Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Sony INZONE H5

10 november 2023

Expertens betyg:

Filled star 1Filled star 2Filled star 3Filled star 4Half star 5
4.5

Betyg efter behov

Vi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.

Bekväma med tydligt ljud

Filled star 1Filled star 2Filled star 3Filled star 4Half star 5
4.5

För dig som prioriterar ett par lätta, luftiga hörlurar som sitter skönt runt öronen så är det här perfekta hörlurar för dig. Ljudet sviker inte heller, både bas och diskant låter riktigt bra utan avsaknad från endera. "Spatial sound" aktiverat när man spelar övertygar inte helt men är en halvtrevlig bonus.

Mikrofonen känns i vägen

Filled star 1Filled star 2Filled star 3Half star 4Empty star 5
3.5

För mig personligen kan det ibland vara irriterande att inte kunna vinkla bort mikrofonen hur som helst och eftersom Sony H5 har en mikrofon som inte kan böjas helt och hållet så känns den ibland i vägen, så är detta något du kan irritera dig över så är det här köpet kanske inte helt optimalt.

Prisjakt toppbetyg
Sony INZONE H5 Wireless Over Ear

Hörlurar

Sony INZONE H5 Wireless Over Ear

fr. 1 150,68 kr

Hitta bästa pris här

Vem passar produkten bäst för?

Jag tycker att Sony H5 är ett par riktigt härliga, lätta och luftiga hörlurar för gaming, antingen på PC eller till Playstation. De passar bäst för dig som vill ha just lite lättare och luftigare hörlurar och som inte är så förtjust i de klassiska fejkläderkåporna. Perfekta hörlurar för längre spelsessioner med lägre risk för huvudvärk eller spänningar.

Väldigt sköna, trots glasögon

Bra ventilation kring öronen

Sitter lätt och bekvämt på huvudet under längre sessioner

Går inte att se batteriprocent i Inzone Hub

Mikrofonen kan inte vinklas hur som helst

Första intrycken

Jag har tidigare testat Sony INZONE H9, som kan ses som storebror i serien. Sony har flera modeller i INZONE-serien. H9, H7, H5 och H3 som är en trådad modell. Modellerna varierar ner till runt tusenlappen i prisklass.

Rent designmässigt så är H5 väldigt lik H9 vid första anblick men efter lite kläm och känn och användning av hörlurarna så märker man ganska stora skillnader, bland annat vikten. H5an är mycket lättare. (260g/330g).

Ljudet känns väldigt bra och lyssnar jag på musik så blir det bra bas också.

Hur känns de efter en längre tids användning?

Det känns väldigt bra att öronkuddarna är i tyg. Det blir inte så svettigt och varmt, och så sitter mycket skönare än läder.

Jag tycker att de här hörlurarna är skönare än väldigt många andra jag provat. Mycket ligger nog i de mjuka kuddarna, men jag får känslan av att de kanske inte alltid är så här mjuka och härliga när man ägt och använt dem en längre tid.

Mikrofonen är fällbar men är annars i lite hårdare gummi och går inte att böjas helt som man önskar. Detta är något som irriterar mig personligen en hel del men är säkert en vanesak. Fäller jag ned mikrofonen helt så hamnar den i skägget.

Fäller jag inte ned den helt så hamnar den delvis i synfältet.

Ljudet och mikrofonen

Ljudet tycker jag imponerar, i Inzone Hub kan man justera ljudet men även med den plana inställningen så tycker jag att ljudet låter kanon både i spel som CS2 och när jag lyssnar på musik från Spotify. Jag känner inget behov av att skruva upp basen när jag lyssnar på musik, även om man kan få till lite extra bas om så önskas.

Mikrofonen får bra betyg av mina spelvänner när vi pratar i Discord och när jag lyssnar på inspelat ljud tycker jag också att det låter bra, dock är det ju en inbyggd mikrofon så förvänta er inte någon studiokvalitét.

Jag gillar inte helt konceptet med en mikrofon som knappt kan vinklas/böjas men det är väl mest en smaksak.

Det finns en inställning i Inzone Hub som heter "Sideton" där man kan välja att höra sig själv lite grann och då märker man hur ofta mikrofonen kommer åt hakan när den är fullt nedfälld.

Mjukvaran Inzone Hub

I Inzone hub finns det mycket trevliga funktioner som equalizer, mikrofonvolym & test, separat ljudvolym för huvudvolym & spel/chattbalans och en hel del annat.

I Inzone hub kan du även ställa in automatisk avstängning av hörlurarna och efter hur länge.

Tyvärr saknas det en tydlig batteriindikator, det finns en men den visar inte batteriprocent utan i andelar/pluppar vilket i alla fall ger en uppskattning om hur mycket batteri som finns kvar.

En annan funktion som brukar kunna vara uppskattad är som tidigare nämnt är "Sideton" där man kan välja att höra sig själv lite i hörlurarna.

Att lokalisera motståndare med "360 Spatial Sound"

Funktionen "Spatial sound" övertygar inte mig helt och hållet. Den är menad som någon form av surround-ljud men när jag spelar till exempel CS så märker jag inte så stor skillnad. En liten skillnad är det och det kan säkert hjälpa till lite, men för mig som inte är någon proffsspelare tycker jag inte skillnaden är så himla stor, men en cool funktion.

Hörlurarna fungerar väldigt bra utan funktionen så det känns verkligen bara som ett plus i kanten att ljud kan förstärkas en aning för bättre känsla.

Specifikationer

Färger

Svart eller vit

Vikt

260g

Kåpor

Stängda, dynamiska

Batteritid

Upp till 28 timmar

Laddtid

3.5h, laddar på 10 minuter upp till 3 timmars batteritid

Frekvensrespons

5 - 20000 Hz

Impedans

21 ohm

360 Spatial Sound

Ja

Mikrofonavstängning

Ja, fäll upp mikrofonen så stängs den av

Trådlös anslutning

2.4 GHz

Trådad anslutning

Ja, 3.5mm med medföljande kabel (1.5m)

Om hörlurar från Sony

Sony har ett fint rykte när det gäller hörlurar och har länge varit favoriter bland många när det gäller trådlösa in-ear eller over-ear-hörlurar. Både over-ears och in-ears med god brusreducering brukar rimma bra med märket Sony och jag har stött på både vänner och bekanta som är väldigt nöjda med sina lurar just på grund av brusreduceringen. Nu finns det även ett urval av gaminghörlurar i sortimentet med intressant teknik med både stöd för Playstation, mobil och PC.


Jag är en 27-årig kille som sedan tidig tonår varit en riktig prylnörd och det gäller framför allt datorer. Jag jämför, kollar tester och presentationer på diverse produkter och nyheter. Jag älskar verkligen att se hur teknik och ren ingenjörskonst ser ut och fungerar inuti och kan lägga alldeles för mycket tid på att sätta mig in i detaljer - så att du slipper. Sedan ungefär tre år tillbaka arbetar jag som systemutvecklare. Med det så tillkommer också ett stort intresse för diverse mjukvaror och IT-system, samt webbutveckling.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons