Prisjakt

zanoii

Medlem sen 2007-12-25
21
Bidrag
16
Hjälpsamröster
Ubiquiti Networks UniFi UVC-G3-LED
Full Star 1
4
(1)
1 133 kr
z
zanoii
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

OBS! Detta är ingen kamera utan bara LED-ringen som ger kameran längre "mörkerseende". Se PDF på tillverkarens site: https://dl.ubnt.com/datasheets/unifi/UniFi_Video_G3_DS.pdf och sök i den efter artikelnumret. Produktbilden visar kamera+ring, men denna produkt är enbart ringen.

Rajala Pro Shop
Utmärkt
(401)
z
zanoii
21 omdömen
OKRedigerades 8 år sedan

Har tidigare varit negativ pga dålig begagnatupplevelse, men sedan jag har börjat handla mer från dem har min uppfattning ändrats. Det är en bra butik med konkurrenskraftiga priser och engagerad personal. Dock är de låååångt ifrån bäst, av följande anledningar: Det går knappt att ringa till butiken, någonsin. Du kan inte se lagersaldo i butik på webben. Om du handlar på webben kan du inte välja att hämta ut varan i butik. I butiken är det nästan jämt väldigt lång kötid.

Sony MDR-ZX110NA On-ear Headset
Full Star 1
3.4
(9)
426 kr
z
zanoii
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Otroligt känsliga för vind. Fartvinden som uppstår i raskt promenadtempo räcker många gånger för att göra det olidligt att ha brusreduceringen igång. Problemet försvinner om man stänger av brusreduceringen men då kommer man till nästa problem: Ljudet är BEDRÖVLIGT utan brusreduceringen igång. Duger knappt till att lyssna på tal! Förutom detta känns kontakten väldigt vek. Problemen till trots - sitter man mest stilla så fungerar de bra, är rätt trevliga att använda och är sköna på huvudet. Sitter åt bra runt huvudet och dämpar därmed helt ok även utåt så omgivningen slipper störas av det man lyssnar på. Billiga och dugliga, men tror du att du kommer att vilja använda dem utomhus så bör du välja en annan produkt.

Infosite se
z
zanoii
21 omdömen
UtmärktRedigerades 10 år sedan

Inga problem alls! Bra bemötande, hög flexibilitet och bra service. Kommer att använda dem igen.

Logitech Wireless Keyboard K760 for Mac (Nordisk)
Full Star 1
3.7
(3)
z
zanoii
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Själva tangentbordet är av aluminium och ger mycket hög kvalitetskänsla. Tangenterna däremot är plastiga och låter rätt illa. Det må vara utseendemässigt likt apples eget tangentbord men skillnaden i känsla är stor (med reservation att jag inte har använt apples tangentbord på ett bra tag och kan ha förskönat minnet av det). Jag gillar dock den konkava ytan på tangenterna och kommer antagligen att vänja mig fort vid tangentbordet. Mitt har tappat kontakten med min Mac (Mini) en gång varpå jag fick para om det. Anslöt till iPad och ATV2 utan problem och växlar fint däremellan. Valde detta pga två saker som andra tangentbord saknar: Möjligheten att enkelt växla mellan olika enheter (Mac och iPad i mitt fall) samt den enorma fördelen att slippa byta batterier.

Buffalo LinkStation Duo LS-WXL 4TB
Full Star 1
3
(4)
z
zanoii
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Den gör det som krävs: Sparar filer. Den inbyggda torrentklienten funkar bra, även om den ibland missar att stoppa torrents enligt regler. Hade gärna haft möjlighet till fjärrstyrning av den via telefonen. Webbgränssnittet funkar inget vidare på iPhone/iPad. Vill du hacka den så går det. Bara att googla. DLNA-servern är bra, iTunes-servern lite sämre. I övrigt instämmer jag helt och fullt med andersSTHLM nedan.

LG 47LK950N
Full Star 1
4.5
(2)
z
zanoii
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Vissa problem med ljusläckage från bakgrundsbelysningen i hörnen. I övrigt mycket bra och framförallt prisvärd (7000 spänn från Elgiganten under "mellandagsrean" 2011).

Philips 56PFL9954H
Full Star 1
4.6
(9)
z
zanoii
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 15 år sedan

Bilden är mycket bra, formatet är beroendeframkallande. Instämmer i att 16:9 känns begränsat efter att man vant sig vid 21:9. Ljudet är fantastiskt bra. Ambilight förhöjer verkligen upplevelsen. Så det negativa: NetTV är ett skämt. Se det som en gimmick, testa det en gång och glöm det sen, det är helt oanvändbart. Att kolla på film från USB-minne är inte heller helt smärtfritt då formatstödet inte är det bästa. Står att den ska klara H.264 men det är sällan man lyckas kombinera bild/ljudcodec så det funkar. Detta är de enda nackdelarna. Med en blurayspelare eller HTPC är upplevelsen svårslagen. Sen kan man ju alltid diskutera om en femtitusenkronors-tv någonsin kan kallas "prisvärd", men det är en annan femma.

Canon EF-S 10-22/3,5-4,5 USM
Full Star 1
4.6
(14)
6 321 kr
z
zanoii
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 15 år sedan

Plus: Den extrema vidvinkeln inbjuder till kreativitet och bilder med galna perspektiv. Objektivet är skarpt. Fronten skjuts inte ut när man zoomar, och frontringen roterar inte när man ändrar fokus. Dessutom kan man tack vare ring-USM fokusera manuellt när som helst utan att ändra omkopplaren till manuell fokus (så kallad Full Time Manual - FTM). Autofokusen är tyst, snabb och exakt. Mycket hög kvalitetskänsla. Minus: Ljusstyrkan kunde gärna ha fått vara bättre, 3.5-4.5 är inte så kul inomhus. Vet inte om bildstabilisering egentligen behövs på ett så här vidvinkligt objektiv, men jag tenderar att vilja ha antingen IS eller högre ljusstyrka. Objektivet skuggar även kamerans inbyggda blixt, men en universaldiffuser för en dryg hundring löser det problemet. Slutsats: Ett roligt objektiv som utvecklar ens kreativitet. Kanske inte jätteprisvärt nytt, men går att hitta begagnat till bra pris. I 10mm-läget är det inte användbart till "vardagsbruk", men vid 22mm är det *lite* mer allround.

Canon EF 50/1,8 II
Full Star 1
4.6
(93)
1 016 kr
z
zanoii
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 15 år sedan

Plus: God optisk kvalitet: Skarpt, ljusstarkt och väldigt kort skärpedjup. Perfekt för porträtt på en kamera med cropsensor. Passar däremot inte så bra att fånga hela släkten med, speciellt inte inomhus då avståndet blir för kort. Minus: Halvslö och ljudlig fokusering, hög känslighet för motljus samt att man måste koppla om till manuell fokusering för att fokusera manuellt utan att skada objektivet (ingen FTM alltså). Inte den snyggaste oskärpan heller pga att det bara har fem bländarlameller. Plastig byggkvalitet. Slutsats: Mycket prisvärt pga skärpan, ljusstyrkan och det låga priset. Motljusskydd rekommenderas.