Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: OnePlus Buds Pro 3

26 augusti 2024

Expertens betyg:

Filled star 1Filled star 2Filled star 3Filled star 4Half star 5
4.5

Betyg efter behov

Vi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.

För dig som vill god passform och bra ljud

Filled star 1Filled star 2Filled star 3Filled star 4Filled star 5
5.0

Nog för att passform är subjektivt. Men subjektivt var det ändå längesedan jag testade ett par så trevligt sittande in-ear-hörlurar. Som dessutom levererar både riktigt bra ljud och fullgod brusreducering.

För dig som behöver stöd för LDAC

Filled star 1Filled star 2Empty star 3Empty star 4Empty star 5
2.0

Avsaknaden av stöd för högupplöst ljud via LDAC är i stort sett den enda riktiga svagheten hos OnePlus Buds Pro 3. Så är specifikt LDAC ett krav behöver du leta vidare.

Prisjakt toppbetyg
OnePlus Buds 3 Pro

Hörlurar

OnePlus Buds 3 Pro

fr. 2 173 kr

Hitta bästa pris här

Vem passar produkten bäst för?

Med Buds Pro 3 gör OnePlus faktiskt inte särskilt mycket fel. Ljudet är bra. Passformen är god. Designen är supertrevlig. Brusreducering, batteritid och övergripande kvalitet är alla väl godkända. Så länge du inte måste ha LDAC-stöd för högupplöst ljud och har möjlighet att lägga 2500 kr på ett par in-ear-hörlurar kommer du förmodligen inte bli besviken här.

Riktigt bra ljud och god passform

Mikrofonkvalitet över standard

Väl godkänd brusreducering

Ordentligt bra kvalitet på etuiet

Vettig och smidig app med godkänd EQ

Inget LDAC-stöd för högupplöst ljud

Pris och föregångare

OnePlus Buds Pro 2 lanserades i början av 2023 till ett överlag varmt mottagande. Kritik framfördes dock mot att ljudet, även om det var bra, inte riktigt levde upp till den ganska höga prislappen på cirka 2000 kr.

Spola fram cirka ett och ett halvt år och här sitter vi med uppföljaren, inte helt förvånat benämnd Buds Pro 3. Så vad är nytt? Ja, till att börja med har priset ökats på ytterligare och när OnePlus Buds Pro 3 stoppas ned i fickan, trillar 2500 kr ut ur plånboken. Vilket visserligen inte är astronomiskt högt, däremot förutsatt att ljud och funktioner är i par med prislappen. Något de i mångt och mycket faktiskt också är.

Ett ovanligt läckert etui

Har man hållit i ett hörlursetui har man i regel hållit i de flesta. Men man har nog inte hållit i fodralet tillhörande OnePlus Buds Pro 3. För här blev jag faktiskt riktigt positiv överraskad gällande kvalitén. Med en vertikal design och en läderliknande textur (men av plast) på utsidan levererar fodralet en ordentligt lyxig känsla. Tillsammans med en hyfsad vikt och robust kvalitet i lockets gångjärn skulle jag vilja påstå att Buds Pro 3 faktiskt har ett av de trevligare hörlursfodral jag testat. En god start.

Färgmässigt finns hörlurar och fodral i två varianter. En svart vid namn Midnight Opus och en vit-beige vid namn Lunar Radiance, varav jag testat den sistnämnda. Funktionsmässigt gällande fodralet finns stöd för både trådlös och vanlig laddning (via USB-C). En liten knapp utanpå ger även möjlighet att snabbt ställa hörlurarna i parningsläge för att ansluta dem till en ny enhet.

Design, passform och inkoppling

Precis som med Buds Pro 2 har OnePlus för Buds Pro 3 samarbetat med danska högtalarentusiasterna Dynaudio. Ett samarbete som knappast går att ta miste på om man tar en titt på baksidan av etuiet.

När det kommer till själva öronsnäckorna har de en ganska klassisk design som påminner mycket om föregångaren, och visst rackarns sitter dem bra. Personligen föredrar jag mellanstorleken på muddarna, som är monterade vid leverans, men jag kan tänka mig att variationen i de fyra uppsättningar som medföljer bör vara tillräcklig för de flesta.

Inkoppling sker via OnePlus (och Oppos) app HeyMelody och processen lämnar egentligen inga frågetecken alls. Allt går snabbt och smidigt och stöd finns för både Android och iPhone. Via appen är det sedan superenkelt att justera inställningar, ställa in brusreduceringen eller ta en sväng om i den godkända EQ-delen. Hörlurarna är också IP55-certifierade och fixar således en regnig promenad utan några egentliga problem.

Låter det 2500 kr bra då?

Sett till teknik använder Buds Pro 3 dubbla högtalarelement som i sin tur ackompanjeras av dubbla D/A-omvandlare. Stöd för högupplöst ljud finns via LDHC-tekniken men dessvärre inte via LDAC. Den senare är bra mycket mer vanligt förekommande hos Android-mobiler, men hos t.ex. OnePlus senare telefoner finns givetvis stöd för just LDHC. För iPhone-användare är det istället, som vanligt, AAC-teknik som gäller.

Härligt är dock att ljudet, högupplöst eller inte, låter riktigt bra. Nog för att LDHC adderar en lite extra dimension, men även ljudet från min gamla iPhone 11 Pro låter ovanligt trevligt. Olika typer av ljud separeras tydligt och detaljrikedomen är god. Basen går också att dra upp ordentligt om man önskar. Kanske inte i par med de allra mest bas-basunerande hörlurarna, men bastonerna tar heller aldrig över andra ljud på samma otrevliga sätt de kan göra hos många andra hörlurar.

Stöd för rumsligt ljud via Googles protokoll finns också för vissa Android-telefoner. Här är det lite som vanligt med kvalitén. Visst låter det ”rumsligt” och lite större. Men på bekostnad av detaljer och bas.

Via touch/klämkontroller på respektive hörsnäcka går det som sig bör att kontrollera uppspelning, byta låt och även justera volymen genom att svepa upp eller ned med fingrarna. Den sistnämnda kontrollmöjligheten är stundtals lite pillig att använda. Men det är ändå riktigt trevligt att volymen faktiskt går att justera direkt på hörlurarna.

Brusreducering och samtalsljud

Den inbyggda, aktiva brusreduceringen är vidare fullt godkänd men utan att vara extrem på något sätt. Omkringliggande surrljud och andra monotona störigheter är en ganska lätt match. Medan mer plötsliga ljud – kanske främst de av mer diskantaktig karaktär – är lite mer svårjobbade. Det finns stundtals också ett svagt brus närvarande vid den högsta brusreduceringsnivån. Jag brukar vara duktig på att irritera mig på denna typ av ljud, men här är det av någon anledning faktiskt inte så farligt trots allt.

Transparensläget är också det godkänt. Inte det bästa jag hört, men att snabbt växla till det och föra en konversation eller för att bara kunna hålla koll på trafiken när man cyklar är inga problem. På tal om cyklande blev jag även ovanligt positivt överraskad kring hanteringen av vind vid samtal via hörlurarna. Här är det, åtminstone så länge det inte blåser storm, fullt möjligt att föra ett ordentligt samtal under en halvblåsig cykelfärd. Dessutom med okej ljudkvalitet på köpet. Ovanligt och trevligt.

Batteritid och sammanfattning

Avslutningsvis gällande batteritiden är även denna godkänd, även om den inte är allra bäst i branschen. Med brusreduceringen aktiv fixar respektive snäcka 6 timmars speltid och fodralet adderar ytterligare 19,5 timmar ovanpå det. Alltså en total speltid på cirka 25,5 timmar. Med brusreduceringen avstängd ökar siffrorna till 10 timmar för snäckorna och 43 timmar med fodralet. En full laddning (med sladd) tar cirka 70 minuter och för dig på språng ger 10 minuters laddning strax cirka 3 timmars speltid med brusreduceringen aktiverad eller 5 timmar med den avstängd. Fullt godkänt.

Så för att summera mina intryck av OnePlus Buds Pro 3 har jag i ärlighetens namn inte särskilt mycket att klaga på. Ljudet är riktigt bra och för en gång skull är det också lite kul att laborera med de inbyggda, förinställda ljudprofilerna som absolut levererar en förändring i ljudupplevelse. Den enda invändningen är egentligen avsaknaden av LDAC för uppspelning av högupplöst ljud via de telefoner som stöder tekniken. Bortsett från det skulle jag vilja påstå att hörlurarna faktiskt gör hyfsat skäl för sitt, ändå ganska höga, pris.

Specifikationer

Typ av hörlur

In-ear, true wireless

Vikt

Hörlurar: 5,28 g, etui: 50,57 g

Batteritid

Med ANC: 6 timmar för hörlurarna, 25,5 timmar med fodralet. Utan ANC: 10/43 timmar

Trådlös laddning

Ja

Brusreducering

Ja, nivåbaserad och transparens-läge

Bluetooth-version

5.4

Ljudtekniker

LHDC 5.0, AAC, SBC

IP-certifiering

IP55

Om hörlurar från OnePlus

Med sitt mantra ”Never Settle” vill OnePlus enligt egen utsago utmana konventionella teknikkoncept och lansera nyskapande produkter med god design och funktionalitet. Företaget försöker även hålla en öppen dialog med sina kunder när det kommer till funktionalitet och förbättringar.


Småbarnspappa årgång -86 som gått från att gärna (och bara för att det är kul) pussla ihop de mest tekniska systemen till att uppskatta teknik som fungerar helt perfekt out-of-the-box. Således en stor beundran för logik och smidighet hos tekniska produkter. Driver sedan fem år tillbaka sajten enkelteknik.se där jag publicerar guider och recensioner kring det mesta.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons