Detta är ett mycket bra chassi för en entusiast-pc som ska vara både flexibel, högpresterande och snygg. Här är en jämförelse med Corsair Obsidian 800D, som jag också äger. Carbide 500R är ett mellanstort chassi, till skillnad från det absurt gigantiska Obsidian 800D. Trots det mindre formatet har 500R de flesta fördelarna som storebror har. Det som främst saknas är den smidiga hot swap-lösningen för diskar. I övrigt är 500R i praktiken lika rymligt och flexibelt att bygga i. Kylningen är faktiskt betydligt bättre hos 500R. De två fläktarna i fronten, samt den jättestora på sidan hjälper verkligen till att sänka den omgivande temperaturen kring grafikkort och processor. Tänk dock på att detta chassi inte dämpar ljud speciellt bra, då det är extremt öppet i och med de stora ventilationsöppningarna. Vill du ha en tyst dator, se då till att välja tysta processorkylare och grafikkort. Mitt enda bekymmer är att hårddisklampan inte fungerar. Jag vet inte om det är fel på dioden eller kabeln. Det moderkort som sitter i har tidigare använts i en annan låda, och där lyste lampan som den skulle. Detta är för mig en bagatell, och jag orkar inte begära utbyte av lådan, men likväl en kvalitetsbrist från en leverantör som tidigare alltid levererat 100% (förutom någon enstaka trasig minnesmodul).
Något tystare och betydligt svalare än mitt Asus GTX 580 DCII.
Tyst och sval serverdisk. Jag har fyra stycken i min ESXi-host. Det svider dock att betala det höga priset för dessa diskar, då vanliga desktop-diskar egentligen har tillräckliga prestanda för mig. Tyvärr funkar desktop-diskarna inte i hårdvaru-raid, då det inte går att slå på TLER i dessa längre.
Uppdatering 2012-05-07: Med Android 4 har denna tablet blivit ännu bättre. Nu går den även att använda som telefon i originalutförande. Tidigare var man tvungen att installera .apk-filer för detta. Uppdatering: I och med mjukvaruversion B016 är den största bristen åtgärdad: responsen hos pekskärmen. Jag höjer därmed mitt betyg från 7 till 9! Jag har nu sålt min Galaxy Tab P7500 10.1, då den inte har några fördelar över MediaPad. Ursprungligt omdöme: Detta är mig veterligen den första sjutumsplattan med dubbla kärnor och 1280 gånger 800 i upplösning. Den som väntar på Samsung Galaxy Tab 7.7 kanske borde kolla in denna? Jag jämför här med den Samsung Galaxy Tab 10.1 som jag använt i fyra månader. Fördelararna är främst: Behändigt format. Reptålig unibody i metall. Standard Android 3.2 utan en massa onödigt tjafs. Samsungs Touchwiz är rätt OK, men standard är bättre och mindre buggigt. Fantastiskt bra bild på skärmen. MicroSD-plats. Standard micro usb-anslutning. Mycket bra pris. Nackdelen är allmänt dålig finslipning. Något ska väl motivera det låga priset. Mer specifikt: Dålig respons från pekskärmen. Ibland måste man trycka flera gånger. Ganska mycket brus i ljudutgången. Duger för film, men är egentligen inte acceptabelt för musik. Den lägsta intällningen för ljudvolym är aningen för hög för mig. Den lägsta nivån på skärmens ljusstyrka är för hög för ett helt mörkt sovrum innan man ska sova. Har fel APN-inställningar för mobilt bredband från Tre (data.tre.se funkar bara för telefonabonnemang). Man måste lägga in de rätta (bredband.tre.se) manuellt för att det ska funka. Kan inte ladda via micro usb-anslutningen. Den medföljande laddaren är ganska klumpig. Kameran sticker ut på baksidan. Litet inbyggt minne. Väldigt dåliga inbyggda högtalare. Ingen SMS- eller telefonfunktion. Kommer jag att sälja min Galaxy Tab? Jag har inte bestämt mig ännu. Samsungs pekskärm är överlägsen, men på grund av storleken har jag knappt tagit med mig den någonstans. Mediapad får plats i jackfickan och kommer att användas betydligt mer. Än så länge behåller jag båda.
Dessa hörlurar är fantastiskt bra. Här är mitt omdöme efter två dagars intensiv användning. Ljudkvalitet: Mycket tydlig och relativt neutral ljudbild. Det går att höra detaljer i musiken som inte alls framträder i billigare hörlurar. Även spridningen i rummet (soundstage) är i högsta klass. Bas-fanatiker som gillar en kraftigt överdriven bas blir nog inte imponerade, men jag som gillar en mer normal bas är mycket imponerad av tydligheten i attacken hos basen. Komfort: Lurarna sitter väldigt bra i mina öron med de mellanstora "oliverna" (silikon). Skumpropparna och de konstiga vita passar mig inte alls. Själva huset hos hörluren fyller mitt ytteröra helt. Har man väldigt små öron kanske det blir trångt. Sladden som ska träs upp bakom örat gör dem lite krångligare att ta på sig än vanliga lurar som bara har sladden hängande. Man vänjer sig dock vid detta, och när luren väl sitter på plats är det väl värt det lilla extra besväret, då de inte trillar ur i första taget. Byggkvalitet: Husen till lurarna är väldigt gedigna och känns oförstörbara. Sladden verkar kunna förtöja fartyg. Att den dessutom är utbytbar är pricken över i. Lurarna borde hålla för ett antal års daglig användning. Den svagaste länken är röret där ljudet kommer ut. Prisvärde: Detta är oerhört subjektivt. Om du har råd och är en kräsen lyssnare som leter detaljer i musiken är de värda varenda krona.
Mycket trevlig hårdvara med bra prestanda och kvalitetskänsla. Mjukvaran, då? Lanseringstitlarna är bättre än förväntat. Jag har än så länge skaffat Rayman Origins (lika bra som på PS3), MotorStorm RC (intressant cross play med PS3, men inte så intressant i övrigt), Mutant blobs attack (skönt plattformsspel i indie-stil), Super Stardust Delta (mycket vanebildande, men kanske inte så lång hållbarhet) samt Everybody's Golf (supertrevligt). Redan med dessa lanseringstitlar är spelupplevelsen klart bäst hittills bland handhållna spelkonsoler. De innovativa kontrollmetoderna (sixaxis, touch på baksidan) ger jag dock inte mycket för. Jag spelar med dessa avstängda när så är möjligt. Ett minus är dock att systemprogramvaran är lite ofärdig med en del buggar. Till exempel går det inte att starta Minis som man fått gratis via PlayStation Plus (ger alltid felmeddelande C1-2858-3). Samma Minis inhandlade till normalpris funkar dock! PS One-spel stöds heller inte för närvarande, och det är okänt om stöd kommer. Ska man köpa 3G- eller WiFi-versionen? Jag tycker det är dåligt att inte alla funktioner som går att köra över WiFi är tillgängliga via 3G. Detta drar kraftigt ner värdet av 3G-funktionen. För mig är WiFi helrätt, då jag inte är så intresserad av sociala funktioner när jag spelar. Sammanfattningsvis är detta en värdig efterträdare till PSP som höjer ribban rejält. Dedikerade handhållna spelmaskiner är definitivt inte döda, trots billiga smartphone-spel. Åtminstone inte för riktiga spelentusiaster som vill ha en djup spelupplevelse och bra spelkontroll.
Skärmen är helt fantastisk, och största anledningen till att jag köpte denna produkt. Nu kan jag äntligen läsa tidningar i Zinio utan att behöva zooma in. Även Kindle-appen, webbsurf och HD-video drar nytta av den höga upplösningen. Trist att vikten ökat. Det är i och för sig inte så konstigt med tanke på att de stoppat i så mycket batteri, mer än många notebook-datorer. Jag hade faktiskt föredragit kortare batteritid och lägre vikt.
Bra kontroller som funkar fint i ESXi. Nackdelar är dock ganska hög värmeutveckling, samt att den är svår att övervaka inifrån ESXi.
Tyst och trevlig desktop-disk. jag kör två stycken i Windows mjukvaru-raid1 för videoredigering, och prestanda är fullt tillräckliga.
Kanske den bästa videokameran överlag i konsumentklassen nu, och definitivt den allra bästa i svag blysning. Det enda man kan klaga på är priset. Kameran saknar tyvärr 1080p50, vilket Panasonic och Sony har, men det läget är inte så användbart ännu, då det knappt går att redigera och spela upp.