Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: OnePlus 7T Pro - en silkeslen upplevelse

3 mars 2020

Expertens betyg:

Filled star 1Filled star 2Filled star 3Filled star 4Half star 5
4.5

Betyg efter behov

Vi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.

Kungen av snabbladdning

Filled star 1Filled star 2Filled star 3Filled star 4Filled star 5
5.0

Söker du en telefon som laddar riktigt snabbt är OnePlus 7T Pro ett givet val. På en halvtimme har du tillräckligt med juice för att klara resten av dagen.

Inte för dig med små händer

Filled star 1Empty star 2Empty star 3Empty star 4Empty star 5
1.0

Har du små händer eller gillar mindre telefoner? Då bör du kika på något annat än OnePlus 7T Pro. Det är nämligen en stor och tung pjäs.

Prisjakt toppbetyg
OnePlus 7T Pro Dual SIM 8GB RAM 256GB

Mobiltelefoner

OnePlus 7T Pro Dual SIM 8GB RAM 256GB

Ingen butik säljer denna produkt.

Se andra Mobiltelefoner

Vem passar produkten bäst för?

OnePlus 7T Pro är för dig som vill ha det bästa utan att betala en förmögenhet. Det är en svårslagen kombination med fantastisk skärm, kraftfull hårdvara och bra optimering som resulterar i ett oöverträffat flyt. Dessutom är batteritiden riktigt bra och snabbladdningen imponerar, vilket gör att den även passar dig som vill slippa leva ditt liv vid närmsta eluttag. Bortsett från den väl tilltagna storleken som kanske inte passar alla är OnePlus 7T Pro en av de bästa telefonerna på marknaden just nu.

Exceptionell skärm

Topprestanda

Rimligt pris

Bra batteritid

Tilltalande gränssnitt

Kamerorna kunde varit bättre

Saknar trådlösladdning

Ej vattentät

Aningen otymplig

En silkeslen upplevelse till ett attraktivt pris

OnePlus började som en uppstickare som utmanade de etablerade jättarna med imponerande mycket mobil för pengarna. I takt med att OnePlus mognat som företag har även priserna följt med uppåt. OnePlus 7T Pro är tillverkarens senaste och hittills dyraste modell. Kanske början till en förändrad filosofi? Trots det är prissättningen för OnePlus 7T Pro fortfarande klart lägre än många konkurrenters och vi får mycket telefon för pengarna.

Det första som slår en när 7T Pro startas är den stora och förföriska skärmen, faktiskt den bästa jag testat. Detta mycket tack vare det otroliga flytet som den högre uppdateringsfrekvensen bidrar till. Jag kan redan nu avslöja att det kommer bli tufft att återgå till min ordinarie mobil.

Storleken har betydelse

Jag uppskattar OnePlus 7T Pro designspråk som för tankarna till Samsung. En skärm som upptar 88,6% av ytan och helt saknar oregelbundenheter är läckert och fungerar ypperligt för mig som sällan använder selfiekameran. Selfiekameran som automatiskt skjuts upp vid behov är för övrigt det som haft högst wow-faktor när jag visat telefonen för andra.

Bakstycket består av tonat glas med en matt blågrön färg kallad Haze Blue och tål fingeravtryck hyfsat. OnePlus 7T Pro finns än så länge bara i denna färg som kanske inte faller alla i smaken, även om den tilltalar mig. Den stora skärmen, batteriet och glaskonstruktionen kommer dock med en baksida. 7T Pro är nämligen en stor och tung telefon. Den kräver djupa byxfickor och har du inte långa fingrar eller stora händer är den svår att bemästra med ett enhandsgrepp.

Kameror med potential

OnePlus har aldrig haft marknadens bästa kameror, men har blivit bättre för varje generation och 7T Pro är deras bästa försök hittills. 7T Pro besitter tre kameror (huvudkamera, vidvinkel och teleobjektiv). I bra ljus håller den jämna steg med konkurrenterna och här finns inte mycket att klaga på. Vidvinkelkameran är en av de bättre jag testat och kommer väl till pass när mycket ska rymmas i bild. Teleobjektivet med tre gånger zoom är oväntat bra på att bibehålla detaljer och skärpa. Med nattläge aktiverat på huvudkameran presterar 7T Pro godkända mörkerbilder, men når inte upp till klassledarna. Vad det gäller vidvinkel- och teleobjektivet fungerar de undermåligt i mörker. Den motoriserade selfiekameran är godkänd, men inte den bästa jag testat.

Oxygen OS ett välbalanserat gränssnitt

OnePlus kör sin egen variant av Android, OxygenOS, och senaste versionen baseras på Android 10. En av OnePlus styrkor är uppdateringar och jag fick under min testperiod januaris säkerhetsuppdatering. Troligen kommer alltså OnePlus 7T Pro att få en längre livscykel än många andra telefoner. Utöver Androids grundfunktioner adderas extra funktionalitet såsom en mer utvecklad gestnavigering och ett dedikerat spelläge. Min favoritfunktion är möjligheten att duplicera appar, vilket tillåter dig att växla mellan olika konton utan att logga ut. Skärmens uppdateringsfrekvens tillsammans med stark hårdvara och väloptimerat system gör att allting flyter bättre än på någon annan Android-telefon jag testat. Däremot hade jag önskat ett dedikerat enhandsläge på grund av enhetens storlek.

Blixtsnabb laddning och bra batteritid

Batteriet som sitter i OnePlus 7T Pro är väl tilltaget med sina 4085 mAh. Det i kombination med bra mjukvaruoptimering gör att telefonen utan problem överlever flera dagar även under mer intensivt användande. Faktum är att jag under min tid med 7T Pro inte behövt stödladda en enda gång. Trådlös laddning saknas dock, men det kompenseras av OnePlus patenterade snabbladdning Warp Charge. I och med 7T Pro har en redan imponerande teknik förfinats ytterligare och numera går batteriet från 0% till 70% på under 30 minuter. Det här har bidragit till ett nytt laddningsbeteende hos mig och jag har helt slutat att ladda över natten. Istället har det räckt att jag pluggar in telefonen på morgonen någon timme innan jag lämnar hemmet.

Ett riktigt kraftpaket

OnePlus 7T Pro är liksom sina föregångare ett riktigt kraftpaket med Snapdragons senaste processor 855+, 8 GB RAM och 256 GB lagringsutrymme. Värt att nämna är att 7T Pro är en av de första telefonerna som kör UFS 3.0, vilket möjliggör att data kan skrivas och läsas nästan dubbelt så snabbt. Som tidigare nämnt är den 6,67 tum stora AMOLED-skärmen med stöd för HDR10+ (som förbättrar färger och svärta) fantastisk. Dessutom har uppdateringsfrekvensen ökat från 60Hz till 90Hz. Skärminnehållet uppdateras alltså 1,5 gång snabbare och upplevs mer följsamt. Den maximala ljusstyrkan är hög och gör att 7T Pro trivs även i skarpt solsken. Fingeravtrycksläsaren som finns inuti skärmen fungerar bra, men jag upplever en något högre grad av misslyckade inläsningar jämfört med den mer traditionella varianten på baksidan av telefonen.

Små subtila finesser

OnePlus är duktiga på att inkludera små finurliga finesser för att förbättra upplevelsen. Det jag kanske gillar allra mest har hängt med sedan begynnelsen: jag pratar förstås om det lilla reglaget på mobilens högra sida som gör det busenkelt att växla mellan lägena ring, tyst och ljudlöst. Vidare har man även utvecklat ett läge som kallas Zen mode. Det appen gör är att låsa dig ute från dig egen telefon under en bestämd tid för att du ska kunna fokusera på annat i livet. Idén är lika enkel som genial. För att inte riskera din säkerhet har OnePlus valt att tillåta SOS-samtal, inkommande samtal och att foton tas. Jag testade själv det här läget medan denna recension skrevs och det gav ju bra resultat eller hur?

Specifikationer

Operativsystem

Android 10

Processor

Snapdragon 855+

RAM

8 GB

Lagring

256 GB

Skärm

6.67 tum, 3120 x 1440 pixlar, Fluid AMOLED, Gorilla Glass

Om mobiltelefoner från OnePlus

OnePlus är en förhållandevis ny spelare på mobilmarknaden och grundades så sent som 2013. Den kinesiska Android-tillverkarens första modell blev enormt hajpad och startade en trend som kommit att kallas flaggskeppsdödare. Det vill säga en mobil som erbjuder i stort sett samma funktioner som de allra nyaste och dyraste telefonerna, men till ett betydligt lägre pris. OnePlus erbjuder fortfarande toppspecifikationer till bättre pris än de största tillverkarna även om prisbilden stigit med åren.


Ted Larsson eller den personliga teknikern som jag skämtsamt brukar kallas av människor i min närhet, vilket väl egentligen säger det mesta om mitt tekniknörderi. Försöker alltid hålla mig uppdaterad med det senaste på området och har förmodligen ägt fler mobiltelefoner än vad som är hälsosamt. "Det finns inga genvägar fram till den perfekta prylen" som Farbror Barbro hade uttryckt det. Precis så är det! Det krävs mycket efterforskning och kunskap för att kunna fatta ett välgrundat köpbeslut och det är där jag hoppas kunna hjälpa just dig på vägen.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons