Prisjakt

nipe

Medlem sen 2007-08-21
105
Bidrag
36
Hjälpsamröster
Logitech MX Master
Full Star 1
3.7
(53)
1 300 kr
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Jag började med Microsofts Intellimouse Explorer och har sedan ägt nästan alla i Logitechs MX serie och min favorit just nu är MX1100. Jag ser MX Master som en fortsättning på den serien. Jag har använt den i ca ett halvår så har bildat mig en ganska god uppfattning. Först det negativa. - Formen. MX Master är egentligen inte direkt dålig men det är något som gör att det inte känns helt rätt. Kanske är det det "futuristiska" lite kantigare som gör att den känns kallare, hårdare och mindre ergonomisk än föregångarna. - Scrollhjulet vid tummen är helt meningslöst. Har verkligen försökt göra något vettigt med det men nä, det är en gimmick. Så väldigt sällan jag behöver scrolla i sidled och att knyta andra funktioner blev inte så bra då jag ibland råkar komma åt det av misstag. - Fram/bak knapparna vid tummen är dåligt utformade och dåligt placerade. Hade lätt föredragit att ta bort det meningslösa tumhjulet och ha två (eller fler) bra placerade och utformade knappar istället. - Kunde funnits fler bra placerade knappar, t.ex. pekfingerknapparna på MX1100 som är perfekta för t.ex. page up/down. - Vanliga scrollhjulet har ganska högljudda klick när det inte är i frånkopplat läge. - Batteriet. Jag gillar inte inbyggt batteri. Laddningen vara inte lika länge som vanliga batterier och det slits med tiden så att laddningen vara kortare och kortare. Jag hade hellre sett att man kunde använda vanliga utbytbara batterier. Också det positiva. + Byggkvaliten. Ingenting känns billigt eller ömtåligt. + Den automatiska frikopplingen av scrollhjulet är väldigt praktisk och funkar mycket bra. + Sensorn. Den registrerar snabbt och pålitligt på de underlag jag provat. Tja, det var allt positivt jag vill nämna. Egentligen är där mer som är bra jämfört med många andra möss, men då jag jämför den med MX1100 så ser jag tyvärr mest saker som blivit sämre så som formgivningen, knapparna och deras placering, batteriet. Skulle jag köpa ny Logitech mus idag hade jag hellre valt en G700s även för arbete. Jag har dock turen att ha en extra MX1100 så att jag klarar mig några år i väntan på att Logitech hittar rätt igen med någon framtida modell. :) En medioker 6'a blir det på denna.

Cooler Master CM Storm NovaTouch TKL (Nordisk)
Full Star 1
4.2
(6)
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Först det negativa. - Ingen bakgrundsbelysning. En del bryr sig inte men en del vill kunna se tangenterna bättre i mörker och en del tycker bara det är fräckt med belysning. - Tunna ABS keycaps som både känns och låter plastigt. Bara löjligt att det sitter sådana på när det är så hög kvalitet i övrigt. - Micro USB anslutningen. Jag märker inga tendenser ännu att den skulle bli sliten men oavsett kontakt borde den åtminstone suttit mer skyddad och fixerad i/under tangentbordet. Också lite positivt. + Cherry MX kompatibla keycaps så det är lätt att byta ut dem till något bättre. + Micro USB anslutning. Det är ju iaf en etablerad standard så lätt att byta kabeln om den blir sliten eller man önskar en kortare/längre/färgladare. + Den minimalistiska stilrena designen. Inget lull-lull någonstans. Jag gillar även ytmaterialet. Hade hellre haft metall men de har lyckats få det att varken kännas eller se plastigt ut. Har inte märkt något problem med fingeravtryck, finns ju knappt några ytor stora nog att komma åt. :) + Byggkvaliten, som en tegelsten. Styvt och lagom tungt. + Topre brytarna är underbara. Såklart en smaksak men lätt det skönaste mekaniska jag testat i alla fall (förutom möjligen något riktigt gammalt IBM eller liknande som är helt ohållbart att använda pga ljudnivån). Också lite annat. Vanliga dämpringar gör inte särskilt stor nytta för ljudet i nedslaget, men det ljudet är inte så farligt till att börja med. Det ljud som är mer påtagligt är uppslaget när man släpper knapparna. Detta blev mycket bättre efter att jag installerat dämpande pads för detta. De var inte billiga (om man inte orkar göra dem själv) och det krävdes en hel del pill med att ta isär hela tangentbordet men det var verkligen värt det. Passade även på att fetta in brytarna vilket tar bort en del ljud. Och har såklart satt på PBT keycaps. Jag är faktiskt inte helt såld på mekaniska tangentbord generellt sett. Jag är ganska förtjust i svampiga laptop-tangenter. :) Det är värt alltså värt att tänka på innan man investerar i ett ofta dyrare mekaniskt kvalitetstangentbord, de är inte för alla. Men jag tror dock inte det finns många mekaniska tangentbord som jag skulle gilla bättre än detta så jag ger det en stark 8.

Sony Xperia Tablet Z4 SGP712
Full Star 1
4.2
(12)
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Är väldigt nöjd med mitt exemplar. Har inget knastrande ljud i högtalarna som andra nämnt. Tycker det är helt ok volym och ljud för en så tunn enhet. Den blir märkbart varm på ett ställe baktill vid intensiv användning som någon nämnt men inget jag upplever som onormalt. Den är ju extremt tunn och värmen måste ta vägen någonstans. Upplever ingen backlight bleed eller clouding. Väldigt slimmad och lätt i förhållande till storleken på skärmen. På grund av det är den tyvärr lite svår att använda om man inte har något att stödja den mot. Man får liksom inte riktigt bra grepp med en hand om kanten medans man pekar med andra handen. Det går men är tröttsamt i längden. Uppdatering: Jag köpte ett Sony Style Cover SCR32 till den och med det på så blir den lättare att hålla med en hand då man får bättre grepp, men upplevs ändå fortfarande som en slimmad platta vilket ju är trevligt. Det andra negativa är batteritiden. Om man tittar på film eller spelar så varar batteriet kanske 4-5 timmar. Vid surfande och lättare arbete håller det lite längre men hade ändå önskat åtminstone ett par timmar till på en platta i denna prisklassen. Uppdatering: Nu fungerar mediaspelaren Kodi också! Uppdatering av OS har dröjt men ryktet säger att Sony planerar hoppa över en version och uppdatera direkt till Android 6.0. Om det inte dröjer allt för länge blir det en stjärna till för att de sköter sig med uppdateringar.

Intel NUC D54250WYKH (Silver/Svart)
Full Star 1
4.1
(14)
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 9 år sedan

Har stoppat Samsung 840 EVO Series mSATA MZ-MTE120 120GB och Crucial SO-DIMM DDR3 PC12800/1600MHz CL11 8GB (CT102464BF160B) i den och kör den som HTPC med Windows 8.1 och XBMC, Spotify, surf och även en del spel via Steam/Streaming från min stationära dator. Är kopplad med HDMI till receiver som sedan är koppad till TV'n, även ljudet går via HDMI. Är väldigt nöjd och upplever bara ett enda problem som jag inte ens vet om det är datorns fel. Jag har en hemmabyggd Ambilight gjord kring en Teensy 2 krets. När datorn varit nere i viloläge så slutar ibland Ambilighten att svara vilket löses genom att reboota datorn en gång. Som redan nämnts bör man tweaka bios för att få fläkten att jobba lite smartare/tystare. Uppdatering: Har nu en annan Ambilight-lösning som funkar klockrent, den använder sig inte av USB som den tidigare gjorde. Kan alltså ha varit något med hur NUC hanterar USB-portarna vid viloläge som orsakade det tidigare men kan också varit något i Ambilightlösning i sig som var problemet. Kör nu Windows 10 och Kodi på den vilket funkar bra. Alla drivrutiner kom in automatiskt utom en som kunde hämtas från Intels hemsida.

Braun MultiToast HT450
Full Star 1
4.7
(6)
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 år sedan

Supernöjd med denna! Har haft den i ca ett år och den kommer säkerligen att hänga med i många år till. Klockrent köp till det priset! Rostar snabbt och jämnt både tinat och fryst bröd. Nästan steglös inställning så man kan få det precis som man vill ha det. Lyfter skivorna bra så de är lätta att ta. Det utdragbara smultråget är lätt att använda. Gillar den stilrena designen, den är inte särskilt klumpig och byggkvaliten känns bra.

LG G2 D802 32GB
Full Star 1
4.6
(114)
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 år sedan

Är väl onödigt att skriva allt positivt som alla andra redan nämnt en gång till. Jag tycker kort och gott att den är helt fantastisk och ångrar verkligen inte mitt köp. Det jag drar av 1 stjärna för är osäkerheten vad gäller framtida uppdateringar från LG, deras trackrecord är inte direkt positivt men får hoppas att de börjar ta det på allvar nu. Med anledning av det tycker jag även LG kunde gjort som t.ex HTC och Samsung och som alternativ erbjudit den med standard Android och uppdateringar direkt från Google, det förfarandet borde bli standard åtminstone för alla tillverkares flaggskeppsmodeller. Uppdatering: Ja la på den 10'e stjärnan igen då LG uppdaterade till Lollipop 5.0.2 inom rimlig tid samt att LG nu är en av de tillverkare som gått ut och sagt att de tänker släppa månatliga säkerhetspatchar med tanke på de säkerhetsbrister som uppmärksammats i Android sista tiden. Återstår dock att se hur bra det blir i praktiken om det gäller alla modeller och alla mobiloperatörer anammar det osv. Jag är än idag dessutom så otroligt nöjd med telefonen. Kör helt standard utan root osv och ser ingen som helst anledning att byta till något av de 2 år nyare toppmodellerna. Detta måste vara tidernas mest prisvärda smartphone med tanke på priset och hur länge den stått sig i konkurrensen.

Sony Style Cover SCR32 for Sony Xperia Tablet Z4
Full Star 1
4
(1)
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Har ett svart till min svarta Z4 tablet och är väldigt nöjd med det. Fodralet är väldigt slimmat vilket gör att själva plattan fortfarande upplevs som slimmad med fodralet på. Nackdelen med den slimmade konstruktionen är möjligen att fodralet inte dämpar fallet särskilt mycket om man tappar plattan och den landar på någon av de 3 oskyddade kanterna. En positiv sak är att plattan blev lättare att greppa med fodralet på, vilket tidigare var ett problem då den är väldigt tunn och ganska glatt i ytan. Utsidan är av greppvänlig gummi som inte verkar suga åt sig damm. Insidan är av mjuk filt. Den har ett lagom kraftigt magnetlås som typ sköter sig själv, man behöver inte pilla på det varken när man öppnar eller stänger fodralet. Det tänder och släcker skärmen automatiskt när man öppnar/stänger fodralet. Rekommenderas om man vill ha ett fodral som skyddar när plattan packas ner i väskan o liknande utan att göra plattan i sig klumpig.

Uret.se
Bra
(500+)
n
nipe
105 omdömen
UtmärktRedigerades 9 år sedan

Bara handlat en gång men än så länge är allt toppen. Bra webbshop, bra utbud, bra priser, bra betalningsalternativ, bra leveranstid.

Tristar VE-5951
Full Star 1
3.3
(3)
649 kr
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Verkar vara ok kvalitet och ser betydligt trevligare ut än plastiga 199kr fläktar. Den blåser/låter dock väldigt mycket. Motorn går jämnt och fint och låter inte mycket utan det verkar vara fläktbladen som låter, kanske låter blad av plåt mer än plast. Lägsta hastigheten blåser mer än tillräckligt för mig så jag hade gärna sett att man halverat hastigheterna på de tre olika lägena till förmån för lägre ljudnivå.

Logitech Illuminated Keyboard (SV)
Full Star 1
4.4
(89)
n
nipe
105 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 10 år sedan

Ytterligare nästan 1 års extrem användning sedan förra uppdateringen. Vill tillägga att drivrutinerna fungerar utmärkt både med Windows 8 och 8.1. Något hände med fjädringen i vänsta CTRL-tangenten häromdagen. Löste det genom att plocka av tangenten enligt denna guiden. https://www.youtube.com/watch?v=447ZQHns2Jo Passade på att göra det på samtliga tangenter och torka rent, det behövdes! :) Nu känns det som nytt igen. Har försökt hitta en ersättare men finns inget som verkar lika bra. Tråkigt att Logitech försämrar kvaliten på sina fullträffar eller ersätter dem med sämre modeller bara för att det ska vara något nytt. Samma sak med MX1100 musen som inte har någon värdig ersättare. :( -- Liten återkoppling efter 3 års extremt användande: Jag är fortfarande lika nöjd! Bortsett från att texten på W och S tangenterna är halft bortsliten ser tangentbordet ut och funkar som om det vore nytt. Jag har inga av de problem som senare nämnts i andra omdömen. Jag blev väldigt glad när jag såg att priset halverats (390kr) sedan jag köpte mitt och var på väg att beställa 2 till för att jag fortfarande inte provat något bättre. Men kommentarerna om att det inte går att trycka SHIFT+W+SPACE har fått mig att tveka. Jag spelar en hel del FPS och har inte detta problemet med mitt nuvarande exemplar. Logitech måste gjort någon förändring, kanske därför de kunnat sänka priset så mycket? Jag bibehåller mitt betyg baserat på det äldre exemplar jag har. --- Är inget fan av laptop tangenter så var lite orolig men vågade till slut chansa på denna "hybrid" och det ångrar jag verkligen inte. Det är skönt att skriva på och funkar utmärkt till snabba spel också. Drivrutinerna funkar kanon i Windows 7 x64. Sen ser det ju jäkligt stiligt ut också. Har bara kommit på två små saker som inte är positiva. Funktionstangenterna lyser inte på kanten där det står F1-F12 utan bara på ovansidan där specialsymbolerna är. Man kan ju utantill vart de är ändå så gör inte så mycket men ändå en liten onödig designmiss. Som på så många andra nya tangentbord sitter inte Insert tangenten där den ska utan man har en stor Delete tangent istället. Driver mig till vansinne men man vänjer sig förhoppningsvis.