Fruktansvärt ljud. Jag skulle ersätta min halvstökiga installation. Jag har haft en gammal Sonos Play 5 i hörnet av rummet en meter från TVn, vilket har låtit bra men det har varit störande på tre sätt, Sonosen är ful, osmidig och den som sätter sig närmast högtalaren klagar på för hög volym. Sonos Play 5 har visserligen erkänt bättre ljud än Sonos Bar. Att en 10 år gammal högtalare med fler funktioner som då kostade 3 gånger så mycket, har 20 gånger bättre ljud gör Sony HT-SF150 till EJ prisvärd. Jag testade enbart musik via bluetooth med de olika förinställda ljudkonfigurationerna. Det räckte inte för att klara kriteriet skapligt ljud för musik. Den låter sämre än nästan alla högtalare jag har haft. Till och med sämre än Creative D200. Den råkar bara bättre än Creative D80 och batterihögtalare så som JBL Click 2. Det finns mycket annat att välja på. Vem vet mitt exemplar kanske var defekt.
Riktigt kul och välgjord. + Det var 6-åringen som byggde den. Visserligen är han bara i bok 3. Det tog honom två dagar i karantän att bygga, med sparsam hjälp. Han älskade det. - Det är kul att det finns med en snövit uggla (Hedwig) men det medför en anakronism. - 6-åringen klagar på att dekalerna på omslaget och i instruktionen skiljer sig en aning från dekalerna i setet. Plankorna har ju inga spikar, han överväger att kontakta LEGO för att framföra klagomålet.
Denna typ av luftfuktare är de mest effektiva. De kallas ibland evaporationsveke-luftfuktare och skiljer sig från ultraljuds-luftfuktare främst genom att luften fuktas utan att ett synligt vattenmoln sprutar ut och att den är många gånger mer effektiv. Den här typen av luftfuktare får på samma tid ut minst tio gånger så mycket vatten i luften som de ultraljuds-luftfuktare vi har hemma. Vi har ett stort hem och använder fortfarande ultraljud som komplement, men de kan inte ändra klimatet i hela huset som den här typen kan. Konstruktionen är enkel. Den suger upp vatten i filtren och fläktar luften ut från filtren, varpå vatten kontinuerligt avdunstar och sugs upp på nytt. Den har också en hygrostat som kan ställas in på 4 olika nivåer relativ luftfuktighet alternativt kontinuerligt på. Den har flera fläktlägen, (Jag har bara på högsta och den har inte stört mig.) Ljusdioderna har tre två styrkelägen samt av. Denna är olämplig om du enbart vill fukta luften närmast där du sitter. Däremot är den mycket bra för att hålla ett bra klimat över tid när luften är mycket torr. Ventilationen i vårt hus tar in ganska mycket luft utifrån vilket gör inneluften extremt torr under kalla vinterdagar. Jag har inte hittat så många luftfuktare i Sverige med den här tekniken. Jag rekommenderar främst den här tekniken, Det kan dyka upp en liknande som är mer prisvärd eller lite enklare att fylla på (Den är inte svår, men det finns enklare utomlands)
Jag har använt dessa främst till ljudböcker och poddar en månad eller två. Jag har också tidigare ägt 3st Roxcore Flow U som denna ersatte. De är helt ok om du enbart ska lyssna på prat och är beredd på att hela tiden anpassa dem så att de inte trycker öronen såriga. De kan ej användas för telefonsamtal eller musik. + vadderad bygel (En förbättring mot föregångaren) + metallbygel, verkar mer hållbar. (En förbättring mot föregångaren) - trycker platt på öronen, efter 45 min är det outhärdligt. (En försämring mot föregångaren.) - mikrofonen är obruklig för samtal över bluetooth, (Precis som föregångarna) - Vid lyssning på musik med loudness, bredare ljud hörs mycket distorsion på röster. Obrukliga för lyssning på musik. (Detta är en enorm försämring från Flow U)
Mycket prisvärd Jag har erfarenhet av många skärmtillverkare och däribland Philips. Problemet med no signal är ett gammalt vanligt fel som följer med automatisk källa. Alla skärmar jag har haft med avkänning av källa har haft begränsning av vilka menyer man kan nå innan den identifierat källan. Enbart språkmenyn går att nå utan identifierad källa. Den automatiska identifieringen fungerar inte när du rycker en kabel och sätter i en annan, utan den funkar ibland när du startar datorn i början. Lösning: innan du drar ur en kabel ställer du manuellt om skärmen till önskat gränssnitt och bekräftar ändringen. Autodetect är en bluff och en epic fail! Tillägg: Jag har nu äntligen sett att åtminstone några skärmtillverkare har fixat sina menyer så att källa-menyn är den enda man kan komma åt när skärmen inte känner av någon källa istället för språkmenyn! Annars är den skitbra!
Jag har just installerat två stycken i hemmakontoret. De är nätta, snygga och tillräckligt bra till ett bra pris. Jag använder båda DP-ingångarna (varav den ena är en mini DP) beroende på vilken dator som är inkopplad. Det är smidigt att byta ingång i skärmens meny, den är mycket enkel att använda. Min laptop kopplar jag med Thunderbolt 3 till en dockningsstation som ska kunna kopplas till två skärmar, men den vill för mig enbart koppla till en skärm åt gången. Lösningen blev att koppla från dockningsstationen till den ena skärmen och sedan ansluta den andra skärmen med DP-kabel mellan den första skärmens DP-ut och den andras ena DP-in, samtidigt som jag aktiverar "Daisy Chain" på den första skärmen. + Daisy Chain - DP utgång + Enkel skärmmeny + Två DP-in (visserligen är den ena mini DP av någon anledning, men det följde med en "mini DP-DP"-kabel - Jag är inte säker på att jag tycker om att alla portar sitter så långt in på den relativt tjocka bakpanelen. De sitter också ganska trångt. Det funkar. - Bakpanelen är ganska tjock vilket kan göra det svårt att montera skärmarna på tillräckligt långt avstånd om bordet är grunt. Övrigt: Jag använder inte skärmfoten, fast jag monterade den en kort stund. Den funkade fint och var stadig och lätt att montera, demontera. I huvudsak ska jag använda båda skärmarna när jag jobbar hemifrån, men även min fru ska kunna använda skärm 2 och jag skärm 1 när vi båda behöver lite större skärm samtidigt. Det finns billigare skärmar med en aning sämre ljusstyrka och lite större kanter, som i övrigt är lika bra. Exempelvis "Philips 272B8QJEB" som jag har två på jobbkontoret.
Plottrig och instabil. Mycket sticker ut åt alla håll på den här och sitter inte riktigt fast. Är barnet ett hardcore-fan av Ninjago och kan hålla reda på grejerna är den väl bra. Den innehåller mängder med specialdelar som inte påminner om klassiskt lego. Barnet själv säger: - Den är jättesnygg - Rolig, men klurig att bygga.
Jag har just köpt och konfigurerat två sådana här till firman. De ska användas måttligt till enkla uppgifter. Jag köpte dem på prov eftersom de är ca 1.000 kr billigare än det segment jag brukar köpa. + Billig + inte så fancy - Klistret efter etiketterna går inte få bort (på den dyrare var det busenkelt) - Den slamrar rejält när man använder touchpaden. - Den är lite tjock, ok om man inte ska släpa med den. Härom veckan köpte jag och installerade en ASUS F512UA-EJ268T som var mycket finare och verkar mer välbygd. Den skramlar inte lika mycket som de här. Den kostar 1.000kr mer.
Välbyggd och nätt. Den är bara lite plastig i finishen utan att skramla. + Klisterlapparna går att få bort utan att klistret sitter kvar. + Relativt billig + Mycket smal kant runt skärmen - Datorn kan ej laddas via USB-C
Den fungerar nästan inte alls! Jag får upp bilden på skärmen, men ingenting annat fungerar. Jag har laddat ner och installerat alla drivrutiner de har på produktsidan, men det hjälper inte. Jag får USB-hubben att fungera då och då när jag startar om datorn efter att ha anslutit den. Jag har just köpt en Deltaco-docka för småpengar och kolla att det inte är datorn det är fel på...