Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Om man vill lägga max 500 kr och samtidigt få med sig ett par okej hörlurar finns det trots allt ett gäng alternativ att välja mellan. Det man ska ha i åtanke är att ljudet i dessa prisklasser, åtminstone i min mening, många gånger är ganska skruvat åt ett visst håll. Och då i regel mot hårdare diskant och ibland lite väl överdriven bas. En taktik som däremot inte nödvändigtvis behöver vara dålig, framförallt då ljudbilden som sådan ändå är ganska populär.
I denna lista har jag tagit fram några oväntat prisvärda alternativ när det kommer till hörlurar kring just 500 kr. Främst trådlösa varianter av in-ear-typ, men även några utanpåliggande hörlurar och ett par med sladd. Även om ljudet hos i stort sett inga av alternativen nedan når upp till exceptionell standard, kan prisklassen ändå leverera förvånansvärt mycket för pengarna. Jag hoppas du hittar en modell som passar just dig!
Om man vill lägga max 500 kr och samtidigt få med sig ett par okej hörlurar finns det trots allt ett gäng alternativ att välja mellan. Det man ska ha i åtanke är att ljudet i dessa prisklasser, åtminstone i min mening, många gånger är ganska skruvat åt ett visst håll. Och då i regel mot hårdare diskant och ibland lite väl överdriven bas. En taktik som däremot inte nödvändigtvis behöver vara dålig, framförallt då ljudbilden som sådan ändå är ganska populär.
I denna lista har jag tagit fram några oväntat prisvärda alternativ när det kommer till hörlurar kring just 500 kr. Främst trådlösa varianter av in-ear-typ, men även några utanpåliggande hörlurar och ett par med sladd. Även om ljudet hos i stort sett inga av alternativen nedan når upp till exceptionell standard, kan prisklassen ändå leverera förvånansvärt mycket för pengarna. Jag hoppas du hittar en modell som passar just dig!
1. CMF by Nothing Buds
Mycket ljud och funktionalitet för pengarna, aktiv brusreducering
Något plastiga, svårt att hitta perfekta muddar
Om du vill ha några av de mer prisvärda in-ear-hörlurarna i nuläget står fjolårets CMF Buds högt i kurs. Tillverkare är Nothing där CMF är deras serie lite billigare produkter. Trots det förhållandevis låga priset är ljudet hos CMF by Nothing Buds ändå fullt godkänt. Nog för att basen gärna tar över lite, men det är absolut ingen katastrof.
Annars är det här en ganska komplett ljudupplevelse där den tillhörande appen erbjuder både dugliga inställningsmöjligheter och en enkel, men effektiv, EQ. Hörlurarna har även aktiv brusreducering. Denna är visserligen inte är i par med den hos fyra gånger så dyra hörlurar. Men tar bort monotona miljöljud och kapar de värsta topparna hos högre omgivningsljud gör den absolut.
Batteritiden är vidare helt okej och tillsammans med laddningsetuiet är den totala speltiden cirka 35 timmar, där hörluarna fixar 8 timmar mellan laddningarna. Lite extra kul gällande just etuiet är att det har en volymratt som också extraknäcker som start/stopp och byta-låt-knapp om man vill det.
CMF by Nothings Buds passar dig som vill ha ett par riktigt prisvärda in-ear-hörlurar med både bra bas och godkända EQ-möjligheter.
2. Sony WF-C510 In-Ear
Svårslaget ljud för pengarna
Ingen aktiv brusreducering
Ytterligare ett par hörlurar som kvalar in ganska snällt under epitetet bästa möjliga ljud till bästa pris är uppföljaren till Sonys klassiska WF-C500, WF-C510.
Precis som sin föregångare saknar också WF-C510 aktiv brusreducering. Något som däremot vägs upp av både en bra mycket trevligare ljudbild jämfört många andra hörlurar i samma prisklass, samt av en förhållandevis god passiv brusreducering. En nyhet här är dock att C510 blivit begåvade med ett pass-through-läge där omkringliggande ljud släpps igenom för att lättare kunna vara vaksam på t.ex. trafik eller föra ett samtal samtidigt som man lyssnar på musik.
Andra nyheter hos C510 är en uppdaterad Bluetooth-version, stöd för MultiPoint för att koppla in hörlurarna till två samtida enheter samt en något uppdaterad batteritid från 10 till 11 timmar (20 till 22 med laddningsetuit).
I övrigt är mycket sig likt och C510 har givetvis fortsatt stöd för Sonys app och dess utmärkta EQ-möjligheter. Sony WF-C510 passar dig som vill ha förvånansvärt bra ljud för under 500 kr. Dessutom förpackat i en kvalitativ design. Det ska avslutningsvis också sägas att vanliga WF-C500 fortfarande står sig ordentligt bra mot både dessa hörlurar och likvärdigt prissatta varianter från andra tillverkar - om du snubblar över dem till ett bra pris.
3. JBL Tune 520BT Wireless On Ear
Riktigt bra batteritid, lätta och smidiga
Den inbyggda mikrofonen lämnar en del att önska sett till kvalitet
Att hitta on-ear hörlurar för under 500 kr som både låter och sitter bra är lite knepigt. Ett gott försök har dock JBL lyckats få till med sina Tune 520BT, vilket är en något uppdaterat variant av de tidigare Tune 510BT.
Precis som hos den tidigare modellen handlar det om ett par lättviktiga (157 gram) hörlurar av enklare variant som inte överraskar varken design- eller materialmässigt. Här är det snarare ganska plastigt.
Ljudet är hyfsat oförändrat mot 510BT och någon superbas är inte att tala om. Däremot är ljudbilden ändå hyfsat klar och lättlyssnad sett till prislappen.
Något som dock är nytt för 520BT är en ordentligt uppdaterad batteritid där hörlurarna klarar upp till 57 timmar mellan laddningarna (mot tidigare 40 timmar hos 510BT). Tune 520BT har också fått stöd för JBL:s app där du framförallt får tillgång till en EQ för att justera ljudet lite mer som du själv önskar. Något jag verkligen rekommenderar att göra.
JBL Tune 520BT passar dig som vill ha ett par enklare, trådlösa on-ear hörlurar med låg vikt, riktigt bra batteritid och ett godkänt ljud för prislappen. Den inbyggda mikrofonen är däremot inget att hänga i granen.
4. JLab Go Air Pop True Wireless In-Ear
Vanliga, enkla, trådlösa in-ear-lurar med okej ljud
Mikrofonljudet är precis godkänt
Är det ett par lite enklare, trådlösa in-ear-snäckor du är på jakt efter är det svårt att komma billigare undan än JLab GO Air POP. Åtminstone med en fortfarande duglig ljudkvalitet.
Här har visserligen funktioner för aktiv brusreducering och andra extraattiraljer slängts åt sidan och fokus ligger istället på ett okej ljud tillsammans med en väl godkänd batteritid på totalt 32 timmar. Lite ytterligare imponerande är att tiden respektive lur klarar av att spela innan de behöver laddas är 8 timmar.
Lägg där till IPX4-certifiering för att klara svett och lätt regn, en inbyggd USB-kabel i laddningsetuiet samt en överlag godkänd material- och byggkvalitet och du har ett par riktigt prisvärda, trådlösa in-ear-lurar.
5. Sony WI-C100 Wireless In Ear
Riktigt bra batteritid, lätt att hålla koll på
Sladden kan upplevas något lång
För dig som har en tendens att tappa bort den ena av dina trådlösa hörlurar eller möjligen laddningsfodralet till dem finns det en hel del att hämta hos Sonys WI-C100. Både på grund av att lurarna är lite lättare att hålla koll på då de sitter ihop med en kort sladd. Men också då de låter relativt bra sett till priset.
Fokus är träning men snäckorna fungerar precis lika bra för vardaglig användning. De är vidare regntåliga (IPX4) och klarar sig hela 25 timmar på en laddning. Något som görs möjligt av att batteriet helt enkelt kan vara lite större gentemot de varianter som sitter i helt trådlösa hörlurar.
En rekommendation är att använda Sonys app för att justera ljudet mer åt det håll man själv önskar. Framförallt skulle jag säga att appen är nödvändig för att få till en mer ordentlig basnivå jämfört med standardläget.
Sony WI-C100 passar dig som vill ha ett par välljudande och billiga Bluetooth-hörlurar, som både har bra batteritid och är lite svårare att tappa bort jämfört med helt trådlösa snäckor.
6. Koss Porta Pro On-ear
Öppen design och lättlyssnat ljud
Halvdan kvalitet på sladden som ofta börjar glappa
En klassiker i hörlurssammanhang är utan tvekan Koss Porta Pro. Med sin närmast ikoniska design är det troligen få som aldrig lagt märke till dessa hörlurar genom åren.
Varför de hängt med så länge som de gjort (de lanserades första gången år 1984!) är utan tvekan avhängt den trevliga ljudbilden.
Basljudet är förvånansvärt påtagligt och trots en minimalistisk design låter de inte burkigt eller instängt. Snarare har de en ganska varm och öppen ljudbild. Något som kan tillskrivas den icke-omslutande designen.
Huruvida de är retrosnygga eller bara fruktansvärt fula är så klart subjektivt. Klart är däremot att man har en hel del att hämta i ljudväg sett till priset. Ett par småvarningar ska dock utfärdas både för den hårslitande metallbygeln, den ganska rangliga byggkvalitén och faktumet att kabeln har en tendens att börja glappa väl snabbt.
7. Sony MDR-EX650AP In-ear
Svårslaget ljud för pengarna
Sladden är i tunnaste laget
Alla fördelar med trådlösa hörlurar till trots är det ibland ändå skönt att slippa bry sig om batteritid och att komma ihåg att ladda sina hörlurar. För de tillfällena och för dig som faktiskt har en telefon med ett 3.5-mm-uttag (eller vill investera i en adapter) är Sonys MDR-EX650AP en av de trevligaste in-ear-modellerna under 500 kronor.
Här har Sony verkligen lyckats med både ljud och komfort. Metallen i de båda snäckorna lämnar ett kvalitativt intryck och ljudet är ovanligt rent och lättlyssnat. Basen är riktigt bra och isoleringen från gummimuddarna likaså.
Givetvis finns även en inbyggd mikrofon, som därtill gör sitt jobb ganska bra. Via Sonys egen app går det dessutom att ställa in exakt vilken typ av knapptryckningar som ska sparka igång vilken funktion på telefonen.
Sony MDR-EX650AP passar dig som vill ha ett par vanliga men riktigt bra och kvalitativa in-ear-hörlurar med sladd.
Småbarnspappa årgång -86 som gått från att gärna (och bara för att det är kul) pussla ihop de mest tekniska systemen till att uppskatta teknik som fungerar helt perfekt out-of-the-box. Således en stor beundran för logik och smidighet hos tekniska produkter. Driver sedan fem år tillbaka sajten enkelteknik.se där jag publicerar guider och recensioner kring det mesta.
Är du vår nya expert?
Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.
Läs mer