filled star 2Filled star 3Filled star 4Filled star 5
5.0

Detta är en riktig toppenmaskin i hög kvalitet! Passar pizzaälskaren som vill att det ska vara enkelt men samtidigt vill ha något riktigt bra och uppskattar ny teknik.

Passar mindre bra för...

Filled star 1Filled star 2Filled star 3Filled star 4Empty star 5
4.0

Pizzaugnen är riktigt bra och tekniskt avancerad, vilket jag gillar. Den ligger i en medelprisklass, men levererar som att den kostade mer. Det betyder dock inte att den passar alla. Om du till exempel gillar hantverket med att vända pizzorna för hand, kanske en annan ugn är mer passande. 16" pizzaugnen är också tung och ganska stor, så det är inte något man enkelt tar med sig, även om benen är infällbara.

Prisjakt toppbetyg
Chef Matteo Crosta 16"

Pizzaugnar

Chef Matteo Crosta 16"

fr. 2 999 kr

Hitta bästa pris här

Vem passar produkten bäst för?

Den här pizzaugnen är perfekt för pizzaälskaren som vill ha det bästa och samtidigt göra livet lite enklare. Med den roterande pizzastenen slipper du snurra pizzan själv, och möjligheten att enkelt justera värmen gör det lättare att få ett lyckat resultat varje gång.

Stabil & enkel

Välisolerad

Hög temperatur

Snurrande pizzasten

Lite klurigt med pizzastenen första gången

Tung

Kräver batteri

Imponerar

Jag har hårdtestat pizzaugnen Chef Matteo Crosta 16", och den har imponerat på mig. Det är en stor pizzaugn som drivs av gasol och når hela 500 °C på kort tid!

Roterande pizzasten underlättar

En av de saker som verkligen skiljer denna ugn från många andra är den roterande pizzastenen, vilket jag har märkt underlättar gräddningen otroligt mycket.

Normalt, när man gräddar pizza i en ugn med så höga temperaturer, måste man snabbt vända pizzan för hand med en pizzasnurrare eller till och med plocka ut den för att rotera och sedan skicka in den igen. Men här försvinner hela det momentet, eftersom pizzan roterar av sig själv, vilket jag verkligen uppskattar.

Det kan vara lite klurigt att pricka mitten på en rund pizzasten för att få pizzan jämnt gräddad, till skillnad från en fyrkantig sten, men jag lärde mig snabbt att få in rätt knyck. Motorn som driver rotationen är dessutom både tyst och pålitlig.

Håller värmen bra och är stabil

Ugnen är också väldigt bra isolerad med tjockt material, vilket gör att den håller värmen riktigt bra och snabbt når rätt temperatur för att grädda pizza. Den har stadiga, gedigna ben som ger stabilitet utan något gung.

Många degar testades

Jag har testat flera olika sorters pizzadeg i ugnen, både hemgjorda bigadegar, vanliga pizzadegar för "pizzeria-pizza", samt köpta degar från livsmedelsbutiken.

Eftersom ugnen har ett reglage för att ställa in värmen, fungerar alla degar mycket bra.

Jag brukar köra ugnen på maxvärme i ungefär 20 minuter för att få stenen riktigt varm och sedan sänka temperaturen när pizzan ska in, särskilt om degen är tjockare. Jag har varit riktigt nöjd med alla resultaten!

Det var lite knepigt att få pizzastenen på exakt rätt plats första gången jag använde den, så att den snurrade fritt, men efter det har ugnen verkligen imponerat på mig med hur användarvänlig den är.

Förutom pizza går det utmärkt att grädda andra bröd i denna ugn - det är bara fantasin som sätter gränserna!

Specifikationer

Vikt

31 kg

Temperatur

450 °C

Pizzastenens diameter

40 cm

Drivs av

Gasol

Övrigt

U-formad huvudbrännare med 8,0 kW effekt

Om pizzaugnar från Chef Matteo

Pizzaugnen Chef Matteo Crosta 16” saluförs & tillverkas av kedjan Power.


Jag är en grill- och hamburgernörd av högsta rang! Har tidigare arbetat med kurser inom grillning och rökning samt med produktdemonstration av grillar. Har en förkärlek för "smashburgers" sedan många år. Jag röker och grillar både "direkt" och "indirekt", samt kallröker. Brinner lite extra för kolgrill och low n slow BBQ, men använder alla tekniker inklusive gasolgrill. Tävlar i Hamburger-SM, 2020 kom jag på 2:a plats i People's choice! Vid ett tillfälle ägde jag så mycket som 12 grillar samtidigt, har nu minskat parken men ökat grillytorna :) Kika in på min tiktok "Grillaochchilla".

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons