Prisjakt

Sir_Dudebro

Medlem sen 2013-02-06
44
Bidrag
38
Hjälpsamröster
Be Quiet! Dark Rock Pro 3
Full Star 1
4.3
(3)
S
Sir_Dudebro
44 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Det finns kanske kylare som är snäppet bättre vad gäller att hålla temperaturen nere på högeffekts-CPUer, men vill man ha mesta möjliga kylning för minsta möjliga decibelnivå är den här svårslagen. Den håller ledigt en i5-2500K @ 4.2GHz lagom sval med fläkten på lojaste läget, vilket i mitt Bitfenix-chassi bakom bildskärmen betyder att jag bara hör ett svagt svischande när bruken tuggar BOINC-jobb. Petar jag på musen så att BOINC stoppar så är datorn ljudlös, jag vet inte ens om något roterar där inne. Spelar jag spel så hör man bara mitt ASUS GTX970 Strix, och det är ett ganska tyst kort ändå. Den håller också en 80W Xeon E3 sval, där satte jag aldrig dit kylarens fläkt, men jag drog en pappkanal till chassifläkten så den är inte helt passivkyld. Tyst är den i alla fall. Jag drar av en stjärna för att kylaren är så jämra stor att den knappt får plats i ett vanligt ATX-chassi, och en stjärna för att den inte är allra bäst när det gäller ren kylförmåga. Om man struntar i ljudvolymen utan bara vill ha max kylning så finns det bättre. Marginalen är dock inte enorm.

Gigabyte GA-J1800N-D2H
Full Star 1
2.3
(8)
S
Sir_Dudebro
44 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Funkar felfritt. Men man skall ha klart för sig att denna "Celeron" egentligen är en Atom, och märkbart långsammare än den gamla 1037U på i princip allt. Orkar inte riktigt hantera 1080p-film, så man lär ha ett diskret grafikkort. Duger alltså till hemserver men inte som HTPC utan något i sockeln.

LG 42LB561V
Full Star 1
4.1
(8)
S
Sir_Dudebro
44 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Sämre än vår gamla 37LG550. Litet mer urtvättad bild, med undantag för "helt svart" som verkligen blir helt svart istället för aningens grått. Det är inte en "smart-TV" vilket uppenbarligen betyder att den har långsammare chips, för hög-bitrate 1080p-filmer som den gamla TVn klarade galant har den här problem med. Det blir hack, frysningar och artefakter. Fotstöden är enkla så den kan inte vridas eller tiltas out of the box. Den har 400x400 mm VESA-fäste, rätt många armar tar inte mer än 200x200, och kontakterna sitter mitt på baksidan så de täcktes i viss mån av den arm (+adapter) vi hade. Måttligt imponerad, även om den var billig.

Moser 1400-0278
Full Star 1
4.2
(54)
S
Sir_Dudebro
44 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Klipper bra, vibrerar extremt mycket. Man drar sig för att använda den, för man tappar känseln i fingrarna efter en stund. Distansgafflarna var också väldigt vassa i änden, kändes inte skönt i hårbotten. Nej, det blir till att prova med något annat.

LG NB300
Full Star 1
4
(3)
S
Sir_Dudebro
44 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Nej. Eller för att förtydliga: med SPDIF/TOSLINK optisk anslutning så spelar TV och soundbar simultant så man måste ratta ljudet med båda fjärrkontrollerna. Eller så kan man dra ner TV till noll och bara använda soundbar varpå ljudkvaliteten blir sämre eller ungefär lika som TV utan soundbar. Med 3.5mm-ljudsladd kan man dra soundbaren till maxvolym och styra med TV-kontrollen men som sagt - ljudet är ungefär ekvivalent med vad vi redan hade i TVn. Baselementet är rätt klent även uppskruvat max. Om man har en LG TV från typ 2014 och framåt som är utrustad med LG Sound Sync så kan man styra soundbar genom TVn så det räcker med en kontroll, men fan om jag lyckas hitta vilka modeller som stöder detta. Inte vår LG från 2011 i alla fall. Med optisk anslutning så blev det också lagg - en fördröjning på ljudet som man skall kunna justera bort på något vis i TVn, men nu ville vi ju inte använda den optiska anslutningen så... bah. Förut hade vi en hyfsat billig Altec Lansing 2.1 datorhögtalare kopplad till TVn. Den visade sig vara mycket bättre än denna soundbar.

Corsair Hydro H60 V2 120mm
Full Star 1
4.3
(13)
S
Sir_Dudebro
44 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Jag har luftkylare som kyler bättre och låter mindre, men de väger då ett kilo och fyller hela lådor. Den stora förtjänsten hos denna är att den är relativt liten och smidig och inte tynger ner moderkortet, vilket är bra om man kånkar runt på datorn ofta. Prestanda är adekvat för en stöddig CPU, om man låter bli att idiotjaga de där sista hertzen. Jag hade uppskattat om slangarna var litet mindre stela, men det är bara ett problem om man vill krama ner den i en pyttelåda.

SilverStone Milo ML05 (Svart)
Full Star 1
4.7
(3)
730 kr
S
Sir_Dudebro
44 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 10 år sedan

Välbyggt och lättmekat chassi. Behagligt stadig plåt. Litet knöligt att få kablaget från SFX-PSUn att inte knuffa loss SATA-kontakterna på SSD:arna, för allt möts i en korsning där. Gedigen.

PNY Quadro K620 DP 2GB
Full Star 1
5
(1)
2 028 kr
S
Sir_Dudebro
44 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 10 år sedan

Snabbare än förra generationens Keplerbaserade Quadro K2000 som kostar tre gånger mer, drar så litet ström att den klarar sig på sockelns försörjning, jag vet inte om fläkten arbetar nånsin för jag hör den inte, får plats i små chassin - vad finns det att inte älska? Klarar till och med medeltunga spel på medelhöga inställningar och medelstora skärmar.

ASRock E3C226D2I
Full Star 1
4.2
(5)
S
Sir_Dudebro
44 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 10 år sedan

Jag letade efter ett mini-ITX-moderkort som pallar ECC-minne, har en PCI-Express 16x samt USB3 för en liten Xeon CAD/FEM-burk. Den här såg bra ut. Det var den också, men man bör notera att det saknar 3.5mm-uttag för hörlurar och mikrofon. Så imorgon lär jag åka och köpa något USB-baserat. Det är ett serverkort, med dubbla nätverksanslutningar och IPMI och iKVM och IPMB och andra tjofräser som vanliga fotsoldater inte känner igen. Jag har bara använt det en dag så jag kan inte svara för kvalitet och livslängd, men det ser noggrannt tillverkat ut.

Be Quiet! Shadow Rock 2
Full Star 1
4.4
(5)
1 158 kr
S
Sir_Dudebro
44 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 10 år sedan

Väldigt tyst och kyler utmärkt min i5-2500K @ 4.4 GHz till 61-62°C. En enorm koloss, men ganska enkel att montera bara man kommer på tricket och struntar i manualen: 1 - Montera bakplåten med sina skruvar och motstående plastclips på moderkortet. 2 - Montera byglarna (för Socket 1155 i mitt fall) och dra i alla muttrarna på skänklarna. 3 - Trä muttrarna på skruvstosarna och dra åt skruvarna från baksidan moderkortet. Voilá! Mycket enklare än att göra som manualen antyder och försöka pilla på muttrarna med kylblocket påträtt på skruvarna. Jag drar av en stjärna från full pott för att man måste montera loss moderkortet alls, och för att kylaren är VÄLDIGT stor och knappt får plats i en del chassin.