Hittade ingen tydlig info huruvida dessa skulle fungera med ett H67-moderkort eftersom det är ett äldre chipset som enligt tidiga spec. bara stödjer upp till 1333Mhz medan nyare QVL säger att det stödjer högre. Detta chipset fick senare även stöd för Ivy Bridge som stödjer högre hastighet på ram. Hur som helst, aktiverade XMP i bios och den satte 1600 mhz och 1.5V och det fungerar kanon. CPU-Z intygar korrekta värden. Har en i7-3770.
Jag måst verkligen dra ner betyget ännu mer, det här tangentbordet är patetiskt. Läs längre ner. Den här datorn släpptes i USA och asien i okt-nov 2014 men bor man i ett tekniskt u-land får man i regel vänta minst ett halvår på produktlanseringar. Först och främst, den är fläktlös! Jag lovade mig själv 2007 när min gamla Dell blev stulen att inte köpa ny laptop förrän det kommit fläktlösa och det är en dröm att slippa höra på en hårfön. Förvänta dig inget mirakel, det är en budgetdator. Detta märks på en ganska assymetrisk plastkonstruktion som all annan prispressad produktion i mittens rike. Men i den här färgen som kallas guld (fast det är silver) ser den oväntat "lyxig" ut. Vad som överraskar mest är skärmen, för att vara TN är den riktigt bra. 1366x768 är på gränsen till tillräcklig arbetsyta men jag ska bara skriva på den och läsa dokument och för det räcker det. Trackpaden är också helt ok, jag har inte använd laptop på många år då jag inte haft något behov så är inte helt bekväm med en trackpad. Den är stor vilket jag tycker är positivt. Behagliga klick, och gester fungerar ok. Två fingrar för scrolling och högerklick. Prestandan är bättre än jag trodde vid "normalt" användande. Facebook är tungrott i både IE11 och FF men inte så man sliter sitt hår. Lättare sidor flyter fint. Alla någorlunda tekniskt insatta vet idag att Chrome är nya IE så undvik Chrome som pesten på en Atom-enhet, både av prestanda- och batteriskäl. Batteritiden är fenomenal. Två skoldagar per laddning. Det som drar ner betyget är tangentbordet. Det är helt klart den största besvikelsen. Det försvinner i regel en bokstav per vart femte ord om man skriver snabbt. Tangenterna har för lång travel enligt mig, kommer man lite snett på en tangent så registreras inget tryck alls, det är viktigt att träffa mitt på tangenten och ha ett tydligt nedtryck. Inte vad jag är van vid. Ska du skriva väldigt mycket måste jag nog avråda dig från den här.
Monterad på i7-3770 (ej K). 10 minuter "small FFT's" i prime95 ger snittemp 64°C, högsta 66°C. Med stockkylaren drog det snabbt upp över 80°C och peakade på obehagliga 92°C. Otroligt imponerande. Idletemp är dock inte lika stor skillnad, inte lyckats nå lägre än 28°C och tror det snittade 33°C med stock. Lättare att montera än vad internet (forum/youtube) ger intryck av. Det blir betydligt lättare att montera om moderkortet ej är monterat i chassit.
Har den i en NUC i5 WYKH, fungerar utmärkt, Windows är färdigladdat på typ 10 sekunder från kallstart. Borde kanske uppmärksamma på de erkända prestandaproblem som 840-serien lider av, jag har dock inte märkt något prestandafall än efter snart 3 månader. Läs här: http://www.sweclockers.com/nyhet/19362-samsung-840-och-840-evo-ssd-lider-av-prestandaproblem
Uppdaterad: Vill bara lyfta ett varningens finger för den som eventuellt förstår vad jag menar. WD's idiotiska påfund intellipark går inte stänga av med WDIDLE3 som det gör på Caviar Green-diskarna. Vad man än sätter för värde gör ingen skillnad oavsett vad WDIDLE rapporterar. Disken spinner alltid ner efter 8 sekunders inaktivitet. För de flesta är nog inte detta nåt som kommer störa men jag använder disken i en musikproduktionsdator och lagrar all inspelad audio på den. Detta medför att disken inte är med direkt (om den hunnit spinna ner) när man börjar spela upp den låt man jobbar med utan tar 1-2 sekunder för att spinna upp först. Uppdatering: Jag fick bytt disken via WD själva och tydligen finns det olika versioner med samma modellbeteckning (WD10JPVX) men olika firmwares. Min första hade fw 22JC3T0 och min nya har 00JC3T0 och den fungerar utmärkt.
Haft detta kort i knappt ett år nu. Ljudmässigt är det mycket bra. Använder det för att spela in sång och instrument i Cubase. Dessvärre är ASIO-drivrutinen inte den mest genomarbetade. Varje gång jag startar Cubase och öppnar ett tyngre projekt går ASIO i taket och man måste öppna kontrollpanelen och ändra latencyn ett snäpp upp eller ner för att CPU-belastningen ska gå ner till rimlig nivå (~40%). Detta sker både i Windows 7 och 8. Däremot har jag inte varit med om att drivrutinen kraschat vilket brukar vara ganska vanligt för USB-kort.
Detta minne fungerar i en NUC i5 WYKH utan problem. Har inte benchmarkat eftersom det känns ganska irrelevant hur minne presterar nuförtiden, allt är liksom snabbt.
En aning obskyrt användningsområde men att köra den som sekundär disk (D:) fungerade otroligt dåligt i en NUC i5 med en 840EVO mSATA som primär med Windows 7 (tyvärr kan jag inte köra 8.1 pga specifik mjukvara). Konstanta mikrofrysningar och muslagg så fort det skrivs eller läses från disken.
Uppdaterat omdöme: Det som funkar bäst att casta från androidenhet är YouTube, TED Talks (vilket var ett mycket välkommet tillskott!) och SVT Play. Det är de tjänster jag använder primärt och alla funkar galant. TV4 lanserade precis cast-stöd för sin app men igår när jag testade gick kvaliten upp och ner hej vilt. Det fungerade dock utan avbrott. Jag använder inte min Chromecast från Chrome på dator längre så jag vet inte hur det fungerar i dagsläget. SVT Play fungerade dock bra för några månader sen.