Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.
Test: Nothing Ear (2) - Imponerande ljud till rimligt pris
21 april 2023
Expertens betyg:
Betyg efter behov
Vi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
Hörlurar för de allra flesta
Söker du ett par true wireless-hörlurar med bra ljud till ett rimligt pris? Då bör Nothing Ear (2) ligga högt upp på önskelistan. Ljudet är riktigt imponerande och byggkvalitén är god. Kanske inte fullt lika smidiga som ett par AirPods för Apple-användare, men tillräckligt bra för att priset ska hjälpa en bortse från det.
Inget för traditionalisten
Tycker du hörlurar ska se ut som de alltid gjort? Kanske inte uppskattar att se kretskort eller genomskinlig plast i största allmänhet? Hav förtröstan, utbudet av konkurrerande produkter i samma och kringliggande prisklasser är enormt. Ingen kommer tvinga dig köpa ett par Nothing Ear (2), även om du kanske borde.
Hörlurar
Nothing Ear (2) Wireless Earbuds
fr. 1 790 kr
Vem passar produkten bäst för?
Nothing Ear (2) är ett par hörlurar för dig som gillar det som är lite annorlunda, för dig som gärna vill att dina produkter sticker ut en smula. Antingen det eller bara vill ha bra ljud till en rimlig prislapp. Även om det fortfarande finns en del saker att förfina och slipa lite på, så är Nothing Ear (2) riktigt trevliga att använda i vardagen och de är tveklöst bland mina favoriter i kategorin.
Bra ljud
Intressant design
Klämkontrollerna fungerar bra
Brusreduceringen lämnar en del att önska
Fodralet kunde gott varit en smula mindre
Jag ser dig!
Det kanske första som slår en när det gäller Nothing Ear (2) är dess utseende. Det är minst sagt unikt med valet av genomskinlig plast som huvudsakligt material i såväl fodralet som hörlurarna i sig.
Genomskinligheten ger Ear (2) ett väldigt säreget utseende som ändå är lätt att tycka om. Det ger hörlurarna en något unik stil, olikt det mesta andra på marknaden just nu. Som så många andra alternativ så levereras Nothing Ear (2) med en uppsättning olika storlekar av gummipluttar.
När du väl valt en storlek du tror passar dig, så finns även möjlighet att via Nothing-appen kontrollera om hörlurarna faktiskt sitter så bra som du tror de gör.
En värld full av luft
När den inledande fascinationen över designen av hörlurarna samt fodralet gått över så tar lyssnandet vid, det som trots allt ett par hörlurar är tänkta att användas till.
Min inledande känsla är den av luft och rymd, ljudet i Nothing Ear (2) känns luftigare och behagligare än många av de konkurrerande produkterna jag har testat på sistone.
I grunden kommer Nothing Ear (2) med en ljudprofil som är tänkt att behaga de allra flesta användare, en ljudprofil som är tänkt att få de allra flesta att tycka att det låter bra.
Oklart om jag är ovanligt lättköpt just nu, men även jag som anser mig vara förhållandevis kräsen tycker att det låter riktigt bra. Kanske inte perfekt, men bra!
Två! Fast en!
En av nyheterna i Nothing Ear (2) är stöd för två samtidiga anslutningar via blåtand, något som varit efterlängtat av många.
Tvåpunktsanslutningen ska ge dig möjlighet att exempelvis ha dina hörlurar anslutna till dator och mobil samtidigt, så att du kan spela musik från en enhet och ändå kunna ta samtal från den andra.
Detta kanske inte fungerar riktigt lika smidigt som det gör med Apples enheter och AirPods-hörlurarna, där ljudet kan skifta beroende på vilken enhet som börjar spela upp det hela.
Om detta är en funktionalitet som du kan ha nytta av, då är det onekligen en väldigt stor fördel till team Nothing.
Justera mera
Som tidigare nämnt så finns en app, Nothing X, som ska ge dig som användare möjlighet att justera ljudbilden i dina Nothing Ear (2).
Från start finns dels ett par färdiga alternativ, dels möjligheten att själv dra och slita i reglagen för att få det perfekt efter just din egna smak. Även om det som bjuds kanske inte är en fullskalig equalizer så täcker justering av bas, diskant och mellanregister de flesta behov.
Utöver ljudjusteringar finns även möjlighet att styra brusreduceringen via appen. På, av, transparent eller anpassat. Det går nämligen även att med hjälp av ett hörseltest finjustera såväl ljud som brusreduceringen, för att än mer personifiera dina Nothing Ear (2).
Hack i volymen
En sak som stör åtminstone mig när det gäller volymreglering är när det finns uppenbara hack i kurvan, det vill säga märkbara steg i volymjusteringen.
Just så är fallet med Nothing Ear (2) och det är milt sagt rätt irriterande. Istället för en steglös eller åtminstone upplevt steglös ändring av volymen så blir det antingen aningen för mycket eller aningen för lite volym för min smak.
Detta är något som skulle kunna vara kopplat till valet av enhet, primärt iOS/iPadOS-enheter under testperioden, men som ändå retar mig väldigt mycket. Istället för att faktiskt lyssna på vad som spelas hamnar jag ofta i ett läge där jag mest stör mig på att volymen inte är perfekt.
Klämkäckt
Det finns nästan lika många sätt att styra true wireless-hörlurar på som det finns hörlurar på marknaden, i stort sett alla har sin egna lilla variant och även om de kan likna varandra, är de sällan exakt lika.
Nothing Ear (2) använder sig av den klämbara varianten av touchkontroller, det vill säga att du med fingrarna klämmer kring stammen på hörluren för att utföra vissa kommandon. Exempelvis använder du ett kort klämmande för att pausa/starta eller ett långt för att ändra nivån av brusreducering.
Känner du att saker och ting är helt fel med hur dessa fungerar, då går det, till viss del, att ändra dessa inställningar via appen i mobilen.
Stöd för finljud
Är du lagd åt HiFi-hållet så kommer du säkerligen kunna glädjas åt att Nothing Ear (2) har stöd för LHDC 5.0, något som ska ge möjlighet att strömma ljud i väldigt hög kvalité, högre än många andra på marknaden och allra helst i prisklassen.
Det lilla bekymret bara är att antalet enheter som stödjer detta format är än så länge förhållandevis litet, så du har förmodligen inte en mobil i dagsläget som kan dra nytta av det. Råkar du sitta med en av de nyare Oppo, OnePlus eller kanske rent av Nothings egna telefon så kan du dock redan nu dra nytta av det, om du känner att du hör skillnad det vill säga.
Snurr snurr
En kanske något märkligt grej med hela fodralet till hörlurarna är den inbuktningen som finns i ena hörnet, ganska perfekt för att sätta tummen i. För oss som då ständigt behöver något att pilla med i samband med stort tänkande, så är fodralet till Nothing Ear (2) ett ypperligt offer för detta.
Kommer på mig själv förhållandevis ofta under dagarna med att ha tummen i inbuktningen, snurrandes på fodralet i handen samtidigt som jag löser mer eller mindre värdsliga problem. Det här är kanske inte en våldsam fördel för särskilt många, men en något oväntad sådan för egen del.
Lätt bekvämt i mitten
Nothing har placerat Ear (2) lite bekvämt i mitten av skalan när det gäller true wireless-hörlurar. De är inte bland de billigaste, inte heller bland de dyraste.
Kanske är det grundarens svenska uppväxt, kanske är det något annat, men just kring priset så är Nothing Ear (2) faktiskt ganska lagom. De låter tveklöst bättre än hörlurarna för runt tusenlappen, stundvis rent av i klass med de dyrare konkurrenterna faktiskt. Samtidigt är de inte i nivå med de dyrare vad gäller all funktionalitet, framförallt brusreducering och batteri.
För pengarna får du i Nothing Ear (2) ett par riktigt trevliga och bra hörlurar som definitivt kommer fånga uppmärksamheten hos många och som kommer leverera många timmars njutbar speltid för dig.
Specifikationer
Hörlurstyp
True wireless, in ear-hörlurar
Högtalarelement
11,6 mm
Trådlös teknik
Bluetooth 5.3
Batteritid
Upp till 36 timmar sammanlagt, ca 6,5 timme speltid per hörlur och laddning. Stöd för snabbladdning via USB-C och trådlös laddning via Qi-standarden
Ljudtekniker
AAC, SBC, LHDC
Brusreducering
Ja, anpassad efter omgivningen, personligt anpassad samt transparent läge
IP-klass
IP54 för hörlurarna, IP55 för fodralet
Vikt
4,5 gram per hörlur, 51,9 gram för fodralet
Om hörlurar från Nothing
Nothing är ett företag grundat av Carl Pei, en av personerna bakom OnePlus. Företagets första produkt var ett par hörlurar, Nothing Ear (1) som lanserades sommaren 2021. Därefter har ytterligare ett par hörlurar samt en mobiltelefon lanserats innan vi idag är framme vid Nothing Ear (2).
Teknikintresserad man i sina bästa (?) år. Gillar att testa och utforska nya produkter och ser stort nöje i att få dela med mig utav mina erfarenheter till andra. Driver YouTube-kanalen Teknik med Ewenson där jag testar och utvärderar modern teknik i alla dess färger och former. För mig är det viktigt att tekniken jag rekommenderar har ett rimligt förhållande mellan pris och prestanda, är lättanvänd och håller god materialkvalité överlag. Givetvis är jag noga med att endast rekommendera sådant jag själv skulle kunna tänka mig köpa!
Är du vår nya expert?
Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.
Läs mer