Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Arlo Pro 3 - hög kvalitet och mycket flexibilitet

28 maj 2020

Expertens betyg:

Filled star 1Filled star 2Filled star 3Filled star 4Half star 5
4.5

Betyg efter behov

Vi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.

För dig som vill ha flexibilitet

Filled star 1Filled star 2Filled star 3Filled star 4Filled star 5
5.0

För den som älskar flexibiliteten i att kunna flytta runt sina kameror, eller vill kunna sätta upp dem på ett ställe där det inte finns möjlighet till fast elinstallation så är dessa kameror perfekta. Den inbyggda spotlighten fyller även den extra funktionen att tända upp och därmed markera upptäckt om någon befinner sig på ett ställe där de kanske inte bör vara.

Vill du ha ständigt aktiva kameror bland rörelse?

Filled star 1Filled star 2Empty star 3Empty star 4Empty star 5
2.0

För den som avser ha kamerorna aktiva hela tiden där det är ständig rörelse kanske detta inte är den bästa lösningen. Det går dock att använda dessa med permanent strömsladd inkopplad men då finns det billigare alternativ att titta på.

Prisjakt toppbetyg
Arlo Pro 3 VMS4240P (2st)

Övervakningskameror

Arlo Pro 3 VMS4240P (2st)

Ingen butik säljer denna produkt.

Se andra Övervakningskameror

Vem passar produkten bäst för?

För den som tänkt utrusta sitt hem med övervakningskameror såväl inne som ute bör ta en titt på detta system. Fördelen med att man så enkelt kan flytta runt kamerorna gör att man faktiskt kan hålla ner antalet kameror och istället flytta runt dem man har för bästa effekt. Eftersom de inte heller kräver någon fast installation och är så smidiga att både montera och använda så är denna produkten är absolut en av de absolut bästa i sitt slag och fyller sitt absoluta syfte. Om man inte är i behov av inbyggd spotlight och den högre upplösningen så är Arlo Pro 2 definitivt ett alternativ att titta på.

Smidighet

Utbyggbart system

Enkel installation

Bra mörkerseende och hög bildkvalitet

Dyrt

Abonnemang krävs för vissa tjänster

Innehåll i förpackningen

Produktförpackningen i sig andas hög kvalitet och är förvånansvärt kompakt med tanke på innehållet i kartongen. När locket väl är av så möts man i detta paket av två stycken Arlo Pro 3-kameror, det finns även varianter med både fler och färre kameror. Till dessa kameror medföljer två uppladdningsbara batterier, uppladdningskabel med magnetkontakt, monteringsskruvar samt två olika typer av fästen.

Utöver kamerorna med sina tillbehör så får man dessutom med den obligatoriska hubben som alla kameror kopplas till i ett eget nätverk. Till denna ingår även en strömsladd samt en ethernet-kabel som man kopplar in hubben med till sin router. Snabbstartsguide och dekaler att sätta upp för att avisera att man har videoövervakning ligger även det med.

Uppstart

Om man har använt Arlos produkter förut så känner man snabbt igen sig i förfarandet och det mesta sköts enkelt genom Arlos egen app för Android och iOS. Man börjar med att ansluta hubben till ett strömuttag och sin router med den medföljande ethernet-kabeln. Därefter installerar man Arlo-appen om man inte redan har en sådan sedan tidigare. Sedan är det bara att följa stegen i appen och hela processen är väldigt smidig. Appen guidar en till att koppla ihop kamerorna med hubben och visar visuellt hur man går tillväga tills man är helt igång och redo för montering av kamerorna.

Montering av kamerorna, olika fästen

Om uppstarten är enkel så är monteringen nästan löjligt enkel.

I förpackningen medföljer två olika fästen där det ena är en väldigt stark magnet som man bara klickar fast kameran mot och sedan kan man enkelt vrida kameran till rätt vinkel. Detta magnetfäste fäster man med en skruv i väggen. Det andra fästet är ett skruvfäste som man skruvar in på baksidan av kameran och sedan fäster i fasaden med medföljande tre skruvar. Min favorit av dessa är helt klart det underbara magnetfästet som är oerhört smidigt att flytta på och absolut tillräckligt starkt för att hålla kamerorna. Skruvfästet är lite bökigare att få till bra och när man väl skruvat fast det med tre skruvar så kanske man inte gärna flyttar på själva fästet igen. I tidigare versioner från Arlo så var det just varianten med magnetfästen som medföljde till alla förpackningens kameror och det är en gåta varför Arlo har valt att skicka med två olika fästen i kartongen för Arlo Pro 3.

Att tänka på

Det finns ett par saker man behöver tänka på när man monterar dessa kameror. På båda de medföljande fästena går det lika enkelt att skruva/klicka av kameran som det är att sätta dit den. Så antingen bör man sätta dem så de inte går att nå, eller dölja dem noggrant. Annars är det bokstavligen bara för en förbipasserande att plocka ner dem och stoppa dem i fickan.

Sedan kanske till det viktigaste av allt när det gäller monteringen av kamerorna, nämligen hur man får montera dem. Det finns tydliga riktlinjer för hur fastmonterade kameror får sitta och framförallt vad man får med på filmen vid en inspelning. Du får inte ha med något från din grannes tomt eller från gatan utanför, allt som syns på filmen måste vara innanför din egen tomtgräns. Detta är något som man absolut bör tänka över innan man köper ett gäng kameror för tilltänkt montering runt sitt hus. Men även här är ju den stora flexibiliteten med dessa kameror fantastisk eftersom man helt enkelt kan flytta runt dem tills det blir bra.

Flexibilitet

Flera gånger skriver jag om just flexibiliteten och det kanske inte är så konstigt egentligen. Det är ju hela syftet med denna typen av batteridrivna kameror. Men faktum är att just möjligheten att kunna filma inne i huset vid vissa tillfällen för att vid andra tillfällen ha dem monterade ute på fasaden är det som jag älskar med dessa kameror. Det gör också att en eventuell inbrottstjuv som kanske har rekat innan faktiskt inte vet var kamerorna sitter när han väl ska försöka bryta sig in.

App och daglig användning

Personligen tycker jag att appen är väldigt enkel att lära sig, även om den absolut kan ha sina språkliga brister i vissa menyer. Man kan enkelt ställa in schema för när kamerorna ska vara aktiva och när de ska vara avstängda. Tiden på hur länge inspelningen ska pågå när kameran triggas igång är också reglerbar.

Arlo Pro 3 har även ett par nya funktioner, några av dessa är Smarta meddelanden, Paketidentifiering, Ring en vän mm. Men flera av dessa funktioner bygger på att man använder Arlos abonnemangstjänst Smart. I paketet ingår det tre månader gratis. Efter det så får man betala för de nya funktionerna men även för att behålla molnlagring. Detta tycker jag är en klar nackdel jämfört med föregångarna i Arlo-serien, där 7 dagars gratis molnlagring för varje inspelning ingick utan krav på abonnemang.

Batteri och laddning

Batteritiden på kamerorna beror helt på hur man använder dem. Har man dem aktiva dygnet runt på en yta med mycket rörelse så är laddningsintervallen hyfsat täta. Men om man ställer in dem att vara aktiverade endast när ingen ska vara på platsen för övervakning så räcker de betydligt längre.

Jag har använt ett antal Arlo Pro 2 under ett års tid och dessa har jag endast aktiverat på nattetid samt när ingen av oss är hemma. Jag räknar med att jag laddat dem kanske 3-4 gånger under ett års tid, trots ett antal nattliga gäster på altanen/gräsmattan i form av katter, rävar och harar. Laddning sker genom att man kopplar kameran till magnetkontakten på medföljande laddsladd.

Bildkvalitet

Den största skillnaden på Arlo Pro 3 jämfört med tidigare versioner som jag har testat är just bildkvaliteten.

Jag hade dessa kameror installerade sida vid sida med mina egna Arlo Pro 2 och kunde lätt se skillnaden i inspelningskvalitet. Arlo Pro 3 filmar i 2K HDR och har inspelning i färg även när mörkerseendet är påkopplat. Detta kombinerat med den inbyggda spotlighten gör att inspelningarna blir oerhört bra och tydliga, även när de spelats in nattetid. Den bredare upptagningsvinkeln på 160 grader är även den till stor hjälp när man vill övervaka en större yta.

Specifikationer

Upplösning

2K Videoinspelning

Ljud

2-vägshögtalare

Lampa

Integrerad Spotlight

Larm

Inbyggd siren

Drivs av

Uppladdningsbara batterier

Vädertålig

IP65-klassificering

Om övervakningskameror från Arlo

Arlo var tidigt ute med sina smarta batteridrivna övervakningskameror och de blev snabbt väldigt omtyckta. Arlo Pro 3 är generation 4 efter Arlo HD, Arlo Pro 1 och Arlo Pro 2. Arlo Ultra som faktiskt släpptes innan 3:an får nog snarare ses som en storebror. Vid varje uppdatering så har Arlo adderat nya funktioner och det faktum att de fortfarande är så pass omtyckta trots ett relativt högt pris talar för att produkterna gör det de ska. Jag testade Pro 3 sida vid sida med mina befintliga Pro 2 och det som framförallt tillkommer med 3:an är den inbyggda spotlighten, högre inspelningskvalitet och den nya förbättrade designen. Sedan en tid tillbaka så är det larmföretaget Verisure som äger rättigheterna till Arlo i Europa och vi får väl se vad det eventuellt kan innebära på sikt.


Jag har alltid fått höra att jag borde hitta en plattform där jag kan dela med mig av min nördighet gällande mobiltelefoni och andra roliga prylar. Nästan dagligen har jag fått assistera folk runt mig med deras teknikfrågor. Detta ledde i sin tur till att jag för några år sedan startade min teknikblogg som riktar sig till just personer som behöver lite extra hjälp och där ingen fråga är för dum. Jag hoppas att min kunskap och mina erfarenheter i dessa ämnen kan hjälpa människor även på denna sida i deras funderingar och frågor.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons