Prisjakt

Meathim

Medlem sen 2007-07-15
16
Bidrag
10
Hjälpsamröster
Cherry MX Board 1.0 RGB TKL Cherry MX Brown (Nordisk)
Full Star 1
4
(1)
299 kr
M
Meathim
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
5 månader sedan

Definitivt värd 399kr! + MX Brown-brytare. Detta är individuellt förstås, men det är väl de jag gillar bäst. + Det känns stabilt. Ligger still på skrivbordet. Är hyffsat tungt. + Bakgrundsbelysning som är hyffsat vettig. + Det klattrar inte jättemycket. Det är mest mellanslagstangenten som låter, annars var det tystare än jag förväntade mig. +/- De sekundära tecknen på knapparna är välidgt osynliga om man inte ställer ljusstyrkan på max. - Mjukvaran fungerar inte, det går inte att ändra inställningar för något egentligen. Jag vet inte om det är något fel på mitt tangentbord, men när jag har valt t ex en färg och trycker på Apply fryser belysningen på tangentbordet. Nu har den en blågrön färg, och det går inte att ändra. Makron och de sakerna får jag inte att fungera heller. Som sagt, jag vet inte om problemet är mitt exemplar eller om mjukvaran är helt enkelt så pass dålig. - Tangenterna är av billig plast och de kommer att bli slitna rätt snabbt. Jag skulle inte betala säg 800kr för tangentbordet, men 399kr är det absolut värt!

Poly Blackwire C5220 USB-A On-ear Headset
Full Star 1
5
(2)
757 kr
M
Meathim
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
8 månader sedan

Haft mina ett tag nu, och jag använder dem enbart till videomöten, och de fungerar mycket bra till det. Bra mikrofon, bra ljud, bekväma. Med det sagt fungerar de också bra både spel och musik (har dock inte använt röstchatt i spel). Den enda anledningen till att jag använder några äldre Sony-hörlurar vid datorn är att de är bekvämare. Ljudet är nästan bättre i Poly-hörlurarna. Även musik låter väldigt bra, tycker jag.

Amazfit Band 5
Full Star 1
3.9
(7)
371 kr
M
Meathim
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Själva bandet är ok. Funktionerna är ok, steg- och kilometerräknaren är ok (vet inte hur väl de stämmer dock, men meningen är ju att jämföra över tid och inte att ha så exakta mätningar som möjligt). Lätt, bra batteritid och så vidare. Det som sänker betyget är appen, och anledningen är att de samlar uppgifter om användaren och skickar dessa uppgifter till länder "som inte nödvändigtvis har samma regler" som Sverige när det kommer till personuppgifter. Det står så i användaravtalet (jag minns inte exakt ordalydelse men det var väldigt tydligt). Att appen lagrar uppgifter om steg och sömn och träning är en del av syftet med såna här saker förstås, men jag är inte särskilt bekväm med att de sedan gör lite vad de vill med datan. Och appen vill ha typ alla behörigheter som finns. Nu använder jag appen på en äldre telefon som inte ens är ansluten till Internet (förutom när jag laddade ned appen), men det kan vara bra att tänka på.

Poly Explorer 500
Full Star 1
4.5
(2)
499 kr
M
Meathim
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Väldigt bra! Använder min dagligen på jobbet, och här kommer en lista med intryck: - Ljudet är bra. Klart ljud o både tal och musik. - Den funkar till musik också! Ljudkvalitén för musik var mycket bättre än jag trodde att den skulle vara. Den fångar förstås inte fina detaljer och är förstås inte lika bra som ett headset gjort för musik, men för jobblyssnande är det väldigt ok. Lyssnar på allt mellan electronica och extremmetal. - Batteritiden uppges till 7h och det är ganska exakt så mycket jag får ut. -Från noll till fulladdat tar det lite drygt en timme med en vanlig 1A USB-laddare, så det går att ladda över lunchen. - Räckvidden är bra. - Man kan ansluta två enheter samtidigt. Har inte provat hur väl det fungerar eller om man t ex kan lyssna på Spotify på en enhet och ta samtal från den andra. - Den sitter bra, men man vill nog ha öronbygeln som förmodligen kommer att klia en del, ibland, men så är det med alla öronbyglar. För mig i alla fall. - Väl värt 499kr som vi köpte dem för (en till mig och en till kollegan).

Nokia 105 Dual SIM 4MB RAM
Full Star 1
2
(1)
921 kr
M
Meathim
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Se mitt omdöme om 2017 års modell. I korthet är denna svåranvänd som telefon. Detta för att samtalskvalitén är helt värdelös. Människor hör dig, men du hör inte dem, inte utan headset. Inte ens hemma i lägenheten var det praktiskt att använda den utan headset. Den nya har också bättre formgivning. Mycket bättre form, t.o.m.

Nokia 105 2017 Dual SIM 4MB RAM
Full Star 1
2.5
(2)
M
Meathim
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Har använt både denna och den äldre modellen ett gäng månader vardera, och den här är klart bättre. - Batteritiden är som man kan vänta sig. Jag laddar den en gång i veckan, knappt. Det är samma som förra modellen. - Samtalskvalitén är hästlängder bättre än den förra. Den gick knappt att använda utan headset ens när man var hemma. - Ficklampan är på toppen, inte bak. Perfekt vid de få tillfällena man behöver ha den i munnen. - Automatisk röstinspelning vid samtal. Extremt trevligt i vissa fall. - Kameran är värdelös (duh), kanske kan göra skojiga "konstnärliga" bilder och filmer. Provat lite, man kan göra några kula grejer iaf. - Knapparna är tystare. Mycket tystare. - Den ligger bättre i handen. - BT får jag inte att fungera, på denna heller. Det kan hända att den helt enkelt inte gillar mitt headset (Jaybird Freedom). Men det fungerar på Android-enheter från 2012, men inte på den här. Kanske gör jag fel. Kan vara värt att ha i åtanke dock. På det stora hela en ... väldigt ok telefon, helt enkelt. Förmodligen den bästa enkla telefonen du kan köpa. Hade en ny Nokia 3310 också, den är inte alls värd de flera hundralapparna mer den kostar. Visst har den webbläsare och skit, men det är inte så att det går att använda den till något vettigt. Ibland hittar man telefoner för samma pris på typ Netonnet, men de är halvfärdigt skräp i jämförelse. Detta är en gammaldags telefon som är genomtänkt, helt enkelt. Enda stora nackdelen är att man inte kan ta emot MMS med den, och SMS konverteras till SMS när de blir för långa. Långa SMS måste läsas på dator alltså, det är rätt störigt på riktigt. Min ultimata telefon är denna med MMS-läsning och Whatsapp-meddelanden. Men den här är rätt nära.

Rapoo 1830 (Nordisk)
Full Star 1
4
(2)
M
Meathim
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
6 år sedan

Haft det i sju månader eller så. - Musen är rätt kass. Den fungerar, och som den första recensenten sade är det en mus, helt enkelt. För de flesta är det nog inget problem. Men som den smutsiga elitist jag är så använder jag en Microsoft Intellimouse Explorer 3.0 (som är världens bästa mus någonsin, och alla som säger annorlunda är lögnare) och det går helt enkelt inte att jämföra. Så musen använder jag inte, men däremot använder jag tangentbordet. - Tangentbordet är väldigt ok faktiskt. Det har stora knappar och ser ut som ett nästan gammeldags tangentbord. Det är ganska högt. Jag skriver en del och det fungerar t o m bra till det, även under långa perioder. De enda nackdelarna det har är egentligen att den inte har indikatorer för Numlock eller Capslock, men det är inte en jättegrej tycker jag. Man vänjer sig. Ibland, som när man ska skriva lösenord på internet på sidor som inte känner av om du har caps lock på eller inte kan det vara störigt. Där de indikatorerna brukar sitta finns batteripacket istället. En annan nackdel är att vissa tangenter fastnar ibland, framförallt vänster shift. Hålls den intryckt en längre period kan den fastna i det läget och man får hamra några gånger på den tills den "lossnar", så att säga. Enligt de väldigt få recensioner som finns på typ Amazon och liknande verkar en del ha ungefär samma problem, men de är ju jättesvårt att säga om detta är ett återkommande problem för modellen. Tangentbordet är också ganska tungt och gediget. Det känns nästan som de där Dell-tangentborden som brukar återfinnas på sjukhus och diverse instanser, och det är inte en dålig sak tycker jag. Dell-tangentborden är trevligare att skriva på (har ett gäng liggandes hemma), men detta är ganska nära. Jag har inte bytt batterier i tangentbordet sedan jag skaffade det. I korthet: Musen är en vanlig mus, alltså rätt dålig; tangentbordet är definitivt helt ok.

Elfa Distrelec
M
Meathim
16 omdömen
BraRedigerades 7 år sedan

Förstår inte varför alla hatar dem här. Eller jovisst, kanske, om man jämför med kreti- och pletibutiker. Har handlat massor där, både som privatperson men framförallt som företag, och de har alltid varit jättebra att göra med. Den enda gången jag varit med om att de klantat sig var gången de skickade fem rullar dyrt lödtenn istället för en, men jag fick behålla de jag inte beställt. Detta var på firman. Det enda man legit kan klaga på är frakten tycker jag. Att momsen inte syns är kanske ett minus, men å andra sidan om man vet om det ser jag inget som helst problem med det.

Samsung SyncMaster 226BW
Full Star 1
4.2
(147)
M
Meathim
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Detta betyg ges enkomt för de som googlar på den för att de hittat en billig begagnad grej. Som Q4Rspwn upplevt har kondensatorerna på nätagget en tendens att fara. Jag köpte min begagnad för ca 300kr, och den har blivit lagad en gång av chimpanser ser det ut som. Det fungerar, men den har ibland ett knappt märkbart flimmer över sig, i synnerhet vid mörka bilder. Det är väldigt sällan det sker dock, och nu när jag har suttit framför moderna 1080p-skärmar ett tag känns denna skärm fortfarande helt ok att använda. Alltså, hittar du den för några hundralappar är det förmodligen ett bra köp om du kan byta kondensatorerna. Och för allt i världen, köp inga snorbilliga kondningar på ebay eller liknande! Det är skräp, på riktigt. Handla istället på t ex electrokit, Elfa eller liknande. Panasonic, Nichicon, Rubycon är bra märken. Finns många andra bra också (för många!) men de där brukar vara bra. EDIT: Flimret har med VGA att göra. Använder man DVI försvinner det. Kan också tilläggas att den bredvid en rätt bra 1080p-skärm (Benq GL2450HT) fortfarande ser helt ok ut faktiskt.

Benq GL2450HT 24" Full HD
Full Star 1
4
(1)
M
Meathim
16 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Efter ett års användande: + Bra bild, för en TN-panel. + FlickerFreeeeee till folket. + Foten har bra funktioner, har dock inte använt den alls så jag vet inte hur väl de fungerar. - Knapparna för menyn är så dåliga så man drar sig för att använda dem. - Förmodligen inte värd pengarna. Jag har ingen som helst aning om varför den här kostar så mycket mer än andra Benq-skärmar (t ex den utmärkta GL2460). Dock köpte jag den som en fyndvara på Webhallen för 599kr. Haft den ett år till ... allt mellan himmel och jord, och den har skött allting exemplariskt. Det jag har att jämföra med är äldre lysrörsskärmar och diverse vanliga men ändå moderna kontorsskärmar, samt den bra 1080p-skärmen till HP Elitebook 8560w. Den här är bättre än dem alla, möjligen att skärmen på Elitebooken återger färger bättre och är lite skarpare, men dels är det 1080p i en 15.6" laptop, samt att det tillvalet kostade en god slant. Bilden är ... bra, helt enkelt. Som sagt, bättre än de andra 1080p-skärmar jag testat, men då har jag inte testat t ex vettiga IPS-skärmar under en längre tid. Bakgrundsbelysningen är behaglig, och FlickerFree fungerar verkligen. Jag är ingen avancerad spelare, men jag kan inte säga att jag lagt märke till ghosting, men den finns säkert där om du jämför med "riktiga" spelskärmar. För film fungerar den ypperligt. Bra färger, mycket inställningar att vrida på, jag föredrar att ha den mer neutral. Allt ser naturligt ut. För kontorsarbete är den också mycket trevlig. FlickerFree gör definitivt skillnad här. Timmar med Excel eller löpande kod har inte varit några problem, och som sagt är det stor skillnad mellan denna skärm och vanliga "kontorsskärmar". Ögonen är mer avslappnade hemma, även om arbetet är identiskt. Ergonomi kan jag inte uttrycka mig om då jag använder en bra skärmarm (och det fantastiska programmet iRotate). Jag tror inte ens jag provat foten faktiskt. Ljud kan jag heller inte uttala mig om; jag visste faktiskt inte ens att den hade högtalare. Den stora nackdelen är menyn, eller rättare sagt knapparna som kontrollerar den. Helt vansinnigt dåligt gjort. De sitter på sidan, och är inte helt i linje med symbolerna för knapparna, så - speciellt från början - trycker man garanterat fel. Sedan är de lite tröga att trycka in samtidigt som de känns mekaniskt ostadiga på något sätt. Som jag skrev i sammanfattningen här ovan är de faktiskt så dåliga att man drar sig för att använda dem. Gillar du att ändra inställningar mellan t ex kontorsarbete och spel, eller dagsbruk och nattbruk, kommer du bli totalt galen. Knapparna man tror är snabbknappar för ljusstyrkan, som man gärna använder om man sitter vid skärmen nattetid, är inte snabbknappar för ljusstyrkan utan för olika inställningar för blått ljus. Det är en bra funktion, men jag vill inte ha den på snabbknappar då färgbilden ändras när man ändrar den inställningen. Sedan har vi priset. Komplett tar 1890kr för den, och jag förstår inte varför. Jag köpte den för 599kr på Webhallen (fyndvara klass 4, vilket tydligen betyder att skärmen är lite skitig), och ... ja det är ett galet trevligt pris, men ... kanske inte 1890kr. Å andra sidan så behöver du alla funktioner som finns i foten blir det lite dyrare, och FlickerFree exkluderar förvånansvärt många, men för några hundralappar mindre får du Ilyama Prolite-skärmar (MVA-panel) i samma storlek, och en Philips IPS... Priset kanske inte är så tokigt ändå. Mycket illa genomtänkt svammel här, men i korthet är skärmen helt enkelt en trevlig skärm som kan det mesta. Den är inte bäst på något, förstås, men ... behöver du fotens funktioner i den här storleken och gör allt möjligt med datorn är den nog ett bra köp.