Prisjakt

Veckans

Medlem sen 2008-11-12
91
Bidrag
45
Hjälpsamröster
Audio Pro Addon T8
Full Star 1
3.8
(16)
V
Veckans
91 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Något burkigt ljud, naturligtvis inte mycket bas i dessa heller. De är dock välbyggda med en underbar finish. Funktionsmässigt är de på topp med 3 olika källor (rca, aux, bluetooth) man enkelt växlar mellan med den medföljande fjärren i massivt aluminuim. Finns även utgång för sub. Hade jag gett 2490kr för dessa så hade jag lämnat tillbaka dem omgående. För 1245kr som jag gav så är de dock helt OK som datorhögtalare som jag använder dem som. De är dessutom riktigt små vilket jag var ute efter, så jag vet inte hur stora krav man kan ställa på dem ljudmässigt.

Cooler Master B700 V2 700W
Full Star 1
4.3
(3)
V
Veckans
91 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Vettigt budgetaggregat som går riktigt tyst. Den driver en klockad 3570K och ett Radeon 290. Kablarna är tillräckligt långa för ett Fractal Design Define S. Hade gärna fått vara en hundralapp billigare och alla kablar hade kunnat ha sleeve.

Sony STR-DN1050
Full Star 1
4.5
(22)
V
Veckans
91 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Köpte ny reciever efter att HDMI kortet i min Onkyo TX-NR609 lagt av och inte ville spela upp ljud längre. Imponerad av det kraftfulla fina ljudet i denna Sony reciever. Den har även de flesta funktioner man kan begära till det priset jag gav (3290kr). Den är betydligt snabbare i menyerna och växlingar mellan källor etc. än Onkyon. Det finns dock 3 funktioner som jag saknar eller stör mig på. * Den klarar dessvärre inte att skicka 4k 60Hz i Full RGB vilket är ett problem om man som jag kopplar datorn till TVn. Har dock ingen 4k TV för tillfället men en begränsning om man skulle skaffa en * Den medföljande fjärren går ej att använda som en multifjärr vilket mina tidigare Onkyo recievers har klarat. Inget allvarligt men det var smidigt att bara behöva använda en fjärr för TV och Reciever utan att behöva kosta på en separat. * Jag använder uteslutande recievern i "Pure Direct" läget för bästa ljud. Denna reciever sparar dock inte den inställningen utan när man varje gång man startar den måste man gå in i en meny och slå på "Pure Direct" igen. Väldigt irriterande då alla mina tidigare recievers har klarat att spara denna inställning Just problemen med "Pure Direct" har fått mig att fundera på om jag ska lämna tillbaka denna reciever och prova med ett annat märke. Har kontaktat Sonys support och de erkänner att det är en begränsning i funktionen på recievern men skulle kolla om det inte kanske går att lösa med en ny firmware. Deras support svarade mycket snabbt så trevligt med detta i alla fall. Med en lösning på "Pure Direct" problemet så får denna reciever 9/10 stjärnor för den är i övrigt en förträfflig maskin men just nu så blir det bara 6/10.

Ozone Gaming Gear Strike Pro (Nordisk)
Full Star 1
3
(2)
V
Veckans
91 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Just mitt exemplar kom med krossad innerförpackning med plastsmulor under tangenterna som resultat. Även tangenter var lösa vilket dock är enkelt att trycka dit igen på ett mekaniskt. Sedan hade det även begåvats med skador runt piltangenterna. Detta verkar dock ske vid tillverkningen då jag har sett reviews på det med precis samma problem. Bortsett från kosmetiska problem och allmänt taskigt första intryck så är det väl ändå ett OK tangentbord. Ljusstyrkan från de röda tangenterna (piltangenterna & WASD) lyser lite väl starkt i förhållande till övriga tangenter. Kvalitetskänslan var sådär och det är inte speciellt tungt vilket jag har fått höra att mekaniska tangentbord brukar vara. Jag tror man kan hitta bättre än såhär för samma pengar.

Jysk
Dålig
(72)
V
Veckans
91 omdömen
DåligRedigerades 9 år sedan

Höjer och sänker priser regelbundet på samma produkter. Köp aldrig något såvida det inte är "rea". Väldigt varierande kvalitet på grejerna. Sängar soffor m.m. verkar vara bra men stolar, hyllor är ofta skräp. Personalen kan vara ganska dryg och otrevlig. Deras köpvillkor kan förbättras mycket.

Benq BL3200PT QHD
Full Star 1
4.2
(18)
V
Veckans
91 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Skulle vara en fantastisk skärm om det inte vore för de enorma kvalitetsproblem denna modell lider av. Har själv testat 2 exemplar. Den första hade smuts mellan glaset och panelen vilket såg ut som en stor diffus död pixel/pixlar samt svagare banding. Den andra skärmen hade 2st döda pixlar nära varandra, kraftig banding och ett mycket allvarligt problem som gör att skärmen börjar blinka i vissa spel/program: Exempel på problemet: https://www.youtube.com/watch?v=zWePQOYIEHc Det finns mängder av forumposter gällande dessa problem på bland annat hardforum och sweclockers. Tills Benq lyckas råda bot på de allvarliga bristerna i kvalitetskontrollen så avråder jag från att köpa denna skärm. EDIT: Har nu testat 4st exemplar av denna modell och alla 3 senaste lider av problemet med blinkande skärm. 3st hade pixelfel, 2st hade kraftig banding. De två senaste var tillverkade September 2014.

LG 55LB620V
Full Star 1
3.6
(5)
V
Veckans
91 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

För 5940kr som jag betalade för den så gör TVn det den ska. Bra betraktningsvinklar, vettig kontrast, hänger med bra i spel. Även 3D ser helt OK ut för den som tänker använda det. Det som är mindre bra är en något ojämn bakgrundsbelysning. Den har lite ljusinsläpp vid övre och vänstra kanten, samt hörnen är något mörkare än övriga bilden. Ett vettigt köp i väntan på att 4K blir standard eller OLED kommer ned i pris och blir av med barnsjukdomarna.

Samsung S32D850T 32" QHD
Full Star 1
3.7
(6)
8 255 kr
V
Veckans
91 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Till att börja med så har jag testat 2st exemplar av denna skärm. Den första hade 3 defekta pixlar och kraftig banding så den åkte tillbaka snabbt så det är egentligen det andra exemplaret som blev ordentligt testat. Den hade absolut inga pixelfel och väldigt lite banding. Färger, kontrast och betraktningsvinklar är helt enkelt outstanding på denna skärm. Jag upplever det som om färgerna är väldigt korrekta och den är verkligen behaglig att se på. Det var inte kul att gå tillbaka till min TN-panel efter att ha sett vad en bra VA-panel presterar. Värt att nämna är att denna skärm är delvis flicker-free. Så länge du har ljusstyrkan på mer än 30 (av 100) så flimrar inte bakgrundsbelysningen. Men desto lägre du sänker under 30 så blir flimret tydligare. Personligen så föredrar jag relativt låg ljusstyrka då jag oftast använder den kvällstid i ett rum med dämpad belysning. Vilket innebar att jag fick köra skärmen på 15-20 ca. IPS i form av AHVA och PLS kan inte komma i närheten av denna bildkvalitet. Har testat Benq GW2765HT, Asus PB278QR & AOC q2770Pqu nyligen och det har gett ordentligt avsmak för den typen av IPS på grund av den extrem glow, dålig kontrast och ljusskiftningar. Mina 2 exemplar hade båda väldigt lite backlight bleed. På det andra exemplaret så framträdde en skuggning på nedre vänstra delen av skärmen tydligare efter 2 dagars test, inte så allvarligt men störande på en annars fin bild. Pixelresponsen är helt ok dock och jag har inget att anmärka på. Man kan justera denna i 3 olika nivåer (Normal, Faster och Fastest). På snabbaste nivån så syns en tydlig overshoot men Faster läget verkar eliminera alla sådana tendenser och känns helt ok i övrigt. Deal-breakern för mig är istället det höga input-lag'et. Den är inte alls trevlig att spela snabba spel på. Jag ställde upp min 5 år gamla TN-panel (LG W2453V) intill denna skärm och gjorde lite tester på snabba spel etc. och man ser tydligt hur S32D850'n släpar efter, uppskattningsvis 2-3 frames. När jag provade sänka upplösningen på denna till 1080p försvinner det märkbara input-lag'et och jag kan inte längre skilja denna skärm från min gamla TN i detta. Det verkar som om bildprocessorn i skärmen är för långsam för att orka med 2560x1440. OBS! Jag hade endast HDMI samt DVI Dual-Link kabel att tillgå vid testerna så har inte sett hur den beter sig med Displayport. Det ska inte vara någon skillnad alls i input-lag mellan gränssnitten men det finns några få skärmar som uppvisat lägre latens vid användning av Displayport än DVI/HDMI Ska du bara surfa, bildbehandla, se på film, spela långsammare spel som strategi etc. så är detta en fin skärm. Alternativ duger den till spel om du är okänslig för lagg. Men den är verkligen ingenting för någon som spelar snabbare som FPS etc.Faktiskt så tycker jag inte ens den duger till MMO's så som Tera heller. Jag ska testa med Benq BL3200PT istället vilken ska vara helt flicker-free samt ha en 10-15ms mindre input-lag.

Destiny (PS4)
Full Star 1
3.4
(30)
79 kr
V
Veckans
91 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Repetativa uppdrag, väldigt intetsägande story samt röstskådespel och efter ca 1 veckas spelande så har jag nått lvl25 och det finns dessvärre inte jättemycket kvar att göra i spelet. Gameplay och kontrollen är dock full pott, detta behärskar Bungie till fullo vilket ändå gör det till ett bra spel. Det känns dock till stora delar som ett ofärdigt spel. Det som finns fungerar ypperligt men det känns som om hälften av innehållet saknas. Alldeles för få rustningar, vapen etc. brist på customization, alldeles för få banor/instanser. Dessutom är skillnaderna på hur de tre klasserna spelas i strid är väldigt små. En annan sak som är frustrerande är avsaknaden av en så grundläggande sak som en chatt för att kommunicera och göra partyn med andra spelare. Spelet är i övrigt snyggt men faller lite på att det endast går i 30 FPS. Laddningstiderna är onödigt långa trots att man skaffat en 7200rpm HDD till PS4an. Nu kanske jag fokuserar på de negativa sakerna i denna recension men det är sammanfattningsvis ändå ett någorlunda bra spel. En svag 7 poängare ger jag det. Gillar du shooters eller Halo-spelen ska du definitivt skaffa detta men jag tror att det kommer bättre spelköp i höst.

Asus PB278QR 27" QHD
Full Star 1
4.4
(13)
V
Veckans
91 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Kraftig bleed/IPS-glow över i större delen av skärmen och väldigt ojämn i belysningen överlag. Hemskt dåliga betraktningsvinklar där skärmen blir nästan helt vit från sidan/uppifrån (min 5 år gamla TN-panel skiftar betydligt mindre). Min skärm hade dessutom begåvats med en lysande grön pixel. I övrigt så var byggkvaliten schysst och skärmen är justerbar på alla de sätt. Men det är pinsamt när en skärm för 4300kr presterar sämre än min 5 år gamla LG W2453V som då kostade 2000kr ny.