Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Logitech Keys-To-Go 2

24 juni 2024

Expertens betyg:

Filled star 1Filled star 2Filled star 3Half star 4Empty star 5
3.5

Betyg efter behov

Vi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.

Keys-To-Go 2 - portabelt nog för alla situationer

Filled star 1Filled star 2Filled star 3Filled star 4Empty star 5
4.0

Keys-To-Go 2 är ett utmärkt tangentbord för dig som behöver ett lätt och litet tangentbord för speciella tillfällen när du är på språng. Tangentbordet fungerar bra som komplement till dig som behöver ett tangentbord för att skriva snabbare på t.ex mobilen eller surfplattan och vill kunna ta kontoret med dig var som helst.

Keys-To-Go-2 fungerar kanon som alternativ för att ta mötesanteckningar direkt i mobilen till exempel. Med "klockbatterierna" behöver användaren inte oroa sig för att behöva ladda, batteriet räcker nämligen upp till 36 månader.

Kan bli överflödigt för dig med mobilvana

Filled star 1Filled star 2Half star 3Empty star 4Empty star 5
2.5

För många kanske ett extra tangentbord inte ger så mycket extra effektivitet jämfört med att skriva som vanligt på mobilen och då blir Keys-To-Go 2 lite överflödigt. Särskilt om de mindre Å- och Ä-tangenterna stör, som de gör för mig.

Det är dock högst individuellt men min personliga åsikt är att det går snabbare att skriva på Keys-To-Go 2 istället för att använda fingrarna på mobilens inbyggda tangentbord. Men för någon som inte jobbar dagligen vid en dator blir antagligen Keys-To-Go 2 överflödigt och det vanliga inbyggda tangentbordet fungerar säkert minst lika bra.

Utan en hållare/stativ till mobilen eller surfplattan tappar dessutom tangentbordet sin charm lite, det är synd att inte något sådant medföljer.

Logitech Keys-To-Go 2 Portable Wireless Keyboard (Nordisk)

Tangentbord

Logitech Keys-To-Go 2 Portable Wireless Keyboard (Nordisk)

fr. 826 kr

Hitta bästa pris här

Vem passar produkten bäst för?

Keys-To-Go 2 passar dig som ofta är på språng och känner behovet av ett mindre och portabelt tangentbord som med enkelhet går ner i ryggsäcken. Tangentbordet kan med fördel kopplas upp snabbt till 3 olika enheter med synkfunktionen och fungerar bra till både mobil och surfplatta, men även till dator.

Med Keys-To-Go 2 tar vi med enkelhet med oss effektiviteten med ett riktigt tangentbord var vi än befinner oss. Kanske behöver du skriva något viktigt mail på bussen, tåget eller på flygplanet. Oavsett var någonstans så blir det enkelt att få plats för Keys-To-Go 2.

Fungerar med både Bluetooth och Bolt-mottagare

Kan spara kopplingar mot 3 enheter och skifta med ett knapptryck

Väldigt slimmad design

Ganska tysta tangenter

Upp till 36 månaders batteritid

Utbytbara batterier

Ingen bakgrundsbelysning

Medföljer inte USB - "Bolt-mottagare"

Saknar musnavigation

Å- och Ä-tangenterna är mindre än övriga bokstäver

Följer inte med någon hållare till surfplatta eller mobil

Första intrycken

Vid första anblick ser jag massor av tillfällen där jag själv kan ha god användning av Keys-To-Go 2. Till exempel när jag ska föra mötesanteckningar på styrelsemöten. Med tangentbordet slipper jag ha med mig en dator och kan med enkelhet anteckna på mobilen med samma hastighet som jag annars skriver på datorn.

En sak som irriterar mig är dock att Å- och Ä-tangenterna är mindre än övriga bokstäver, detta medför att jag ofta skriver fel på dessa bokstäver. En jobbig kompromiss för oss med svensk tangentbordslayout.

I övrigt är jag supernöjd med att Keys To Go 2 drivs på ”klockbatterier” och inte behöver laddas. Batterierna håller upp till 36 månader, klar förbättring mot version 1.

Jag saknar dock någon form av hållare som kan vinkla upp mobilen eller surfplattan när tangentbordet ska användas. Fördelen är att tangentbordet blir mer portabelt utan hållaren men samtidigt tappar det poängen lite utan den..

Tangentbordslayouten

Den väldigt minimala tangentbordlayouten ger oss ett otroligt kompakt tangentbord utan att tappa några superviktiga tangenter. Till och med pilarna är kvar.

Dock märker jag ganska snabbt att detta tangentbord tar lite tid att lära sig, främst för att Å- och Ä-tangenterna är lite mindre än övriga bokstäver. En kompromiss vi med svensk tangentbordlayout får stå ut med tyvärr. I övrigt känns det väldigt bra och avståndet mellan tangenterna räcker gott och väl.

Men detaljen att Å och Ä är mindre går inte att undgå.

Keys-To-Go 2 kommer i två layouter: Universal i grafitgrått anpassat för Android, ChromeOS, Windows, iPadOS, iOS och MacOS. Samt en specifik Apple-layout för iPadOS, iOS och macOS i ljusgrått.

Jämförelse med Keys-To-Go 1

Börjar vi med att kolla på det yttersta, själva utformningen av tangentbordet så är det mycket som känns ganska lika, förutom den extra överdelen som nu mera är borttagen i Keys-To-Go 2 och ersatt med ett "lock" som kan fällas under som botten när tangentbordet används. Detta fälls upp och förhindrar att smuts tränger in mellan tangenterna när tangentbordet inte används.

Även det medföljande stativet är borttaget i version 2 vilket känns riktigt tråkigt, det blir nästan ett tvång att köpa ett sådant separat för att dra nytta av Keys-to-go 2 med en mobil eller surfplatta.

En annan förändring är som tidigare nämnt, att tangentbordet nu mera drivs med två stycken CR2032-batterier istället för att ha ett inbyggt uppladdningsbart batteri. Detta förlänger batteritiden upp till totalt 36 månader, samt att tangentbordet inte blir värdelöst när batterierna slits ut, som kan vara fallet med integrerade batterier.

Hur känns kvaliteten?

Keys-to-go 2 ger ett bra intryck kvalitetsmässigt. Tangenterna är inte högljudda, snarare tysta och ger inte ifrån sig missljud. Det ihopflätade fodralet eller ”locket” känns också stadigt och fälls smidigt åt båda hållen och blir ett stadigt underlägg vid användning.

När fodralet viks under som botten för tangentbordet eller när man fäller ihop fodralet efter användning så klickar locket lätt fast med en inbyggd magnet. En liten detalj som ger mycket för känslan.

Vid en första anblick kanske Keys-to-go 2 ger ifrån sig ett billigt intryck men vid närmare titt tycker jag en hel del imponerar.

Vad saknas?

Det finns några uppenbara grejer som jag tycker saknas för att det här tangentbordet ska kännas helt klockrent.

För det första tycker jag att ett stativ för mobil/surfplatta borde ingå eller kanske rentav integreras i locket/fodralet. Det kan säkert vara utmanande att få till rent konstruktionsmässigt utan att göra tangentbordet lite klumpigare.

Den andra saken jag stör mig på och som drar ned betyget för min del är att Å- och Ä-tangenterna är mindre än övriga bokstäver. Detta är en dealbreaker för mig. Det är störigt och irriterande när jag skriver fel - som jag gör rätt mycket på detta tangentbord.

Jag förstår att detta är en kompromiss för just vår svenska layout, vi är helt enkelt olyckligt lottade just denna gång. Hade jag fått bestämma hade tangentbordet gärna kunnat vara lite bredare för att få dit fullstora tangenter.

Specifikationer

Batteritid

Upp till 36 månader

Bakgrundsbelyst

Nej

Anslutning

Bluetooth LE & Bolt-mottagare (2,4Ghz)

Rekommenderat pris

999

Batterityp

2st CR2032

Brytare

Saxbrytare

Om tangentbord från Logitech

Logitech vänder sig till både gamers, avancerade kreativa användare och vardagsanvändare med sitt breda sortiment. Vare sig du letar efter ett gamingtangentbord eller ett tangentbord för kontorsarbete så har Logitech ett flertal trådlösa modeller med en pålitlig anslutning och trygg mjukvara för anpassning av ditt tangentbord. Min personliga åsikt är att Logitech var, och är pionjärer inom de trådlösa datortillbehören. Speciellt på den tiden när allt fler tillbehör gick från trådade till trådlösa och än i dag ser vi mer ofta än sällan innovativa lösningar från Logitech som tar oss in i framtiden med tekniken.


Jag är en 27-årig kille som sedan tidig tonår varit en riktig prylnörd och det gäller framför allt datorer. Jag jämför, kollar tester och presentationer på diverse produkter och nyheter. Jag älskar verkligen att se hur teknik och ren ingenjörskonst ser ut och fungerar inuti och kan lägga alldeles för mycket tid på att sätta mig in i detaljer - så att du slipper. Sedan ungefär tre år tillbaka arbetar jag som systemutvecklare. Med det så tillkommer också ett stort intresse för diverse mjukvaror och IT-system, samt webbutveckling.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons