Apple iPad Pro 11" 64GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Apple Surfplattor (86)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 24 dagar sedan
  iPad Pro 11” är tilltalande på alla sätt, och presenteras som ett enormt steg framåt jämfört med tidigare iPads. Det är den inte. I allt väsentligt är det här förra årets iPad i en ny design, med en mer kraftfull professor, men alltför många kompromisser. De allra flesta bör köpa 10.5” iPad Pro, och i efterhand önskar jag att jag gjort det också.

  Om du använder multipla processorkärnor för att dagligen exportera 4K-video eller behandla RAW-bilder är iPad Pro 11” det bästa valet. Annars inte. Det finns ingen annan fördel, i praktiken. Men många nackdelar.

  Jag valde Pro 11” över 10.5” främst av följande skäl: större skärm, tunnare kanter, FaceID, större tangentbord (onscreen). Samtliga skäl faller bort i praktiken.

  Större skärm: Differensen är ca 15%, men iOS utnyttjar inte den extra ytan särskilt bra. Samtidigt börjar skärmen bli så pass stor att det är obekvämt för ögonen. Omkring 11” bör avståndet från ögonen vara runt en halvmeter, men man håller oftast iPad närmare. Det här formatet fungerar bäst med iPad på ett bord, med ett externt tangentbord.

  Tunnare kanter: Det ser snyggt ut. Det ger lite mer utrymme på höjden. Men på bredden är det utrymmet faktiskt mindre eftersom ”edge to edge” är ren lögn. Avståndet till kanten är mindre på ena bredden men alltså större på andra bredden än Pro 10.5”. En mindre trevlig konsekvens är att det är väldigt lätt att oavsiktligen råka få input från andra saker eftersom touch-ytan går längre ner, exempelvis om du vilar iPad mot mage, knä eller liknande.

  FaceID: I teorin skulle detta göra det snabbare och enklare än TouchID på Pro 10.5”. I praktiken gör det nästan inget enklare eller snabbare, men däremot många saker omöjliga eller långsammare. Enda sättet att låsa upp Pro 11” är att ha huvudet ganska rakt framför iPad, vilket gör att det är omöjligt att t.ex. snabbt skicka ett kort svar på ett meddelande med iPad liggande på bordet. Om man vill göra något kvickt så får man antingen luta sig över iPad eller hålla upp den, vilket snabbt blir mer än lovligt tjatigt. TouchID är helt enkel objektivt överlägset för att låsa upp iPad.

  Webbsidor och appar var min stora förhoppning för FaceID för där är TouchID ganska bökigt. Jonglerar man ett dussin webbsidor med inloggningar så får man ständigt byta fattning för att läsa fingeravtrycket. Det är inte bättre på Pro 11”, bara annorlunda. Det tar lite längre tid att logga in på hemsidor med FaceID, och man måste byta fattning ofta ändå eftersom kameran sitter exakt där man lätt håller handen.

  Större tangentbord: Det här såg jag fram emot mest eftersom jag jobbar med min iPad. Större knappar borde göra det lättare att skriva snabbt. Tyvärr är knapparna oftare mindre än tidigare för Apple har ändrat layouten och stuvat in flera nya tangenter istället. Det är väsentligen svårare att skriva på än iPad Pro 9.7 och och jag skulle nog rentav säga det sämsta onscreen tangentbord Apple någonsin gjort för porträttläge/vertikalt.

  Översiktligt sett kan man alltså säga att i ett nischat use case är Pro 11” mycket bättre (riktigt tunga applikationer plus att använda iPad på ett bord med externt tangentbord). Merparten av det som de flesta gör (”iPad things”) är dock sämre jämfört med tidigare. Det är genomgående i mängder av småsaker, från att Pro 11” är mycket svårare att plocka upp från ett bord till att de nya kanterna skär in i händern.

  Summa summarum, en mycket dyrare och lite sämre iPad relativt priset och föregångaren. Lägsta prisvärdet i en iPad Pro någonsin, undantaget för den extremt lilla andelen användare som sitter hela dagarna och exporterar video. Svälj stoltheten med att ha det allra senaste och köp 10.5” istället. Båda är fantastiskt kraftfulla och har nästan identisk skärmyta, men 10.5” är dessutom mer ergonomisk, ekonomisk och hållbar.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  2 mån sedan
  Riktigt monster med en grym skärm, bättre och grymt kraftfulle än sin föregångare 10.5. Batteritiden är kanon.

  Nya edge till edge med face-ID är riktigt välkommet.

  Finns inget som konkurrerar med denna, Apple gör det de gör bäst. Apple är inte billigast eller gör allt rätt, men allt fungerar så smärtfritt och perfekt. Dom gör det enkelt och snyggt utan att gröta till det. Alla Apples produkter fungerar så otäckt bra ihop.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Acceptabel
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Något långsamt att svara på skärmen rör ibland och batteriet blir mycket snabbare tomt än på Pro 10.5 "så ångrar sig att ge bort 10.5" och köpte den.
  Annars är det snabbt på ansiktsigenkänning och att öppna applikationer etc. Klar och lättläst skärm.
  Har nu levererat den tillbaka.