Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.
När du har börjat med smart belysning kan det vara svårt att veta vad nästa steg är. Hur får du ut det där lilla extra ur Hue? Och hur använder du övriga produkter som finns på marknaden smartast? Det ska vi reda ut i denna lista!
Jag kommer att lista mina favoriter i Hue-systemet och prata lite runt vad man kan göra med dem. Dessa produkter förutsätter att du har en Hue-brygga och helst några Hue-lampor i ditt hem. Har du inte det kan du börja med att läsa min topplista med startpaket för smart belysning.
När du har börjat med smart belysning kan det vara svårt att veta vad nästa steg är. Hur får du ut det där lilla extra ur Hue? Och hur använder du övriga produkter som finns på marknaden smartast? Det ska vi reda ut i denna lista!
Jag kommer att lista mina favoriter i Hue-systemet och prata lite runt vad man kan göra med dem. Dessa produkter förutsätter att du har en Hue-brygga och helst några Hue-lampor i ditt hem. Har du inte det kan du börja med att läsa min topplista med startpaket för smart belysning.
1. Philips Hue LightStrip Plus Base (2m)
Stämningsgivande
Kan inte överstiga 1600 lumen
Hue Lightstrip är fantastisk!
Med en nedtonad röd färg över diskbänken när man sitter till bords, eller en stämningsgivande turkos som lyser upp bakom TV:n (och kanske dessutom matchar soffkuddarna) blir atmosfären i rummet så mycket trevligare.
Kombinera ljuslisten med Ambiance-lampor i dina vanliga armaturer så kan du få till en riktigt bra känsla i rummet.
Ljuslisten säljs i startpaket med kontrollenhet och en två meters-list. Man kan sedan förlänga listen med en meter i taget ända upp till tio meter, eller klippa av listen var 33:e centimeter. Tänk på att det totala ljuset från listen inte överstiger 1600 lumen, så en lång list lyser inte starkare än en kort.
En ljuslist livar upp vilket rum som helst och sätter en klick färg på tillvaron!
2. Philips Hue Motion Sensor
Bra möjligheter till automation
Kräver en del justering
Den vanliga Hue-bryggan går ju att ställa in så den tänder och släcker vissa tider, eller så den har tänt när solen lyser med sin frånvaro. Men allt kan inte rutas in i rutiner och där kommer Hue Motion Sensor in i bilden!
Detta är en kapabel sensor som inte bara har koll på om något rör sig, utan även temperatur och rummets ljusstyrka. Den är enkel att ställa in och beter sig olika beroende på klockslag.
Jag har t.ex. en i hallen som tänds så fort jag öppnar ytterdörren och håller tänt i 20 min efter senaste rörelsen. Men efter barnens läggtid ändras beteendet - en mildare belysning tänds, och släcks redan efter 5 min.
På natten när även vi vuxna gått och lagt oss ändras beteendet igen och lamporna får en mild röd ton vid rörelse samtidigt som min sänglampa blinkar till. Det gör hallen till en nattlampa om något barn skulle vakna, samtidigt som vi får en hint om att någon är uppe och tassar.
3. Philips Hue Dimmer Switch v2 2021
Styr enkelt och avancerat
Svår att sätta över befintlig knapp
En Hue Dim Switch är du säkert familjär med om du har börjat med ett startpaket. Med rätt verktyg och lite pill kan den bli ännu mer användbar!
När knappen ställs in med hjälp av Hue-appen får du välja ett par scener och vilket rum den ska styra. Laddar du ner appen iConnectHue (iOS) eller liknande kan du istället ställa in precis vad som ska hända vid varje knapptryck. Det har visat sig väldigt användbart vid ytterdörren där jag släcker hela huset med ett knapptryck om jag går sist hemifrån.
Den fungerar även utmärkt som lampknapp till våra sänglampor, där (I) styr sambons lampa och (O) min.
Varannan gång man trycker på den tänder den lampan med rätt ljus i 40 min samt släcker i taket och varannan släcker den sänglampan. Vi behöver aldrig längre somna ifrån och vakna med en sänglampa i ansiktet eller gå ur sängen för att tända eller släcka i taket.
4. Philips Hue White Ambiance LED E14 B39 2200K-6500K 470lm 4W 2-pack (Dimbar)
Håller smålamporna tända, billigare än color-varianten
Ingen färg
Med Philips Hue E14-lampor kan du se till att de små ljuskällorna i hemmet också får skina. Det är ju de som kräver att man går till hörnet och trycker på en lampknapp, och glömmer man dessa betyder det att de förblir släckta. Många ljuskällor tillför ju mycket till rummets stämning så det är synd att inte inkludera dessa.
Ska lamporna placeras i fönstret kan de med fördel automatiseras efter när solen går upp och ner. Detta håller bryggan reda på åt dig så de behöver du knappt röra efter att du skapat deras rutin. Bordslampor eller små vägglampor läggs till i det rummet de är och används i scenerna som du lägger till i lampknappen.
Dessa är av Ambiance-typ och kan skifta mellan ett vitt och gulaktigt ljus för att skapa olika atmosfärer i dina scener. De finns även som Color men då går priset upp en del. Jag förespråkar att man använder mycket Ambiance-lampor och bara har zoner av färgat ljus för att skapa djup.
5. Philips Hue Wall Switch Module
Slipp strömlösa lampor
Det blir dyrt för alla lampknappar
Om du har problem med att familjemedlemmar går och bryter strömmen till dina Hue-lampor i tid och otid finner du lösningen här.
Philips Hue Wall Switch monterar du bakom dina befintliga strömbrytare, så att dessa används för att styra Hue lamporna istället för att styra strömtillförseln. Personer som inte är vana vid ditt smarta hem kommer därmed att kunna tända/släcka utan att du får okontaktbara lampor.
Tänk på att installationen sker vid starkström. Du får byta uttag om du vet vad du håller på med, men är du osäker bör du ta hjälp av en elektriker.
Dessa borde man egentligen installera bakom varenda strömbrytare om inte kostnaden hade rusat iväg.
6. Philips Hue Play HDMI Sync Box
Ger en häftig upplevelse till film
Dyrt, har inte senaste HDMI 2.1
Med en Play Sync Box kan du få dina lampor att återspegla vad som visas på din tv.
Med hjälp av Philips Hue Play Gradient Lightstrip, Hue Play eller Hue Signe (som alla kan visa hela spektrum av färger samtidigt) får du en målande upplevelse i hela rummet. Du kan även använda dina vanliga Hue-lampor som kompliment.
Förut har denna upplevelse stannat i området kring TV:n och endast visat sig om du har en TV från Philips med Ambilight. Nu kan du få en bredare och djupare upplevelse - oavsett vad du har för TV.
Syncboxen har 4 HDMI-ingångar som den läser av, så du kan använda den med flera videokällor. Videoformat som Dolby Vision (vilket finns på flera streamingtjänster) innehåller även instruktioner för belysning utanför skärmen, så du kan få en riktigt bra upplevelse om allt klaffar.
Hue Syncbox är en häftig accessoar till ditt hem, men kostar (inräknat gradientlampor) mycket i förhållande till vad du får i utbyte.
En teknikintresserad pappa som kan lägga hur mycket tid som helst på att spara sekunder. Håller på mycket med hemautomatisering och att få saker att fungera tillsammans på ett smidigt sätt. Mycket i mitt hem kretsar kring Apples ekosystem och det är även där jag försöker implementera alla mina projekt för det smarta hemmet. Jag har även bra koll på spelkonsoler och spelar gärna lite ibland för att varva ner. Har hängt med inom området sedan Sinclair Spectrum och intresset för tekniken och funktionen de olika konsolerna kan ge mig intresserar mig fortfarande djupt.
Är du vår nya expert?
Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.
Läs mer