Prisjakt

m0t04u

Medlem sen 2005-01-24
50
Bidrag
9
Hjälpsamröster
Apotea
Utmärkt
(500+)
m
m0t04u
50 omdömen
UtmärktRedigerades 7 år sedan

Snabbt billigt enkelt

Eve Systems Energy Smart Plug EU
Full Star 1
4
(11)
499 kr
m
m0t04u
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Fungerar riktigt bra jag är nöjd. Jag har min ATV4 som hub hemma sedan tidigare och är lite osäker på vilka +nedan som faller bort utan hub. Listar plus och minus: +Väldigt enkel och snabb installation. Ett av stegen skannar man in produktkoden med kameran för att länka produkt med din app istället för att man skriver in koden. Gillar att de tänker på sånt. +Apple HomeKit kompatibel. Viktigt om du vill kunna samla olika märken under samma app och scen. +Siri. Testade med telefonen i fickan: "hej Siri, släck lampan". Funkade klockrent. +Manuell knapp för på/av om du inte har telefonen nära. +Med hub (ATV4 eller iPad) kan strömbrytaren aktiveras/kollas etc från distans. Tex. Kolla om strömmen till kaffebryggaren är av. Sätta på lampan i vardagsrummet osv. +Scener går att ställa in i Elgatos app eller HomeKit. Tex "På" när det är skymning/jag kommer hem/viss tid eller när något annat sker i en annan smart klient. Jag har Elgato Eve Room som möter luftkvalité, temperatur och luftfuktighet. Jag kan som exempel sätta strömbrytaren till en bordsfläkt och skriva in att strömbrytaren ska sättas på när temperaturen stiger över 24 grader och av under 20 grader. +Som bonus mäter den energin. Man kan lägga in sitt kWh pris och kolla vad en pryl drar i standby-läge och få en årskostnad presenterad. Min Sonos play 5 kostar 89kr/år i standby-läge. -Lite stor, inte jättesnyggt med en vit klump i strömbrytare som sitter väl synligt. Ska man ha endast till lampor kanske Philips hue är bättre val? -Något dyr, jag gav 395 kr vid -100kr prissänkning vilket känns som smärtgräns. Hade de kostat 300 hade jag köpt ytterligare två till direkt. :) Rekommenderas

Siemens SN678X46TE
Full Star 1
5
(1)
m
m0t04u
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 7 år sedan

Vi bytte ut vår fristående Siemens SN46T297SK till denna inbyggda Siemensmaskin vid köksrenovering. Vi var jättenöjdda med vår förra maskin fast betalade mindre än hälften så mycket som denna kostar. ca 4500kr. Denna gav vi runt 11 000kr för. - Denna upplevs lite mindre än vår gamla, men det är nog på grund av att den är inbyggd. + Torkningen är det stora lyftet. När vi öppnar maskinen efter diskningen är klar väller det inte ut någon ånga alls och all disk är verkligen torr. + Display-lampan mot golvet är också väldigt bra, den visar den informationen du behöver. + Bra också att man ser tiden diskmaskinen är klar när man väljer vilka program man ska köra, inte bara hur lång tid det ska ta. - Lamporna i maksinen tillför inte jättemycket - Sätta igång maskinen med app är lite meningslöst så länge de inte får till att man kan stoppa i och ta ur disken via app. Den borde bli Apple Homekit kompatibel så kanske man kan få ut lite mer. - Vi har valt språk Svenska, men ändå dyker det ibland upp Tysk text i displayen. Vi är nöjda, speciellt med torkningen och att det inte ångar.

Philips Hue Tap
Full Star 1
4
(5)
549 kr
m
m0t04u
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Att den är sladd och batterilös är riktigt coolt. Skönt ibland att tända/släcka utan telefon/Siri. Men jag saknar fler inställningsmöjligheter. Jag har inte fått till fler val beroende på antal knapptryck som tidigare recension. Hittar inget om det när jag googlar. Det går inte heller välja en lampa per knapp, man måste välja hela rum. Vi som har flera lampor i vardagsrummet vill inte tända hela rummet varje gång. Jag får dela upp rummet i två rum för att få det att funka. Hoppas på uppdatering i appen så detta funkar i framtiden.

CTC Safir 300 L
Full Star 1
5
(1)
m
m0t04u
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 7 år sedan

+Bra storlek +bra utrymme under vid vattenkopplingarna +luckor på sidorna vid vattenkopplingarna som är enkla att öppna upp eller sätta tillbaka. Jag satte slang från säkerhetsventilen ut genom luckan bort till närmsta brunn. +levereras med inkopplad elsladd ca 2m som är klippt på änden. 2 faser + jord. +var enkel att installera av VVS-killarna. +klarat sig bra energimässigt i tester. -saknar helt temperaturvred eller display. (Temperaturen ut till kranarna justeras genom medföljande blandningskran som sitter monterad)

Arlo Pro VMS4230
Full Star 1
3.8
(31)
m
m0t04u
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 7 år sedan

Köpte för kampanjpris 4500kr. Blir då 2250kr per kamera som är ungefär samma som konkurrenterna. För tillfället var det denna produkt som hade samtliga tre för mig viktigaste funktionerna. Larmsiren, tvåvägskommunikation och geofencing. Jag är nöjd som helhet. Jag har mina två kameror ute på fram och baksida. Bra bild dag som natt. Att ljudet även spelas in gör känslan mycket bättre när man kollar av inspelade klippen eller livekamera. Kommer sannolikt utöka med fler kameror framöver. Riktigt bra med 1 vecka gratis molntjänst och möjligheten att spara lokalt på egen hårddisk kopplad till centralmodulen (har inte testat). Hade varit omöjligt att behöva fånga varje rörelse live. Bra batteri också. Har haft dem ett tag och testat en hel del utan att batterinivåstatusen visar någon sänkning. Laddare medföljer. Några minus finns såklart men mest mjukvaromässiga. Sammanfattar plus o minus: +Larmsiren (aktiveras med app eller automatiskt) +Tvåvägskommunikation +Geofencing (känner av när din telefon finns nära och stänger av kamerorna, det går att vara flera kopplade användare och kombinera med tidsschema för tvingad på/av) +ljud och högtalare på varje kameraenhet +bra bild +bra mörkerseende +gratis molnlagring 1v +möjlighet att lagra lokalt +uppladdningsbara kameror -ibland fördröjning på att kameran noterat rörelse, går man förbi är man halvvägs förbi. Inte alltid dock. -går inte ställa in på kamerabilden vilka områden som ska notera rörelsen -fördröjning i ljud och bild. Kan vara pga mina kameror sitter en bit från centralmodulen med golv och yttervägg emellan. -geofencing buggar lite. Fruns telefon visar "ej i zoon" fast den är det ibland. Jag får spara om inställningarna. -lätta att plocka ner av obehörig. Stöldrisk. Rekommenderas

Eve Systems Room
Full Star 1
3
(4)
m
m0t04u
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Min första pryl i kategori smart hem. Har haft den i endast två dagar men jag är hittills nöjd. Kul och nyttig info om hur husets luft beter sig. Helt ok uppföljningsstatistik med tydliga kurvor och möjlighet att jämföra förgående dag, vecka, månad och år. Mäter inte bara luftens syrenivå utan totala kvalité vilket skiljer från vissa andra luftmätare till smarta hem. Är Apple HomeKit kompatibel så jag gjorde min Apple Tv till hemhubb och kan därmed komma åt mät-informationen även när jag inte är hemma. Krävde lite googlande för att få det att fungera. Min lösning var att göra tvåfaktorsautensiering aktiverat i iCloudinställningarna på iPhonen och länka ihop den med ATV. Minus är att dosan saknar fästanordning för vägg/tak så det är inte lätt att hitta bra plats där den ska ligga ostört. Kanske på grund av att den helst ska placeras i mitten av rummet en bit från golv, vägg o tak? Men ja problemet är fortfarande placeringen. Jag är som sagt nöjd och blir sugen på att fortsätta bygga ut smarta hemmet. Edit: Batterierna skulle räcka ca 1 år. Fått nu fått varning för låg batterinivå 3 månader senare.

Supra Headphones Nitro Wireless In-ear
Full Star 1
3.8
(88)
699 kr
m
m0t04u
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Först och främst köpte jag dem på kampanjpris -50%, 450kr istället för 899kr. För det priset på 450kr är jag väldigt nöjd med ljudbilden och medföljande pluggar hittar jag de man mosar till likt häftmassa och petar in i öronen. Typ den enda sortens in-ear plugg som funkar bra i mina öron utan att ramla ut eller släppa in eller ut för mycket ljud. MEN par nr ett slutade volymkontrollen fungera inom reklamationstiden och nuvarande par nr 2 har inom ett år fått glapp som gör att ljudet försvinner i ena luren om 3,5 mm pluggen vidrörs. Vilket händer konstant i fickan. Ska försöka få dessa utbytta också. För 450 får jag inget ljudmässigt bättre men jag är missnöjd med kvalitén. Ser att det är fler än jag som fått reklamera dessa så det känns som Supra gjort bort sig lite. Själv hade jag högt förtroende för märket genom att vara trogen Suprakabel-kund. 900kr är de absolut inte värda kvalitetsmässigt. Mina nästa lurar blir slutna sladdlösa over ear lurar i 2-3,5 k klassen. Känns som man får mer för pengarna.

Siemens SN46T297SK Vit
Full Star 1
5
(8)
m
m0t04u
50 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Vi tyckte nu (mars 2014) var dags att byta den 20 år gamla diskmaskin "Siemens Lady" som följde med huset vi köpte för 2 år sedan (inget namn som skulle klinga bra i dagens jämställdhetsdebatt). Jag forskade en hel del innan köp efter den mest prisvärda maskinen och tror jag prickat rätt. Vi betalade 4050 kr när Elgiganten hade 22% kampanj på vitvaror. +Skinande ren disk, jättestor skillnad mot förra maskinen när det gäller blänkande rena saker (tror disksalt och glansmedlet hjälper en hel del) +Ekonomisk +Tyst -Vi som har stora tallrikar måste ha glas/kopp-hyllan på ett högre inställningsläge och därför får våra vinglas inte plats rakt stående. Bestickhyllan tar plats på höjden, men ger utrymme på tallriks-plan. -Eco funktionen tar 3 timmar 15 minuter. Men det kanske är normalt.. Rekommenderas

Byggshop
Utmärkt
(500+)
m
m0t04u
50 omdömen
UtmärktRedigerades 10 år sedan

Köpte LVI-element från Fyndmax. Bra pris, gratis frakt, hemkörning till dörren (dagtid). Allt fungerade precis som lovat.