Prisjakt

DosanAA

Medlem sen 2009-03-03
5
Bidrag
10
Hjälpsamröster
Åhléns
Dålig
(119)
D
DosanAA
5 omdömen
Utmärkt5 månader sedan

Hade beställt några varor över nätet och valde att hämta ut i butik. Jag hade beställt fel storlek på en av varorna och fick hjälp att byta till annan storlek direkt i butiken.

Weber Q2400 Med Stativ
Full Star 1
4.5
(2)
4 999 kr
D
DosanAA
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Bara använt den vid två tillfällen såhär långt, så ta det som en första reaktion. Grillen känns välbyggd (de sista skruvarna sätter man själv i), inget rassel. Kräver en T30-bit för sidoborden (i plast) om jag minns rätt, i mina fyra bitsatser fanns bara T25 och T40, men om man kan leva med mindre perfekta skruvskallar på baksidan av grillen så går det att använda en större spårmejsel också. Gjutjärnsgallret känns väldigt gediget och har en bra vikt bakom sig, tudelat så att det blir lättare att handskas med i diskhon. Stativet fungerar men är onödigt rangligt. Skulle jag stå inför valet idag igen hade jag nog siktat på en annan lösning och köpt grillen utan ben. Synd, en femtiolapp till på konstruktionen så hade den kunnat ge samma kvalitetskänsla som resten. Hur varm blir den? Inte så varm som jag hoppats, men fungerar bra till allt som inte behöver vara rosa på insidan och med tydliga grillmärken utanpå. Här kanske det är frågan om handhavandefel, nästa experiment blir att vrida upp den på max och sedan låta den stå en halvtimme först. Tio minuter räcker inte. Tror att många av tidigare omdömen är skrivna av lägenhetsboende, där kol aldrig varit ett alternativ. Jag säger perfekt på balkongen och bra för en villa där köttet inte är det viktigaste på tallriken (förutsatt att nästa experiment inte går så mycket bättre).

Logitech MX Keys (Nordisk)
Full Star 1
4
(45)
999 kr
D
DosanAA
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Tungt och stabilt tangentbord med tangenter som känns väldigt behagliga. Lägre klickljud än på mitt gamla Logitech K800. Inga anmärkningar där. USB-c för laddning känns bra då jag redan har en kabel dragen för att ladda mobilen. Det som drar ner betyget (vill egentligen sätta 3 stjärnor, men det känns orättvist då felet kan påstås ligga hos mig) är tangentlayouten: -Varför är Esc dubbelt så bred som de andra tangenterna? I hörnet är den lätt att hitta ändå. -Varför mosa ihop och ändra positioneringen av F-tangenterna? Jag förstår att Logitech vill pusha för att man ska använda dem som mediaknappar istället för just F-tangenter, men borde inte den vanliga 4-gruppspositioneringen vara användbar ändå då? -Den sista tangenten i F-raden dubblar inte som en F-tangent utan som "Höj volym". När F-funktionaliteten är aktiverad så fungerar den fortfarande som "Höj volym". Akta trumhinnorna när du debuggar kod. -Ingen av tangenterna har ens en förhöjning för att man ska kunna känna sig fram, men det går ju iofs att lösa med några klickar superlim. -Print screen är borttagen till förmån för tangenter att växla mellan olika enheter med. F2, F5 och F12 är tangenter som jag använder många gånger varje dag. Som utvecklare med muskelminne för tangenttryckningar är det ett riktigt frustrerande tangentbord. Tur att man kan slå på bakgrundsbelysningen - den behövs ofta innan man lärt om sig samt moddat med superlim.

Dell UltraSharp U2721DE 27" QHD IPS
Full Star 1
4
(2)
D
DosanAA
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Samma kvalitet som vanligt på Dells U-serie. Färgerna är riktigt bra och hela skärmen känns gedigen och välbyggd. Alla pixlar fungerar. BLB är minimal, men IPS glow är märkbar i mörkare partier. För kontorsarbete är det inget du kommer märka av vid användning. Låst på 60 Hz är det ingen skärm för den kräsna gamern, men för oss slöklickande rts-spelare duger det bra. Foten är bland de bästa på marknaden, även om just jag valt att använda monitorarm istället. Jämfört med min U2719D så känns den identisk. Min plan var att Daisy-chaina 19D-skärmen via DP-porten och sedan använda USB-C kabeln på 21DE-skärmen för att få två 1440p-skärmar, en USB-hubb och fast nätverk i en enda kabel! --> alltså att nyttja den enligt vad de visar i manualen. För dig som förstod det jag skrev här ovan så har du säkert en fråga: finns det tillräckligt med bandbredd över USB 3 för att göra allt det? Svaret är nej. Vid kontakt med återförsäljaren så gjorde de samma tolkning av manualen som mig, att det skulle gå. Egentligen borde jag skicka tillbaka skärmen och spara 7-800 genom att köpa en till U2719D istället, men för att slippa allt strul det innebär och för att undvika att hänga på posten i onödan så plockar jag nog bort USB-kabeln och använder min gamla Thunderbolt-docka istället. Sammanfattning: Bra skärm (5 av 5). Extra plus för inbyggd hubb. Stort minus för att Dell inte i klartext skriver ut begränsningarna. Kastade de in Thunderbolt istället skulle det säkert kosta några hundra till, men den skulle gå att använda. Invänta U2723? eller köp den billigare U2719D om du planerar att använda mer än en bildskärm på en kabel.

MSI Prestige 14 A10SC-027NE 14" i7-10710U 16GB RAM 512GB SSD
Full Star 1
3.5
(2)
D
DosanAA
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Tudelad recension. Prestandan är det inget fel på, men om man som mig räknat med att programmera på den så.. En hel del bloatware från start, men det är väl något som MSI är kända för också. Utan externt tangentbord så kommer du att gråta över tangentbordslayouten. Strömknappen sitter där man normalt hittar delete och knappen för | < > sitter till höger om alt gr. Tangenterna i sig är sköna att använda. Det finns en annan klar dealbreaker för mig. Om du har locket stängt (och använder en dockningsstation) så kommer CPU:n att gå ner på 0,4 GHz permanent. Luftintag för kylningen sitter nämligen under tangentbordet. Det är något som borde framgå tydligt hos alla återförsäljare av den här modellen.