Prisjakt

mdjarv

Medlem sen 2012-11-05
6
Bidrag
4
Hjälpsamröster
Jabra Move Wireless On-ear Headset
Full Star 1
4
(50)
999 kr
m
mdjarv
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Har använt dessa lurar i ett par månader nu och är överlag väldigt nöjd. Jag upplever både ljud och design som väldigt bra. Trots on-ear konstruktionen så blockerar de väldigt mycket av världen utanför. Bluetooth kopplingen är smidig att ansluta och batteritiden har också varit bra för mitt användandemönster. Kontrollerna på dem är också enkla att använda och lätta att hitta utan att leta. De sitter bra på huvudet men jag upplever att de trycker snäppet för hårt på mina öron vilket blir jobbigt vid längre lyssnande. Lite mjukare kuddar eller en bredare båge hade kanske passat mitt huvud bättre, detta petar ner betyget en stjärna för min del. Bygg-kvalitén drar också ner betyget något. Efter ett par veckor började bågen över huvudet knarra när man tog eller vred på den och vänstra hörluren sitter inte lika tight som den högra utan vrider sig mycket lättare. EDIT 2015-08-24: Efter ca 10 månaders användning gick sömmen i en av öronkuddarna upp, trots att lurarna inte var ett år gamla ville Teknikmagasinet där jag köpt lurarna inte ta emot dem utan påstod att detta inte gick på garantin. Kontaktade Jabra supporten direkt istället och fick jättebra hjälp där. Trodde jag skulle få ersättningskuddar men fick istället ett par helt nya lurar av samma modell. Dessa ersättnigslurar lider inte utav de problemen jag hade tidigare med lösa eller knarrande delar Så pga. den suveräna supporten och att ersättningslurarna löser mycket utav mina tidigare problem petar jag upp betyget med två stjärnor. Väldigt mycket hörlur för pengen. EDIT 2016-08-11 Ersättningslurarna jag fick från Jabra för ett år sedan har nu fått samma problem, sömmen i kuddarna släpper och exponerar skumgummit.

MaxGaming
Utmärkt
(500+)
m
mdjarv
6 omdömen
UtmärktRedigerades 9 år sedan

Beställde en Saitek X55 Rhino HOTAS (flygspak med gasreglage) hos MaxFPS i början av denna veckan. Varan packades och skickades samma dag och jag kunde hämta ut den dagen efter. Tyvärr var det problem med varan som led av friktionsproblem som tyvärr verkar vara ett vanligt fel på denna spak. Jag meddelade MaxFPS och eftersom felet anmäldes inom 30 dagar från köpet de skickar en ny vara direkt, och när jag fått ersättningsprodukten ska jag packa ihop och skicka tillbaka den dåliga. Intressanta produkter, bra priser, snabba leveranser och en fantastiskt bra kundsupport. Kan inte sätta annat än full pott i betyget. 10/10, will buy again Update 2015-10-15: Har haft ytterligare ett garantiärende hos MaxFPS, eller MaxGaming som de numera heter, inte pga butiken utan ett tillverkarfel på produkten. Skickade in produkten på måndagen, och idag (torsdag) fick jag bekräftelse på att returen är godkänd och en ny produkt är påväg till mig. Precis lika snabbt och proffsigt bemötande som förra gången, hade jag kunnat sätta en 10'a till hade jag gjort det.

Wendros.se
m
mdjarv
6 omdömen
DåligRedigerades 9 år sedan

De har ett bra utbud och ganska bra priser, problemet är att det inte går att handla i butiken. Jag har försökt lägga en beställning på download-versionen av DCS: A-10C Warthog men när jag valt betalsätt Mastercard (har även testat VISA) och trycker vidare för vad jag misstänker skall vara betalningssteget så kraschar sidan. *Uppdatering* Har fått svar från kundservice och de är medvetna om problemet, de kommer lansera en ny webbutik i februari men fram till dess kommer felet kvarstå. Petar upp betyget en stjärna för trevlig kundtjänst men jag kommer tyvärr bli tvungen att handla mitt spel någon annanstans för att säkra helgens underhållning.

SoundMAGIC E10 In-ear
Full Star 1
4.5
(76)
487 kr
m
mdjarv
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Ljudet i dessa pluggar är fantastiskt bra för priset (ca 300:-) och de passade också bekvämt i mina öron även efter några timmars lyssnande av både musik och podcasts. Jag har varit otroligt nöjd med dessa men tyvärr så har byggkvalitén dragit ner på betyget något. Efter ett år så gick den lilla plastklämman på sladden i bitar, ingen stor sak men lite irriterande, någon månad senare så la högra luren av pga glapp nere vid kontakten. Ur själva kontakten kommer det upp ett kort svart gummihölje för att minska stressen på sladden men den är lite för kort och för tunn för att sköta sitt jobb ordentligt. Några månaders användning räckte för att glapp skulle uppstå. Nu har jag fått ta fram ett par A-Jays One istället, helt ok lurar men mindre bekväma och mycket basigare i ljudet jämfört med E10 som kändes mycket mer balanserade.

Logitech G35 Over-ear Headset
Full Star 1
4
(113)
m
mdjarv
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Har sneglat en del på dessa och lyckades hitta dem på Maxi (av alla ställen) för 499:- igår, köpte direkt. De sitter jättebekvämt och sluter ordentligt tätt på mitt ganska stora huvud, de isolerar väldigt bra så det är svårt att höra personen brevid mig prata även om det är tyst i lurarna. De olika vadderingarna man kunde välja mellan var ett trevligt plus men jag har lite svårt att sätta dem så de sitter snyggt och tätt uppe vid kanten men det är nog handhavande fel från min sida och spelar egentligen mindre roll. Knapparna och volymkontrollen på sidan känns väldigt bra men kåporna som har någon typ av gummerad yta suger verkligen till sig fingeravtryck. Mikrofonen har jag inte hunnit testa ordentligt än men ett snabbt Skype echo test hintade om en riktigt bra mikrofon. Bra tryck i basen och en passande ljudbild för oss som spelar mycket, det virtuella 7.1 surroundet fungerade ganska bra och gav en känsla av rymd i ljudet. Det går att justera nivån på de virtuella 7.1 elementen och det finns dessutom en full EQ i mjukvaran om man t.ex. vill dra ner lite på basen för att lyssna på musik. Mjukvaran är för övrigt lättanvänd och de programmerbara knapparna är en ganska kul feature. Det sitter en röd lampa på mikrofonen som lyser när den är mute'ad vilket man kan göra med knappen brevid volymkontrollen eller genom att fälla upp mikrofonen (mute-lampan tänds också när den är i upp-läget) Man blir väldigt varm om huvudet efter ett par timmars användning men det kan också vara en vanesak, jag tycker personligen inte att de är tunga utan skulle hellre kalla dem rejäla då konstruktionen känns ordentlig. Jag hade tidigare ett Sennheiser PC350 där mikrofonen var sönder, det är lite tidigt att ge en ordentlig jämförelse av ljudet men G35 känns mer rejäla i konstruktionen och sitter bättre på mina öron. Sennheiser hade klarare och mer naturligt/ärligt ljud om man vill lyssna på musik men G35 med möjlighet till riktigt tung bas (återigen, justerbart för de som tycker olika) känns än så länge bättre för allt spelande jag gör. Det är ett riktigt bra headset jag gladerligen kunde betalat runt 800:- för och varit väldigt nöjd. Alternativen jag tittade på i ungefär samma prisklass var Corsair Vengeance 2000 och Siberia V2. Jag har alltid haft väldigt bra erfarenheter av Logitechs produkter även inom ljud (använder fortfarande mina Z-10 som är sjukt bra för sin storlek) vilket gjorde att jag lutade lite mer åt G35. För 800:- är det definitivt en 8/10. För 499:- får det toppbetyg, jag är grymt nöjd med detta headset och kan verkligen rekommendera det.

Sennheiser PC 350
Full Star 1
3.7
(27)
m
mdjarv
6 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Jag köpte detta headset begagnat i vad som såg ut som en oöppnad, men ej plomberad, låda; "så gott som nya" för kanske 1½ år sedan. Tyvärr la mikrofonen av efter bara ett par veckor och varför detta hände har jag ingen aning om och eftersom det var privat köp har jag inte kontaktat Sennheiser supporten heller. Signalen från mikrofonen gav ifrån sig ett extremt högljutt brummande vilket gjorde den helt oanvändbar och lämnas numera alltid i off-läget så jag kommer inte lämna några kommentarer på hur bra den delen av headsettet är eftersom jag verkar fått ett dåligt exemplar. Så, till det som fungerar i lurarna, vi börjar med det positiva: * Det viktigaste först: som jag förväntade mig av Sennheiser så låter lurarna är riktigt bra, precis som med mina gamla Sennheiser öronpluggar (tror de är ett par CX-300) så har PC350 en ganska platt och naturlig ljudbild med väldigt bra klarhet, fantastiskt trevliga att lyssna med. * På mitt något stora huvud känns de bekväma och lätta, på den ganska långa och kraftiga sladden har du en ratt för volym och mikrofon på/av. * Högtalarna i dem är väldigt kompetenta, de är inte särskilt tunga i basen out-of-the-box men gillar man sådant klarar de lätt av att man trycker upp basen med en EQ. När jag spelar brukade jag skruva upp basen för att göra ljudet lite mer effektfullt men till musik föredrar jag en näst intill platt EQ. Ett par negativa punktar har jag dock (borträknat micken då), men eftersom jag köpte mina privat över blocket så vet jag inte hur de hanterats tidigare och dessa punkter bör tas med en nypa salt för er som köper nytt: * Själva konstruktionen känns ganska plastig och det knarrar en del om dem när jag rör på lurarna, vilket hörs väldigt tydligt i plastkåporna * Sladden känns rejäl men jag hade föredragit en flätad sladd * Jag har lite svårt att få kåporna att sluta tätt runt mina öron, de får inte riktigt rätt vinkel när de sitter på mitt huvud * Det har aldrig åkt i golvet men ändå har plasten vid ena kåpans fäste (vridpunkten nedanför storleks-justerings-delen) har spruckit, allt sitter ihop men en av plastbitarna är spräckt från kant-till-kant Så för att summera mina erfarenheter: Väldigt trevligt headset med fantastiskt bra ljud, hade gärna haft en lite stadigare konstruktion men för ett Sennheiser headset i denna prisklassen är det ändå godkänt.