Prisjakt

bobo

Medlem sen 2001-12-09
444
Bidrag
68
Hjälpsamröster
Eyes Wide Shut (Blu-ray)
Full Star 1
4.1
(12)
89 kr
b
bobo
444 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

I början känns filmen som ett något surrealistiskt relationsdrama där båda parter (Cruise, Kidman) fantiserar och flirtar lite med otrohet på varsitt sätt. Sen vänder storyn och det börjar kännas som om man dras in i någon suggestiv erotisk thriller (fortfarande surrealistisk dock) med någon stort mörkt mysterium bakom kulisserna. Sen vänder det igen tillbaka till början - ett relationsdrama, varken mer eller mindre. Även om filmen lovar mycket - speciellt när Cruise dras in i något där han inte riktigt hör hemma, så faller den ganska platt till slut. När Eyes Wide Shut är som bäst får man vibbar från både Mulholland Drive, The Game och Ninth Gate, men när sidostoryn som aldrig får sin förklaring är betydligt mer intressant än huvudspåret så blir det lite "jaha, var det allt?"-känsla när eftertexterna rullar. Tempot och den något surrealistiska känslan tilltalar mig, men i övrigt känns detta som en av Kubriks sämre prestationer.

Stanley Kubrick Collection (UK) (Blu-ray)
Full Star 1
5
(1)
248 kr
b
bobo
444 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 12 år sedan

Snygg, robust pappbox, med ett fint litet inbundet häfte med bilder och information om filmerna. Alla skivor ligger i samma tjocka keep-case, vilket får boxen mer slimmad och enhetlig. Trevligt. ___ 2001 (10/10): Ett mästerverk. Rakt av. ___ Full Metal Jacket (6/10): Jag och krigsfilmer går inte riktigt ihop, i varje fall inte när de handlar om Vietnamkriget. Gissar att det filmskaparna vill få fram mest av alt är hur meningslöst kriget måste tett sig för de stridande parterna. Lite så jag tycker det är med filmerna också. De är bra - men meningslösa. Av de fyra stora Vietnamkrigsfilmerna tycker jag nog att både Deer Hunter och Apocalypse Now tillför lite mer än Full Metal Jacket. Tror det är mest preferenser, men för mig är detta ingen större hit. ___ Eyes Wide Shut (6/10): I början känns filmen som ett något surrealistiskt relationsdrama där båda parter (Cruise, Kidman) fantiserar och flirtar lite med otrohet på varsitt sätt. Sen vänder storyn och det börjar kännas som om man dras in i någon suggestiv erotisk thriller (fortfarande surrealistisk dock) med någon stort mörkt mysterium bakom kulisserna. Sen vänder det igen tillbaka till början - ett relationsdrama, varken mer eller mindre. Även om filmen lovar mycket - speciellt när Cruise dras in i något där han inte riktigt hör hemma, så faller den ganska platt till slut. När Eyes Wide Shut är som bäst får man vibbar från både Mulholland Drive, The Game och Ninth Gate, men när sidostoryn som aldrig får sin förklaring är betydligt mer intressant än huvudspåret så blir det lite "jaha, var det allt?"-känsla när eftertexterna rullar. Tempot och den något surrealistiska känslan tilltalar mig, men i övrigt känns detta som en av Kubriks sämre prestationer.

Ticket to Ride: Europe
Full Star 1
4.9
(15)
211 kr
b
bobo
444 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Riktigt kul och underhållande. Ganska enkel, men genialisk spelidé. Känns dock lite som att interaktionen med övriga spelare är lite för liten. Blir väldigt mycket att man kör sitt eget race utan att de andra spelarna står i vägen. Samtidigt så gör det att spelet känns väldigt snällt där det är svårt att förstöra (för mycket) för sina motspelare. Kan säkert ses som både positivt och negativt beroende på hur man är som person.

Moccamaster KBC741 AO
Full Star 1
4.6
(114)
b
bobo
444 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 13 år sedan

Droppstoppet är enda svaga punkten på min Moccamaster Clubline. Det är inte automatiskt och det håller inte 100% tätt. Å andra sidan är stoppet mer tänkt att användas i mellanläget för att dra ut lite på bryggningen när man brygger en mindre mängd kaffe än som ett regelrätt droppstopp. Med tanke på detta får det bli ett litet avdrag på betyget. Bara 10 stjärnor istället för 11 som den hade varit värd annars.

Electrolux EKC60052 (Vit)
Full Star 1
3.5
(2)
b
bobo
444 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Fungerar som den ska. Tycker dock att ugnen tar lite väl lång tid på sig att bli varm. Har fått byta tätningslist till ugnen - något som var både billigt och snabbt fixat. Plus för barnsäkring både på ett av vreden (vilket låser hela maskinen så varken plattor eller ugn går igång oavsett hur mycket någon vrider på reglagen) och på ugnsluckan. Samt för den extra glasskivan framför ugnsluckan så ingen kan bränna sig på den.

Foma HG1715
Full Star 1
5
(1)
b
bobo
444 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 13 år sedan

Har tjänat hemmet troget sedan 2006 vilket visar att även en billig centraldammsugare kan vara riktigt bra. Tror vi gav kanske 6000 totalt för basenhet, rör, två vanliga uttag, ett sockeluttag till köket samt 10 meter slang.

All the Boys Love Mandy Lane (Blu-ray)
Full Star 1
3.2
(29)
b
bobo
444 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

På något vis som en lågmäld variant av Scream, fast bra och utan "humorn". Kanske inte alls som Scream då... ...om jag tänker efter.

X-Men - Quadrilogy (UK) (Blu-ray)
Full Star 1
4
(6)
b
bobo
444 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Egentligen inte alls min typ av filmer, men kunde inte motstå boxen när priser var rätt. Måste säga att jag blev positivt överraskad. Hade sett första filmen tidigare (och även X-Men: First Class som inte är med i boxen - men som är väldigt bra) och tycker den är den svagaste länken i serien. X-Men 2, X-Men - The Last Stand och X-Men Orgins Wolverine får samtliga en 7:a (även om den är ganska svag i fallet The Last Stand som har lite för många fåniga one-liners). X-Men, första filmen, får nöja sig med en 6:a. Inget öht fel med bild och ljud. Riktigt kul att dra upp volymen ordentligt och njuta.

The Mist (Blu-ray)
Full Star 1
3.6
(74)
b
bobo
444 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Ha! Jag hade alltså gett denna en fyra i betyg innan?! Den är ju riktigt bra. Precis så som en Stephen King-filmatisering bör vara - med klassiska King-skådisar och stereotypa King-karaktärer. Kan väl personligen tycka att slutet är lite väl grymt, och det går inte att komma undan med att utgåvans bildkvalitet inte är helt 100 även utan pixelfelsproblemen ofta nämnda (missade dem faktiskt helt denna gång som jag kollade filmen). Men ljudet, handlingen och helhetsintrycket är riktigt, riktigt bra. Höjer från en blek 4 till en betydligt mindre blek åtta!

HQ MOUNT-IR8
Full Star 1
2
(1)
b
bobo
444 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Funkar acceptabelt. Tar emot signalen (visar tydligt med en liten diod att den fått en signal) men missar ibland att få signalen vidare till min HTPC som står undangömd (Antec Fusion-låda med sitt inbyggda IR-öga). Det fungerar dock tillräckligt bra för att jag ska vara nöjd; Ett knapptryck på tio som jag kanske måste göra om. EDIT: Glöm det jag skrev ovan, det fungerar inte alls tillräckligt bra. Betydligt oftare än ett knapptryck på tio som måste göras om och det börjar bli ett rejält irritationsmoment. :(