Prisjakt
HemPrisjakts experterPowerbanksTopplista - Powerbanks med solceller

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Powerbanks med solceller

11 november 2022

Om du ofta är ute i naturen, långt ifrån eluttag och civilisation, men ändå vill kunna ladda dina prylar - ja då kan en powerbank med solceller vara rätt för dig. I princip använder du först powerbanken som en helt vanlig powerbank, sedan använder du solcellerna för att toppa upp den igen. Fördelen jämfört att bara ha en solcellspanel med sig är att du tack vare powerbanken kan ladda fast det är mulet eller mörkt. Tyvärr finns det väldigt många powerbanks med solceller därute som helt enkelt inte funkar för att solcellspanelen på dem är för liten eller svag. Oftast behöver du en modell med flera paneler på för att få effekt. De som inte är större än en normal powerbank och bara har en liten solcellspanel på ena sidan kommer inte räcka till. Här listar jag några powerbanks med solceller som håller måttet!

1. BioLite Solar 5+

Effektiv solcell i smidigt format med låg vikt

Den inbyggda powerbanken har inte så stor kapacitet

Bilolite har ett gott anseende i friluftskretsar. De har bland annat skapat ett vedeldat kök som skapar elektricitet av värme så att du kan ladda din telefon genom att elda.

Det här är deras alternativ på solceller med powerbank. Var uppmärksam om du ska köpa, för det är bara plus-modellen som har det inbyggda batteriet.

Solcellerna ger här 5W och batteriet är på 3200 mAh. Detta räcker till om du vill hålla din mobil laddad under en längre hike om solen håller sig framme.

Solar 5+ är tunn och går lätt att få ner i ryggsäcken. Vikten på bara 390 gram gör det dessutom till ett bra val för dig som vandrar. Benställningen är bra och det finns ett solur för att få optimal vinkel mot solen.

Vill du få ut mer effekt och ladda fler prylar, eller vill ha en större powerbank? Då finns det en större modell, Solar 10+ som dubblar solcellerna och ger 10W.


2. Goal Zero Nomad 5

Robust och stabil

Powerbanken ingår inte om du inte hittar ett paketerbjudande

Goal Zero kan det här med att bygga rejäla powerbanks, och Nomad 5 är inget undantag med sitt rejäla ruggade yttre.

Nomad 5 är kanske är lite av en stretch i min lista - den har nämligen ingen inbyggd powerbank, men väl en integrerad hållare på baksidan för Goal Zeros Flip 12 powerbank.

Jag tycker ändå att den får vara med då solcellerna faktiskt fungerar och levererar tillräckligt med kraft för att ladda din telefon utan problem.

Dessutom ska det sägas att Nomad 5 ibland säljs tillsammans med Flip 12 som ett paket - så håll ögonen öppna.

Nomad 5 levererar som namnet antyder 5W från solcellerna, och det är den lägsta effekten jag anser att man ska köpa. Under 5W går det helt enkelt allt för långsamt att ladda något.

Nomad 5 är gediget byggt och har ett avtagbart stativ som gör att du kan spara lite vikt om du så önskar.


3. Solar Allpowers 21W Charger PB 10000mAh Ultraportabelt Solpanel 21W med PowerBank

Listans starkaste solcellspaneler med hela 21W!

Den tar ganska mycket plats i din väska

Här har vi ett bra alternativ för dig som kanske har flera prylar med dig som behöver laddas.

Ja, den är större än de andra alternativen, men den ger också hela 21W om solen lyser på bra. Powerbanken som ingår är på hela 10.000 mAh, något som ger dig en bra trygghet i att kunna ladda även regniga dagar eller under natten.

Solar Allpowers kan driva upp till tre enheter (två USB A och en USB C) samtidigt och har stöd för snabbladdning från både powerbank och solcell.

Det finns en indikator som visar hur solläget är och hjälper dig att se om du behöver rikta om dina solceller bättre för högre effekt. Solcellerna viks ihop till en liten "väska" när du inte använder dem.

Det följer även med två karbinhakar så du enkelt kan hänga solcellerna på din ryggsäck, eller i något soligt läge.


4. Sandberg Solar 4-Panel PowerBank 25000

Listans största powerbank med hela 25.000 mAh!

Väger nästan ett helt kilo

Den här solcellspowerbanken från danska Sandberg kombinerar en ovanligt rejäl powerbank på hela 25.000 mAh med en väl tilltagen solcellseffekt på 8W.

Solcellerna viks ut och består av fyra mindre paneler. Du får hela två USB A-kontakter och en USB C PD-kontakt för snabbladdning upp till 18W, laddade.

Sandberg skickar med ett gäng olika korta kablar till dina prylar samt en karbinhake för att hänga upp solcellspanelerna så att du kan maximera deras effekt.

Om du vill så går solcellspanelerna även att koppla loss så att du kan använda powerbanken utan dem.

Det ska sägas att det här är en tung pjäs som landar in på hela 965 gram, men det är på grund av den massiva batterikapaciteten den har.

Lämpar sig bäst för dig som inte är så viktkänslig och kanske paddlar eller cyklar.


5. Linocell 3X Solar Powerbank 8000mAh

Linocell 3X Solar Powerbank 8000mAh
Det saknas återförsäljare för denna produkt

Bra pris, stort batteri.

I klenaste laget på solcellerna, men det funkar!

Linocell från Kjell och Company har ett alternativ som platsar in på min lista - en powerbank på 8000 mAh med en tredelad solcellspanel.

Det finns även en större variant med dubbla batterikapaciteten och samma solcellspaneler för den som vill ha med sig mer batteri ut.

Just produktbilden här matchar inte hur produkten ser ut men klicka gärna ut till butik för att se mer. För i likhet med Sandbergs alternativ viker man ut panelerna.

Powerbanken har två stycken USB A-kontakter och kan även laddas via Micro USB om man snabbare vill ladda upp den innan man går ut på tur.

Powerbanken har även en enklare inbyggd ficklampa. Det ska sägas att denna är långsammare än de andra alternativen på min lista - men fortfarande ett prisvärt alternativ för dig som kommer att vara ute längre perioder utan tillgång till elnätet.


Här på Prisjakt är jag mobil- och surfplatteexpert, något jag verkligen brinner för som den prylnörd jag är. Jag har lång erfarenhet inom detta område, och har tidigare bland annat varit redaktör och iPhone/iPadexpert på MacWorld under flera år. Jag har även lärt Robert Wells att spela piano… på en iPhone. Sedan 2012 har jag varit en Androidanvändare och åtskilliga Nexusar, Samsungs och LG har passerat genom mina händer. Jag älskar ny teknik och är prylgalen och ger gärna råd till dem som behöver det. Så på med tropikhjälmen och häng med så ska vi hitta den bästa lösningen tillsammans, för det är en djungel där ute!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons